luni, noiembrie 26, 2018

Postul Craciunului - saptamana 3saptamana 3 {26 nov -2 dec.}

CUVANT DE FOLOS


Despre Postul Nasterii Domnului cu parintele Calistrat

SIMBOLURI DIN CALENDARUL DE ADVENT
Luni 26 nov.
Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor

Sfantul Stelian

Marti 27 nov.
Craciunita ne reaminteste ca Hristos a suferit pentru noi.Centru florii seamana cu cununa de spini.Petalele rosii ne amintesc de sangele pe care Isus l-a varsat pentru noi.

https://i.pinimg.com/originals/68/fe/c9/68fec9479ecbd38abe10d34649df0c5c.jpg

Miercuri 28 nov. 

  Lumanarea ne aminteste ca IIsus este lumina lumii si ca noi trebuie sa fim lumina.
,,Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.,,
Ioan 8: 12 Joi 29 nov.

Pestele  a fost semnul secret folosit de crestini pentru a-i instiinta pe altii ca ei cred ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Literele din cuvantul grecesc pentru peste ICTHYS erau prescurtarea de la ,,Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Mantuitorul lumii,,. Iisus le-a spus discipolilor sai ca ii va face ,,pescari de oameni,,

,,Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni,,

Matei 4:19

 
Vineri 30 nov. 
Sf. Andrei  a fost pescar si primul ucenic chemat sa-I urmeze lui Hristos.El a renuntat la tot ce avea pentru a predica Evanghelia.
https://i.pinimg.com/originals/15/de/b6/15deb6fe0d1ff1afd99ac6095102de19.jpg 
 Sambata 1 dec.

Sf. Roman Melodul  Sinaxarul spune că pe când slujea la Constantinopol, tânărului slujitor Roman i s-a întâmplat o minune în noaptea dinspre sărbătoarea Crăciunului. El a primit de la Născătoarea de Dumnezeu darul alcătuirii imnelor. A primit în dar o bucată de hârtie, pe care a înghiţit-o ca pe o mâncare şi apoi a început să cânte şi să reverse învăţături dumnezeieşti.
Despre această întâmplare minunată aflăm de la Marcu din Efes: "Roman avu un vis, în care îi apăru Sfânta Fecioară, înmânându-i un sul de hârtie şi poruncindu-i să-l înghită; el se supuse. Dar, deşteptându-se îndată, se simţi inspirat şi, suindu-se pe amvon, intonă frumosul condac al Crăciunului, Fecioara astăzi", şi de atunci sfântul a început să îşi manifeste vocaţia sa poetică.
 .......
 Cel mai cunoscut condac compus de Cuviosul Roman Melodul, cel mai mare poet al Bizanţului şi al literaturii creştine de limbă greacă, este Condacul Crăciunului: "Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci"

 https://orthodoxwiki.org/images/8/82/Roman_the_Melodist.jpg


Duminica 2 dec.  

Acadeaua de Craciun  arata ca batul cu care pastorii isi aduc oile inapoi in turma. Iisus este Pastorul cel Bun care ne aduce inapoi la Dumnezeu.Dungile albe ne amintesc de  curatia lui Iisus, iar cele rosii- de sangele pe care l-a varsat pentru noi.
 Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale.
Ioan 10: 11


 


Imagine similară


MENIU DE POST

Micul dejun:
 • hummus, salata de cruditati, paine wasa
 • zacusca, ceai, paine wasa
 • pateu de ciuperci (de post), salata de cruditati, paine wasa
 • pateu de peste
Pranz :
 • supa-crema de linte
 • bors de sfecla rosie
 • bors de peste

Felul 2/Cina
 • snitel de ciuperci pleurotus, cu piure de legume si cu salata de varza
 • mancarica de praz cu masline
 • tocanita de ciuperci, cu mamaliga si usturoi
 • ghiveci de legume cu salata de varza
 • peste prajit
 • macrou marinat
 • salata de peste
Desert/gustare
 • fructe de sezon, nuci, seminte, ,,sticksuri,, de legume crude
Vineri, sambata si  duminica - dezlegare la peste  
    
 SARBATORI

1 decembrie  Centenarul Romaniei

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTUyi1oswDr99Rg-X7sB-3LuW6JJUUjTsEcGivr7qtWcdBaksYTg

CRAFTURI
 • fulgi de hartie
 • steagul Romaniei 
CURATENIE/ORGANIZARE
 • curatenie generala in dormitoare 

 Voi ce v-ati propus pentru a treia saptamana de post?


miercuri, noiembrie 21, 2018

Biblia in trei luni


Prin tineretile mele :)) obisnuiam sa citesc Biblia destul de des, astfel incat am si reusit sa o parcurg in intregime, iar cu unele carti eram chiar foarte familiarizata, deoarece le citisem mai des. Dar de-a lungul anilor situata s-a schimbat si nu am mai reusit sa citesc Sf. Scriptura de la inceput la sfarsit, desi mi-am dorit. De fapt, daca ma gandesc bine, cred ca nu mi-am dorit cu adevarat :)), ca as fi rezolvat.
 Azi m-a pus pe ganduri un cuvant al parintelui Calistrat :,,daca un om nu cunoaste Revelatia si Scripturile, nu are viata vesnica...,,(par. Calistrat). Mi-am dat seama ca trebuie sa ma regrupez rapid la acest capitol :) si sa iau taurul de coarne :)
 Asa ca m-am hotarat  sa citesc Scriptura cap - coada in trei luni. Incep de maine :).
Pentru cei care nu au citit Biblia inca  le recomand cu caldura sa faca acest lucru macar odata :), deoarece e  o chestiune de cultura crestina, dar si de cultura generala. 
Eu am un plan orientativ, dar regula generala va fi a citesc zilnic cat de mult pot, Vechiul si Noul Testament in paralel. Cand n-o sa am timp sa citesc o sa ascult Biblia audio.
Vreau sa imi reamintesc in mare despre ce este vorba :)) si dupa aceea o sa-mi fac un plan de  studiu si de citire devotionala (adica cu meditatie si rugaciune). 
Voi ati citit/ascultat  vreodata Biblia in intregime?

P.S. stiu ca sunt unii scrupulosi in privinta folosirii unei traduceri sau alta. Va rog folositi ce traduceri a Bibliei considerati de cuviinta, chiar nu ma intereseaza sa fac teologie aici pe blog. Important e sa citim Sf. Scriptura si sa punem in practica dupa cum ne lumineaza Dumnezeu pe fiecare.
luni, noiembrie 19, 2018

Postul Craciunului - saptamana 2saptamana 2 {19-25 nov.}

CUVANT DE FOLOS

„Dobândirea Duhului Sfânt este adevăratul scop al vieţii creştine, în timp ce rugăciunea, postul, pomenile şi alte fapte bune făcute din dragoste de Hristos sunt doar mijloace pentru dobândirea Duhului Sfânt”.

„Dobândeşte harul Duhului Sfânt şi prin practicarea celorlalte virtuţi, de dragul lui Hristos. De pildă, dacă rugăciunea şi privegherea îţi dau mai mult har de la Dumnezeu, roagă-te şi priveghează; dacă postul îţi dă mult din duhul lui Dumnezeu, posteşte; dacă milostenia îţi dă mai mult, fă pomeni. Măsuraţi în acest fel fiecare virtute făcută din dragoste pentru Hristos”.

Sf. Serafim de Sarov

SIMBOLURI DIN CALENDARUL DE ADVENT
Luni 19 nov.

Biserica - este locul unde ne adunam impreuna in Hristos.Aici venim sa ne inchinam lui Dumnezeu, sa auzim Evanghelia si sa primim Sf. Taine.

In Matei 16:18 citim 

Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.Marti 20 nov.

Crucea- ne reaminteste ca Iisus, Fiul lui Dumnezeu a suferit si a murit pentru noi.Este semnul victoriei asupra diavolului, pacatului si a mortii.Iisus ne reaminteste, in Matei 16:24

Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.


Miercuri 21 nov.

(†) Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (Vovidenia) (Dezlegare la peşte)

Cand Maica Domnului avea trei ani parintii ei, Ioachim si Ana, au dus-o in templul de la Ierusalim.Ea a locuit acolo pana la 12 ani.Prin rugaciune si studiu s-a pregatit sa devina mama lui Hristos.Ea a auzit ce au spus profetii si a ascultat.Suntem chemati sa fim ca ea , sa ascultam cuvintele lui Dumnezeu si sa le urmam.Suntem chemati sa fim templele lui Dumnezeu - Ea l-a purtat pe Iisus in pantece, noi Il primim in Sf. Impartasanie.


Joi 22 nov.

Darurile - sunt daruite de Craciun, dar cel mai mare dar dintre toate nu este sub brad!Cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a facut este Iisus, Fiul Sau. Si noi ii facem lui Hristos un dar la Nasterea Sa . La Vecernia Nasterii Domnului auzim

,,Ce vom aduce Ție, Hristoase? Că Te-ai arătat pe pământ ca un om, pentru noi. Fiecare din făpturile cele zidite de Tine mulțumire aduc Ție: îngerii cântarea, cerurile steaua, magii darurile, păstorii minunea, pământul peștera, pustiul ieslea, iar noi pe Maica Fecioara. Dumnezeule, Cel ce ești mai înainte de veci, îndură-Te spre noi.,,
Vineri 23 nov.

Bucurie lumii! - una din colindele de Craciun spune

Bucuraţi-vă, Domnul a venit!
Lăsaţi pământul să-şi primească împăratul,
Pregătiţi-vă sufletul să-L primiţi,
Iar cerul, cerul şi natura să cânte !
Vrem sa pastram bucuria lui Iisus in inimile noastre.In Luca 2:10 ingerul ne spune
,,Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul.,,
Sambata 24. nov.

Cununa verde - este semnul victoriei. Pentru crestini reprezinta semnul victoriei asupra pacatului si a mortii.Culoarea verde semnifica viata. Cercul verde ne reaminteste de vesnica in Iisus Hristos.Duminica 25 nov.
Sf. Ecaterina a fost fata de rege.Dupa ce s-a crestinat a condus multi oameni la Hristos.Ea a fost chinuita si omorata, dar nu si-a pierdut credinta in Hristos.MENIU DE POST

Micul dejun:

 • hummus, salata de cruditati, paine wasa
 • zacusca, ceai, paine wasa
 • pateu de ciuperci (de post), salata de cruditati, paine wasa
 • pateu de peste

Pranz :
 • supa-crema de ciuperci
 • bors de cartofi
 • bors de peste

Felul 2/Cina
 • cartofi la cuptor, cu salata de varza
 • varza calita cu mamaliguta
 • peste prajit, cu mamaliga si usturoi
 • pilaf de legume cu salata de varza
 • ghiveci de legume cu salata de cruditati
 • salata de ton cu maioneza de post
 • macrou la cuptor 

Desert/gustare
 • fructe de sezon, nuci, seminte, ,,sticksuri,, de legume crude


Miercuri, sambata si  duminica - dezlegare la peste                                                             

CRAFTURI

 • coronita de Craciun din servetele de hartie
 • puzzle Intrarea Maicii Domnului in Biserica
 • ghirlanda de Craciun


CURATENIE/ORGANIZARE

 • dulapurile de haine (n-am terminat)

Voi ce v-ati propus pentru a doua saptamana de post?miercuri, noiembrie 14, 2018

Postul Craciunului 2018 - saptamana 1
saptamana 1 {14-18 nov.}

CUVANT DE FOLOS

„Postiti? Aratati-mi-o prin fapte. Cum? De vedeti un sarac, aveti mila de el; un dusman, impacati-va cu el; un prieten inconjurat de un nume bun, nu-l invidiati; o femeie frumoasa, intoarceti capul. Nu numai gura si stomacul vostru sa posteasca, ci si ochiul, si urechile, si picioarele, si mainile voastre, si toate madularele trupului vostru. Mainile voastre sa posteasca ramanand curate si de hranire si de lacomie. Picioarele, nealergand la privelisti urate si in calea pacatosilor. Ochii, neprivind cu ispitire frumusetile straine... Gura trebuie sa posteasca de sudalme si de alte vorbiri rusinoase”
 (Sf. Ioan Gură de Aur, Adpopulum antiocheum, Cuv. 3, Migne, P. G., XLIX, col. 53).


SIMBOLURI DIN CALENDARUL DE ADVENT

Miercuri, 14 nov.
 pentru azi nu avem un simbol, deoarece, in mod obisnuit, Postul Craciunului incepe pe 15 noiembrie, cu exceptia anilor in care pe 14 nov. este zi de post obisnuit (adica miercuri sau vineri)- adica asa cum e anul acesta 

Joi 15 nov.
 Arhanghelul Gavriil - este mesagerul care a anuntat-o pe Maica Domnului ca Il va naste pe Mantuitorul ((Luca 1:26-35)Vineri 16 nov.  
 Sf. Evanghelist Matei - a fost colector de taxe pentru guvernul roman. El a renuntat la avere si putere ca sa-L urmeze pe Hristos.Matei inseamna ,,darul lui Dumnezeu". Raspandind cuvantul lui Dumnezeu a devenit un dar pentru altii ( Matei 9:9 )


Sambata 17 nov. 
Steaua Stralucitoare de la Rasarit i-a condus pe Magi si pe Pastori la locul unde se nascuse Iisus , astfel incat ei sa I se inchine.
  Matei 2:1-2 
1. Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând:
2. Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui.

Din Troparul Nasterii aflam ca 
,,cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptatii,,Duminica 18 nov.
Porumbelul este simbolul pacii si al Duhului Sfant, a treia Persoana a Sf. Treimi. Dupa potop porumbelul i-a adus lui Noe o ramura de maslin, ceea ce insemna ca apa scazuse si venise iar pacea pe pamant.
La botezul Mantuitorului Duhul Sfant a coborat peste El in chip de porumbel 
Luca 3:21-22

21. Şi după ce s-a botezat tot poporul, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul,
22. Şi S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip trupesc, ca un porumbel, şi s-a făcut glas din cer: Tu eşti Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit.

Rugaciunea Imparate Ceresc este adresata Duhului Sfant

MENIU DE POST

Micul dejun:

 • hummus, salata de cruditati, paine wasa
 • zacusca, ceai, paine wasa
 • pateu de ciuperci (de post), salata de cruditati, paine wasa
 • bruschete din paine integrala, cu seminte,  cu rosii si busuioc

Pranz :
 • supa-crema de legume
 • supa-crema de linte
Felul 2/Cina
 • mancarica de pastai, cu mujdei si mamaliguta
 • rulada de legume si linte, cu sote de ciuperci si salata de cruditati
 • falafel (chiftelute de naut) cu sote de legume , salata de cruditati si lipie
 • mancarica de praz cu masline
 • varza calita cu mamaliguta
Desert/gustare
 • fructe de sezon, nuci, seminte, ,,sticksuri,, de legume crude
Saptamana aceasta  nu sunt dezlegari la peste.


CRAFTURI

 • carticica ortodoxa de Advent- vom face o carticica cu simbolurile si semnificatiile lor
 • lumanarile de Advent

CURATENIE/ORGANIZARE
 • dulapurile de haine


Voi ce v-ati propus pentru prima saptamana de post?


marți, noiembrie 13, 2018

Pregatiri pentru Postul Craciunuluipinterest

Incredibil, dar adevarat!:))Ne apropiem cu pasi (foarte) repezi de Postul Craciunului!Maine, 14 noiembrie, intram in atmosfera de Craciun!  ieee!
De maine ascultam colinde si incepem sa ne pregatim de cea mai frumoasa sarbatoare a anului : Nasterea Domnului :). Caci ce e mai frumos decat venirea pe lume a unui copil, si ce poate fi mai minunat, decat nasterea unui Mantuitor?
Pentru aceasta perioada, intre 14 noiembrie si 25 decembrie, mi-am propus sa fac mai multe lucruri :

 • sa termin provocarea de noiembrie legata de transcrierea unor pasaje din Biblie, legate de puterea rugaciunii - amanunte AICI
 • sa pregatim lumanarile de Advent dupa ideea de AICI
 • sa facem un calendar ortodox de Advent dupa indicatiile de AICI
 • AICI  e o carticica de colorat referitoare la subiectele din calendarul ortodox de Advent (in engleza) 
 • sa fac un meniu saptamanal de post
 • sa postim, sa ne spovedim, sa ne impartasim
 • sa facem ornamente cu Sf. Nicolae, sa cantam cantecelul Sf. Nicolae, sa citim povestea Sfantului si sa facem turta dulce
 • sa citim povesti de Craciun
 • sa facem crafturi de Craciun
 • sa pregatesc din timp cadouri pentru toata lumea
 • sa mergem cu colinda
 • sa facem curatenie si sa decoram casa de Craciun
 • sa pregatesc din timp meniul de Craciun si decoratiile pentru masa de Craciun
 • sa ascultam colinde
 • sa tricotez o pereche de sosete de Craciun
 • sa ne uitam la filme de Craciun

Voi ce v-ati propus pentru aceasta minunata perioada? :)


vineri, noiembrie 09, 2018

Garderoba- capsula

Dupa cum spuneam la inceputul lunii, unul din obiectivele mele de noiembrie este organizarea hainelor/a dulapului, iar intentia generala este minimalismul.
Asa ca m-am hotarat sa trec la garderoba-capsula. Probabil ca ati mai auzit de acest concept, dar am sa-l explic si eu :garderoba -capsula este o garderoba formata dintr-un numar (foarte) limitat de haine, dar care se pot combina foarte bine intre ele, astfel incat sa te poti imbraca foarte variat.
Avantajele garderobei-capsula:

 • dulapul tau va fi foarte ordonat
 • vei fi mereu imbracata cu stil
 • vei economisi bani, findca nu vei mai cheltui de aiurea, cumparand dupa impuls
 • vei putea face imediat o combinatie de haine pentru orice ocazie

1.Primul pas in realizarea garderobei capsula este clarificarea stilului tau - ce anume ti se potriveste- ce tip de haine si ce culori.
Partea cu culorile este fundamentala, as zice. Eu nu am stiut pana acum sa-mi aleg culori care sa mi se potriveasca, asa ca dulapul meu era plin de haine negre, fiindca astea nu solicitau prea multa bataie de cap ca sa le combini :). Dar de la o varsta te mai luminezi la minte :)), asa ca am studiat problema.

Primul pas pentru a afla ce culori ti se potrivesc este sa te uiti in oglinda :)) si sa te observi- ce culoare ai la piele, par si ochi. Asta e destul de clar pentru fiecare, nu necesita prea multa filozofie. In schimb pasul rmator este de baza : trebuie sa afli ce ton are pielea ta si in functie de asta o sa afli in ce stil te incadrezi.

Tonul pielii este destul de simplu de aflat : te uiti pe incheietura mainii si vezi ce culoare au venele tale :

 • daca sunt mov sau albastre, atunci tonalittea ta este rece
 • daca sunt albastru-verzui, atunci tonalitatea ta este neutra
 • daca sunt verzi sau verde-maslina, atunci tonalitatea ta este calda


sursa

In functie de tonalitatea pielii, dar si de culoarea ochilor si a parului, te poti incadra in una din tipologiile :iarna (winter), primavara (spring), vara (summer), toamna(autumn) si poti sa vezi  ce culori se potrivesc la fiecare. Gasiti amanunte AICI.

Eu am tonul pielii cald(palid), par castaniu si ochi albastri, deci ma incadrez la ,,toned/soft autumn" (toamna ,,usoara,, sau palida :)) nu stiu exact cum sa traduc ).


pinterest
Culorile potrivite pentru mine sunt cele de mai jos. Dupa cum vedeti, negrul nu are categoric ce cauta prin dulapul meu :)).


pinterest

 Gasiti pe internet combinatiile pentru fiecare anotimp.

2.Pasul doi  in realizarea garderobei- capsula este stabilirea culorilor:

 • 2 culori de baza
 • 3 culori neutre
 • 2-3 culori pentru accente
sursa


Culorile se aleg din paleta potrivita stilului.Pentru soft autumn paleta e cea de mai jos 
Eu mi-am ales ca si culori de baza albastru inchis  si gri inchis ,  la culori principale -turcoaz, bej, mov, iar la accente - maro, auriu si roz.


Dupa ce mi-am stabilit paleta de culori, am golit tot dulapul  si am pus inapoi pe raft doar ce se potriveste noilor alegeri :

 • 2  fuste de blugi - una gri-carbune si una albastru inchis
 • 2 perechi de blugi albastru inchis 
 • un pulover turcoaz
 • 2 bluze in nuante de turcoaz
Deocamdata garderoba mea e mini- capsula :)). Urmeaza sa mai completez cu 2-3 pulovere si 2-3 bluze, plus accesorii .

Va arat si cateva exemple de garderoba-capsula pentru soft/toned autumn, gasite pe pinterest :
Dupa cum se vede si in poze, combinatiile de maro si turcoaz ma atrag cel mai mult si cred ca ele va fi baza garderobei mele :)).

Cum vi se pare ideea garderobei capsula?


marți, noiembrie 06, 2018

Caminul tau, un colt de rai!Incheierea provocarii din 2018


Cu ceva intarzaiere inchid provocarea ,,Caminul tau un colt de rai" de anul acesta. Sper ca v-a placut si v-a fost macar putin de folos :).
Nadajduiesc ca v-ati rasfatat in ultima saptamana. Eu am avut concediu cateva zile, asa ca m-am bucurat de toate aspectele provocarii :).M-am odihnit, m-am deconectat, m-am reconectat cu Dumnezeu si cu mine,  si m-am rasfataaat - m-am ingrijit putin de mine, m-am plimbat si am tricotat. Da, mi-a revenit cheful de andrele si ma bucur mult.

Referitor la cadoul pentru cele care au participat la provocare :

Cele  mai consecvente au fost Carmen ( Frunze pe Asfalt )si Daniela (Cinderella ) : au urmarit provocarea cap-coada si au scris in fiecare saptamana, de aceea o sa le ofer cu drag cate un cadouas la fiecare - va rog sa imi lasati o adresa de mail unde sa va scriu.

Au mai participat Ancuta (Cuibul Ancutei), Laura (Blogareala Cotidiana) si Carmen (Casuta unei albinute), dar nu au reusit sa scrie cate ceva pentru fiecare saptamana, din pacate. Dar va multumesc pentru participare, sper ca v-a placut si nadajduiesc sa reluam provocarea aceasta si anul viitor.

Cu drag si cu recunostinta,

joi, noiembrie 01, 2018

Noiembrie, bine ai venit!Organizare si intentiipinterest

SARBATORILE LUNII

8 nov. J  Sfintii Mihail si Gavriil

9 nov. Sf. Nectarie

11 nov. D  Sf. Mina

13. nov. M  Sf. Ioan Gura de Aur

15 nov. J  Inceputul Postului Nasterii Domnului

21 nov. MI Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

30 nov. V Sf. Apostol Andrei


DUMINICILE LUNII

Bogatul nemilostiv si saracul Lazar

Pilda samarineanului milostiv

Bogatul caruia i-a rodit tarina

Dregatorul bogat- pazirea poruncilor


INTENTIILE LUNII

Minimalism - ma eliberez de balastul sufletesc, relational si material

Simplitate - in purtare, in alimentatie, in traire, in cheltuieli, in relatii

Organizare - la haine si carti ; bullet journal

Rutina - de citit, de studiat, de rugaciune

Creativitate -  tricotez, fac crafturi cu copiii, scriu pe blog, Paginile de Dimineata zilnic

Respir - respir si ma misc suficient in fiecare zi


PROVOCARILE LUNII

de copiat zilnic un pasaj din Sf. Scriptura, referitor la puterea rugaciunii (AICI)

de impletit o pereche de sosete

de citit doua carti

de organizat luna decembrie


MOTIVATIA LUNII

1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori!2. Ci isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!

3. El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe, duce la bun sfarsit.Ps. 1 (traducerea Cornilescu)


Va doresc o luna binecuvantata!