duminică, ianuarie 06, 2019

Jurnalul unei femei simple { 2019 : s.1/52}



 PENTRU ASTAZI...  
duminica, 6 ianuarie 2019


♥  AFARA...
  e  foarte placut, sunt peste 0 grade si ninge cu niste fulgusori miiiici, marunti, parca se presara cu zahar :).Ieri a fost foaaaarte frig si senin, cred ca erau sub - 6 grade.
azi


ieri


MA GANDESC...
  la ce vreau sa fac saptamana viitoare.Pana acum am fost in program de voie, ca de sarbatori, dar de-acum e momentul sa intram in program de scoala, cu ceva mai multa structura.


SUNT RECUNOSCATOARE...
...pentru ninsoarea de afara, e asa de frumos!am facut cu fetele o plimbare pe camp si am admirat diversitatea nuantelor de maro, alb, negru si gri :). Imi place la noi ca e asa de liniste, se aude doar ninsoarea, cazand usor.
...si pentru zambila mea roooz care a inflorit ieri si miroase minunat



DIN BUCATARIE...
  pregatim ceva usor- carne la cuptor cu garnitura de legume, orez si salata.Si avem supa crema de spanac, care este fooooarte buna, e prima oara cand fac, dar cu siguranta nu si ultima.

CE MAI MESTERESC/CREEZ...
Lucrez  tot la puloverul meu de alpaca, desi cred ca o sa il pun putin in stand-by ca sa-mi fac o caciula, ca n-am, si sa termin o pereche de sosete la care mai am putin de lucru.



CITESC...
cartea despre care am povestit la Yarn Along - ,,Cum sa te pretuiesti pe tine insuti si cum sa iti pretuiesti aproapele,, de David L. Fontes.Mai am putin si o termin. E foarte interesanta, deoarece e scrisa atat din perspectiva duhovniceasca, cat si terapeutica si abordeaza problema stimei de sine si a valorizarii/devalorizarii personale, cat si a celorlalti, intr-un mod foarte saatos. Vorbeste despre identitatea noastra in Hristos, din care ar trebui sa decurga lucrurile bune pe care le facem. Pentru mine nu erau necunoscute aceste lucruri, dar e prima oara cand le gasesc abordate din perspectiva ortodoxa.


  PENTRU SAPTAMANA VIITOARE IMI DORESC... 
 ...sa ma culc si sa ma scol devreme
...sa ajut fetele sa-si  pregateasca tot ce e nevoie pentru scoala - haine, carti, caiete, teme, etc.
...sa scriu pe blog macar de 2-3 ori
...sa tricotez in fiecare zi
...sa ajung la zi cu treburile din casa si cu tot ce mai am in plan
...sa cos ceva pentru Casuta Papusilor

IN CASA...
   inca mai stralucesc luminitele de la bradul de Craciun, nu m-am indurat sa-l strang, e asa de frumos- cred ca e cel mai frumos brad natural pe care l-am avut pana acum.Ma gandesc sa pastrez luminitele in casa, chiar daca desfac bradul.Imi dau o senzatie de confort, caldura si veselie



UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...


IMI PLAC...   
 documentarele despre ,,small living,, , minimalism, gradinarit si alimentatie sanatoasa.Am inceput sa ma uit la un serial despre gradinarit ,,Big dreams, small spaces,, , foarte dragut, despre gradinareala in spatiu mic. Sper sa invat ceva lucruri noi si sa gasesc idei faine pentru curtea noastra.



O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...











Va doresc o zi minunata si multumesc pentru vizita!
 Irina

27 de comentarii:

  1. Tot ce scrii ma face sa ma simt foarte bine ,pozele ,imaginile pe care le postezi ma incarca foarte mult of of scumpa mea cat i mi esti de draga daca ai sti cu cat drag de citesc <3 Fii binecuvantata si tu si casa ta! Dumnezeu ti-a dat un dar minunat ,te :-* cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum le faci pe toate?! Eu nu ma descurc onorabil. Bine ca am renuntat la invatamant, altfel aveam job dupa job...hartii, lucrari de corectat, fise de lucru. Iar Sofia mi-ar fi rezolvat toate exercitiile din cartile mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu le fac nici eu pe toate, stai linistita :)

      Ștergere
    2. Ah, stiu ce zici, Laura!Ai gasit alt job? Mie imi place in invatamant, dar e tare stresant din pacate.

      Ștergere
    3. Da, am dobandit o noua specializare, dar lucrez tot cu copilasi.

      Ștergere
    4. Intre timp am dat si copilul la cresa si viziunea mea privind adaptarea si realitatea...par doua lucruri diferite. In principiu, sunt in urma cu toate, dar intr-o alergatura continua.

      Ștergere
  3. Îmi este atat de drag sa-ti citesc jurnalele.Chiar mi-ar placea sa-mi incep dimineata citindu-le - chiar ne motivezi. Stiu ca ar trebui sa o facem fiecare dintre noi :) , dar al tau imi pare mai plin de culoare. Mai ai tu doua articole pentru care trebuie sa-mi iau timp sa le „rumeg ” pe indelete si in liniste- chiar mi-am propus o dimineata pentru asta ( cel cu jurnalele :) ). Multumim, Irina !

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult sa te citesc! Sper sa ma mobilizez si eu si sa scriu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa cum spunea cineva mai sus, nu stiu cum reusesti sa faci atat de multe lucruri! Eu daca ma apuc de crosetat sau de cusut, nu mai am timp pentru citit. Si invers. Ca sa nu mai spun ca mi-e foarte greu sa ajung cu treburile casei la zi. Mai ales ca in ultimele luni am tot avut viroze, ba copiii, ba noi, ba cu totii deoadata si toata casa a fost vraiste. Cred ca esti foarte foarte organizata si probabil si foarte convingatoare (cu fetele, sa pastreze ordinea :D). Multumim ca ne impartasesti atatea din experienta ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce sa zic, mie nu mi se pare ca fac cine stie ce.In principiu ma scol devreme, uneori la 5, si in intervalul asta de dimineata imi scriu agenda, fac exercitii, imi beau cafeaua,mai si tricotez daca e uichend.Curatenia nu imi ia chiar f mult, casa e mica ,nu am chestii in exces cu care sa-mi bat capul, apoi fac si fetele, ca cele mari sunt mari :).Mancare- gatesc simplu.Cel mai mult timp imi iau rufele, ca oricat am redus tot sunt multe.Mi-am dezinstalat aplicatiile de facebook si de instagram, cont de fb personal nu am, intru pe net doar pentru blogul meu si mai citesc alte bloguri.Cand merg si vin de la serviciu (40-45 min cu autobuzul) ascult predici, rugaciuni, carti audio.Daca ma uit la un film (de obicei in uichend, in timpul saptamanii nu prea am cand) dau si din andrele.Oricum, cand incep serviciul si fetele scoala timpul meu se reduce simtitor, logic :)).Acum sunt in concediu :).

      Ștergere
    2. Da...organizare! Ca sa te poti trezi la ora 5 la ce ora mergeti la culcare? (Se incadreaza toata casa in ora respectiva de culcare?) Este totusi destul de devreme iar pentru o zi incarcata, chiar e nevoie de energie...

      Ștergere
    3. Da...organizare! Ca sa te poti trezi la ora 5 la ce ora mergeti la culcare? (Se incadreaza toata casa in ora respectiva de culcare?) Este totusi destul de devreme iar pentru o zi incarcata, chiar e nevoie de energie...

      Ștergere
    4. Multumesc pentru exemplele date! Stiu sigur ca esti muuuult mai organizata decat mine, iar asta e primul aspect la care am de lucrat.
      Apoi poate nici nu am asteptari realiste, copilul cel mic are 8 luni si ma solicita fizic f mult, plus ca eu la 5 dimineata abia readorm dupa una din trezirile lui pt lapte, nu as renunta la 2-3 ore de somn pt altele. Cred ca trebuie sa imi recalibrez prioritatile si asteptarile. Momentan nu pot sa dispun de timpul meu asa cum as vrea, dar toate ideile gasite pe blogul tau vor fi cu siguranta minunate pe mai tarziu...

      Ștergere
    5. am mai scris si in trecut pe blog, viata are diverse sezoane, in cel cu copii mici nu putem sa ne organizam la fel ca atunci cand copiii sunt mari.Depinde si de cum e copilul, sunt multi factori implicati.De ex., eu la al patrulea copil m-am intors la serviciu cand avea ea 8 luni, incepusem diversificarea,o si alaptam,dar m-am simtit foarte bine, foarte energica si am facut fata, si ea a fost un copil foarte bun, nu am avut probleme.Bine, n-am avut program de 8 ore, am avut si norma redusa, dar am facut f multe lucruri in anul ala.

      Ștergere
    6. daca ma scol la 5 cam pe la 10-10.30 maxim dorm deja.Copiii se culca si ei pe la 9-10.

      Ștergere
  6. Si la noi azi e ultima zi in care am mai aprins instalatia din brad...chiar imi da o stare de bine si de liniste...

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani ...Din 2012 de cind vam descoperit va urmaresc cu mare drag ...in fiecare Dumnezeu pune daruri ...mai multe sau mai putine depinde de noi cum le gestionam....dar va multumesc ca le impartasiti si cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu il las pana de ziua...adica in februarie. Chiar imi place, imi ofera o stare de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu o sa-l desfac azi, ca s-a uscat de tot, daca il ating ramane chel :))

      Ștergere
    2. Am folosit un suport cu apa anul acesta. Desi l-am impodobit de Sf Andrei, arata impecabil.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.