vineri, februarie 08, 2019

Cum te relaxezi?

Zilele acestea mi-am adus aminte cu drag de perioada in care eram eleva si aveam orele de ,,atelier,, :). Acestea se tineau intr-o sala speciala, din care imi amintesc  partea de bucatarie si masa mare, la care ne asezam toate fetele din clasa si lucram la proiectele noastre. Aceste ore de atelier mi-au deschis gustul pentru gospodarie si lucru de mana, si am invatat foarte multe atunci.
Chiar este pacat ca in scoli nu mai exista nici sala dedicata, nici materia respectiva.Mai e de mirare ca generatia actuala este asa neindemanatica, lipsita de simt practic si nu stie sa se relaxeze decat butonand la calculator/telefon? 


Se face atata caz de dezvoltarea creativitatii, dar copiii nu invata in scoala deprinderile practice de baza, necesare pentru a deveni creativi mai tarziu.
Pentru mine lucrul de mana a fost intotdeauna modalitatea ideala de a ma relaxa.Planificarea unui nou proiect, alegerea si achizitionarea materialelor, placerea de a descoperi noi texturi si de a te bucura de culori, satisfactia de a vedea ceva frumos realizat de tine sunt numai cateva din trairile pe care lucrul de mana le ofera :).


Viata moderna e asa de stresanta si agitata, asa ca poate avem nevoie mai mult ca oricand de gura de aer proaspat pe care lucrul de mana ne-o ofera.Cand ma asez pe canapea, imi iau andrelele sau croseta si ochiurile se insira unul cate unul am un profund sentiment de liniste si pace.


De-a lungul timpului am invatat ca, daca doresc sa ma bucur la maxim de timpul petrecut lucrand, e bine sa-mi procur materiale de calitate. Chiar daca ele sunt un pic mai scumpe, investitia merita, deoarece atat usurinta si placerea de a lucra sunt mai mari, dar si rezultatul e deosebit si va trece testul timpului si al spalarilor repetate :)


Voi cum va relaxati dupa o saptamana grea si stresanta de lucru?

Irina

20 de comentarii:

  1. La fel ca si tine scumpa Irina crosetand si tricotand cea mai bună terapie pentru minte și suflet lozinca mea 😉. Eu am făcut scoala de confecționer îmbrăcăminte ce bucuroasă eram si sunt cand i mi cos ceva sau i mi fac ceva pentru casă, da alte vremuri am trăit noi pe cand tineretul din ziua de azi e obsedat de telefon si internet păcat....Ca nu se mai predă ora de lucru manual în școli 😐

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai mihaela8/2/19 6:34 p.m.

    În wkend spăl, fac ceva de mâncare, curat, mai vine nepotelul in vizita sau mergem noi pe la el, vizionez poate un film două și așa trece

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!

    Eu citesc, ma uit la filme sau ma plimb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca frumos povestesti....parca au fost ieri ,am inceput o camasa tradizionale punct cruce dar nu am mai lucrat la ea de citeva luni....acum o so scot de la punguta... trebuie sa o termin. Multumesc pentru tot ce impartasesti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place tare, tare mult sa gradinaresc..flori sau legume, nu conteaza! Sa simt pamantul roditor in maini, sa smulg ce e rau si sa vad cum creste bunatate de rosie sau frumusete de lalea😍 Sa vina primavara!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, si eu abia asatept!din pacate imi lipseste pamantul roditor :)), ca la noi e cam lutoasa zona, dar tot mi-e dor de verde.

      Ștergere
  6. Superb. Eu nu am reusit sa ma atasez acestui frumos obicei. Nu am rabdare. Nici la scoala nu reuseam s aleg un rand tricotat sau crosetat. Am fost un dezastru la lucru manual. Am mai avut eu tentative dar mereu o lasam balta. Relaxarea mea este doar scrisul si cititul, privitul cerului. Ieri, dupa multe timp am privit cerul si daca ati sesizat semiluna prezenta inca de la ora 17,30 pe cer. Imi place sa fotografiez cladiri vechi. Imi place sa si gradinaresc, dar din pacate coltul meu verde e prea micut pentru multe flori. Sa vina primavara, anotimpul meu preferat!
    Sa avem sanatate si rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am relaxat acum privind fotografiile tale,vreau si eu astfel de fire.Imi poti spune, te rog cum se numesc si de unde le cumperi?Am scris si in pagina de jurnal ca ma relaxez maxim atunci cand crosetez sau tricotez,dar trebuie sa am casa luna si mancarea facuta,altfel ,nu:).O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, sunt fire de bumbac Catania, se gasesc la orice mercerie, cred, dar sunt si pe net.Si eu la fel, ma relaxez dupa ce termin cu restul treburilor :)

      Ștergere
    2. Multumesc,Irina!Am zis ca nu mai cumpar fire noi pana nu termin ce am pe acasa,dar nu ma pot rabda sa nu iau ceva frumos:)O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  8. Când aveam gradina imi petreceam ceva timp pe acolo, acum am numai cateva ghivece nu imi ocupa mare timp, ies la o plimbare prin oras, ma ajuta sa stau de vorba cu mine fara sa imi fuga gandul in alta parte, mai scriu ceva pe blog, impletesc, citesc si mai rar acum prăjituresc :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cuvintele tale ma inveselesc mereu iar pozele tale ma inspira enorn.Multumesc!
    Tu de unde iei fire de ciorapi asa frumoase?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multe le-am cumparat acum cativa ani, cand am invatat sa lucrez sosete. Le-am luat de pe facebook, de la fete care aduceau fire second, cu preturi f bune.Mai cumpar si de la atelierul domnitei.

      Ștergere
  10. Citesc,ies la aer curat prin gradină si ma duc în vizită la prietenii de suflet

    RăspundețiȘtergere
  11. Citesc,ies la aer curat prin gradină si ma duc în vizită la prietenii de suflet

    RăspundețiȘtergere
  12. ce imi plac ciorapii tai cum "cresc"!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pt postare Irina! Si mie imi place sa crosetez, sa citesc dar nu imi dau voie pt ca sunt in urma mereu cu restul treburilor (sunt cu copiii mereu). Ma relaxeaza si gradinaritul si slava Domnului, acum am si unde sa il practic, din belsug, numai timp sa am. Ma minunez de tine ca ai timp dupa fete si trebui si de citit si lucru manual. Cum reusesti? Te ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  14. fetele mele sunt mari de acum, isi fac multe lucruri singure, ma si ajuta la multe.Am trecut de etapa copiilor mici, in care faceam eu totul :).Plus ca nu ma mai stresez asa daca mai raman in urma cu ceva treburi, e mai important sa am grija de binele meu intai, restul se fac, nu e graba.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine te-am regăsit, Irina!
    Într-adevăr, dacă mai era nevoie, confirm şi eu că lucrul de mână te vindecă de stresul cotidian.
    Sunt sub influenţa unor vorbe spuse recent de un cadru didactic care le-a propus copiilor să facă felicitări de primăvara, dar ceva "care se face repede"... Ori lucrul cu mâinile tocmai răbdarea o cultivă, nu neapărat "mult, prost şi repede".
    Spor în tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.