marți, august 13, 2019

Cand ti se intampla vreo ispita

Azi a fost din nou o zi caniculara, pe care am petrecut-o in oras. Am ajuns destul de tarziu acasa, lesinata de caldura, de sete si de foame :)).
Pana una, pana alta s-a facut seara. Am iesit la o scurta plimbarica, fiindca afara s-a mai racorit. Daca in anii trecuti pe langa noi erau doar camp si gradini, acum terenurile din jur s-au vandut si se construiesc case noi. Nu mai pot vedea apusul din poarta, ca santierul vecinului imi blocheaza privelistea :)). Dar, slava lui Dumnezeu, daca se construieste si se cumpara inseamna ca romanilor le merge bine si au bani :).
N-am vazut apusul, dar am admirat luna :)


Astazi a fost praznuirea Sf. Tihon din Zadonsk, unul din sfintii dragi mie.

St. Tikhon of Zadonsk | Orthodox Church Quotes

 Am scos din biblioteca doua din cartile sale : ,,Scrisori din chilie,, (o recomand!) si ,,Comoara duhovniceasca din lume adunata,, ca sa-mi hranesc sufletul cu un cuvant de folos. 




Vreau sa impartasesc cu voi ce am citit - ceva frumos despre necazuri si ispite. Vietile noastre nu sunt decat rareori linistite, toti avem probleme si dureri, dar , fata de ceilalti, ca si crestini,  avem nadejde ca Dumnezeu e cu noi , ne ajuta si ne da mangaiere.

,,Cand norul si furtuna ispitelor vin asupra noastra si ne acopera, ni se pare ca Dumnezeu ne-a parasit.Insa Dumnezeu Cel Drept nu ne paraseste nici intr-un astfel de intuneric, ci ne pazeste cu puterea Lui cea tainica.
,,Dar credincios este Dumnezeu; El nu va ingadui ca sa fiti ispititi mai mult decat puteti, ci odata cu ispita va aduce si scaparea din ea, ca sa puteti rabda,,
 1 Corinteni 10:13

Nu deznadajdui, crestin iubit, cand ti se intampla vreo ispita, ci roaga-te si cheama-L pe Dumnezeu. Si astepti atunci ajutor de la El, dupa nemincinoasa Lui fagaduinta :
,, Si Ma cheama pe Mine in ziua necazului si te voi izbavi si Ma vei preaslavi,, 
 Ps 46:19
Dumnezeu asteapta in ispita rabdarea si nevointa ta, iar nu deznadejdea sau razvratirea 
,, Asteapta pe Domnul, imbarbateaza-te si sa se intareasca inima ta si asteapta pe Domnul,,
Ps. 26 :10
Fara sfatul si vointa Lui nimic nu se intampla,

Cand vremea rea si furtuna trec, soarele straluceste deasupra noastra in chipul cel mai placut.Tot asa, dupa ce furtuna ispitelor trece, omul simte in inima sa bunavointa bunatatii lui Dumnezeu.Atunci straluceste in suflet cea mai dulce desfatare....
Pentru rabdarea ispitelor se invredniceste inima omului de asemenea dulceata.Rabda ispita care s-a abatut asupra ta, crestine, iar mai tarziu vei simti in sufletul tau cea mai placuta si mai dulce desfatare!
( pag.13-14 Comoara duhovniceasca din lume adunata , editura Egumenita, 2008 )

Aici gasiti o lista cu cateva din cartile scrise de Sf. Tihon.

Sper ca ati avut o zi buna. Dar  daca acum sunteti in furtuna, nu deznadajduiti, ci tineti-va strans de fagaduintele lui Dumnezeu, care se implinesc intotdeauna. 

Cu drag, 
Irina

8 comentarii:

  1. Hristos în mijlocul nostru!😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu e singura noastra scapare si alinare..

    RăspundețiȘtergere
  3. "Cand norul si furtuna ispitelor vin asupra noastra si ne acopera, ni se pare ca Dumnezeu ne-a parasit. Insa Dumnezeu Cel Drept nu ne paraseste nici intr-un astfel de intuneric, ci ne pazeste cu puterea Lui cea tainica."

    Probabil nu sunt credincioasă. În ultimul an am simțit cu totul altceva. Că sunt părăsită, da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e normal sa te simti asa, avand in vedere ce probleme ai. Ideea e sa nu te bazezi pe ceea ce simti, ci pe ceea ce fagaduieste Dumnezeu si sa iei totul prin credinta. Vii la Dumnezeu si Ii spui - Doamne, eu ma simt asa si asa, fiindca uite asta si asata DAR tu ai fagaduit ca daca eu te chem in ziua necazului, Tu o sa ma izbavesti!Cred , Doamne, ca Tu poti face asta pentru mine!Trebuie sa crezi ca Dumnezeu e AICI, ACUM cand te rogi.

      Ștergere
  4. Scuza-ma ca te intreb ,esti preotesasau ruda de preot?Rar vedem oameni ca tine !👍👌👌👌

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.