joi, ianuarie 24, 2019

Azi...

...invata sa-ti arati iubirea fata de tine.Mereu te ingrijesti de altii si de nevoile lor.Astazi ia o pauza si gandeste-te putin la tine...
Astazi, si maine si intotdeauna...

...Inceteaza sa te mai critici!
Nimeni nu este perfect, dar fiecare om este foarte valoros!Fiecare om este creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui.Fiecare om este unic, minunat, special...de aceea inceteaza sa te critici permanent si sa consideri ca nu ai suficienta valoare.
Fiecare dintre noi aduce lumii acel lucru pretios si anume individualitatea si felul unic de a fi.Asa ca uita cuvintele grele la adresa ta, inceteaza sa-ti subliniezi defectele in fata ta si in fata celorlalti.Invata sa te apreciezi si sa-ti vorbesti cu iubire.


...Nu te mai teroriza singura!
Nu mai cultiva ganduri negre, infricosatoare, pline de teama! Nu mai crea scenarii la fiecare vorba sau privire a celuilalt!Daca te-ai imbolnavit, intareste-ti inima si nu te mai gandi ca esti deja bun de ingropat!De multe ori, in loc sa privim la Dumnezeu si la bunatatea Lui, cu incredere si cu nadejde, ne lasam ingroziti de circumstante.Sau, chiar si atunci cand totul merge bine, permitem anxietatii sa ne copleseasca.Sa privim intotdeauna in Sus!


...Fii buna si rabdatoare cu tine!
De multe ori perfectionismul ne determina sa renuntam la ceea ce dorim sa facem, deoarece faptul ca ceva nu ne reuseste din prima, imediat ne descurajeaza.Orice proces de invatare necesita timp.Poate vom gresi de cateva ori dar, pamna la urma vom reusi, daca vom persevera.

...Ofera-ti ajutor!
Nu te baza doar pe tine!Invata sa ceri ajutorul celorlalti atunci cand ai nevoie. Poate ca parem mai puternici cand aratam ca nu avem nevoie de nimeni, dar la ce ne va folosi asta cand vom ceda fizic si psihic?Dumnezeu ne-a facut sa traim in comunitate si in comuniune.


...Ai grija de tine!
Nu te neglija nici fizic, nici psihic. Ai grija de corpul tau, fiindca e casa pe care Dumnezeu a daruit-o sufletului tau.Sunt sigura ca nu te-ai apuca sa-ti distrugi locuinta - de ce ai face asta cu corpul tau?Renunta la comportamentele abuzive (tigari, alcool, mancare nesanatoasa, sedentarism) si fa alegeri bune si sanatoase pentru corpul tau!
Gandeste-te si la suflet- fa-ti timp pentru el, macar 10-15  minute pe zi.Invata sa ierti, sa nu barfesti, sa nu pastrezi resentimente.Conecteaza-te cu tine si cu Dumnezeu.


Astazi incepe sa te iubesti pe tine, sa te apreciezi, sa te valorizezi, ca sa-i poti  iubi si aprecia pe ceilalti!

P.S.Articol si imagini inspirate de cartea Louisei Hay si de narcisa mea frumoasa, care straluceste luminoasa, in ciuda vremii friguroase si cenusii de afara :)

Cu drag, Irina