sâmbătă, iulie 18, 2020

Curatenie si reorganizare in bucatarie



N-am mai deschis blogul de ceva vreme fiindca n-am tiiimp,   imi reamenajez si rerganizez bucataria. Daca tot sunt in concediu si e cald afara, m-am hotarat sa ma ocup putin (mai mult) de bucataria noastra, fiindca e locul in care petrecem mult timp impreuna. Spatiul nu e foarte mare, bine, nici chiar mic nu e :)), sa zic ca are in jur de 16-20  mp. Cand ne-am mutat (in 2013) nu am avut buget pentru mobila noua, asa ca am folosit ce aveam deja. Intre timp am mutat chiuveta si aragazul intr-o chicineta care era camara si a trebuit sa mai improvizam in ceea ce priveste mobila, ca sa completam golorile, asa ca totul arata cam pestrit pentru gustul meu :).Mobila veche este foarte buna si nu are rost sa facem eforturi ca sa o schimbam, asa ca m-am gandit cum sa fac ca totul sa arate mai bine, fara prea mari investitii.


pinterest

Ce mi-am propus, pe scurt, sa fac :
  • sa varuiesc.La noi toti peretii sunt albi si asta poate fi cam obositor si putin rece.Asa ca -am gandit sa fac un perete galben, astfel incat sa aduc un contrast si putina caldura in bucatarie - BIFAT :).Am terminat ieri de varuit toata bucataria, casa scarii si holul de sus - nu singura, m-a ajutat si mama :). Am facut si un perete  galben, asa cum mi-am dorit :))
  • sa cumpar o masa mai mare.Asta e visul meu de ceva ani si mi l-am indeplinit, in sfarsit :)).De mult am pus ochii pe o masa de bucatarie de la jysk, dar era destul de scumpa.Luna aceasta magazinul a avut o reducere substantiala la masa care mi-a placut, asa ca am cumparat-o.Oferta a inclus si patru scaune

  •  sa completez masa cu o bancuta. Deoarece patru scaune nu ne ajung si o bancuta e mult mai practica, plus ca are spatiu de depozitare.Bancuta o fac eu, folosind rafturi  kallax de la ikea.Va fi ceva in genul asta :
pinterest
  •  sa reconditionez mobila de bucatarie, care e placata cu furnir de lemn - scot toate usile, le curat si le ,,reintineresc,, cu lac. Curat dulapurile in interior si le reorganizez. 
  • iluminatul - schimb plafoniera actuala , adaug o plafoniera care sa lumineze deasupra mesei, schimb iluminatul de la blat
  • reorganizez ,,camara" (de fapt niste dulapuri pe care le am sub scara ).Nu stiu exact cum, trebuie sa ma mai gandesc:)
 Sper sa termin totul pana la sfarsitul lunii. Va tin  la curent :). Voi aveti ceva proiecte de renovare/reamenajare a casei pentru vara aceasta?

Irina

  Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.

13 comentarii:

  1. Eu am o curatenie mai amanuntita in plan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. peste tot sau doar in bucatarie?

      Ștergere
    2. Peste tot. Mi-am promis ca, in acest an, imi voi transforma nemultumirile si frustrarile in fapte (cu privire la tot). Adio, bocete si lancezeala. M-am convins ca totul sta in puterea Domnului, dar cele ce tin de noi trebuie rezolvate inainte de a emite pretentii.

      Ștergere
    3. Zuzu, foarte adevarat, daca nu facem cele ce tin de noi, nu ni le face nimeni.Spor sa ai!

      Ștergere
  2. Bună Irina
    Tocmai asta facem si noi in concediu. Ne ocupam de mobila si peretii din bucatarie.Binenteles o sa zugravim ca sa reimprospatez spatiul.Mobilierul din bucatarie este din lemn de brad asa ca mi-a venit o idee si am cumparat vopsea speciala pe baza de apă pt lemn.Peretii sunt tot albi si la noi si ma gandeam sa ii dau bucatariei o pata de culoare vopsind mobilierul.Inca nu ne-am hotarat la culoare dar sa iasa bine
    Spor la treaba si concediu plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu tot cu vopsea pe baza de apa lucrez.Dar trebuie curatat stratul vechi de lac, altfel se amesteca si se strica totul.Eu inca lucrez la bancuta.Spor sa ai :)

      Ștergere
    2. Multumesc si zile frumoase!

      Ștergere
  3. Si eu as avea dar ma ma tine sotul in loc !Trebuie sa sparga peretele care e intre usa de la bucatarie si hol!Pe scurt bucataria sa fie un pic mai mare si holul mai mic!

    RăspundețiȘtergere
  4. suna foarte bine toate planurile. Galbenul pe un perete sunt convinsa ca arata foarte bine. Si ideea cu bancuta pare practica! Spor si succes sa termini tot ce ti-ai propus si cu rezultatul dorit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Și eu am in plan un proiect pe care îl visez de când ne-am mutat in casa... Holul de la intrare. E cam anost, avem un pantofar și un suport de papuci pentru că ai soțului nu intra in pantofar (om pe picior mare ce mai). Vreau sa pun tapet pe un perete, sa fac un dulap pentru pantofi și poșete iar suportul pentru pantofi ai soțului sa il integrez într-o băncuță. Și tot în hol vreau un perete cu rame foto in care sa printez citate sau in funcție de anotimp câteva peisaje. Tot pinterest e și sursa mea de inspirație. Spor! Delia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte interesanta ideea cu citatele!si eu am holul pe lista, e mereu dezordine la incaltaminte

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.