sâmbătă, aprilie 25, 2020

Jurnalul saptamanii { 2020: s.17/53 }





jurnal dulce casa


♥ PENTRU SAPTAMANA...
  • 17 din 53
  • 20 - 26 aprilie 2020
♥ VREMEA...
a fost si este cald, senin.Azi bate vantul cam tare, dar tot soare si frumos e


♥ MA GANDESC ...
ca n-am scris de foarte  multa vreme in jurnal, cred ca sunt 5-6 saptamani.Ca de obicei, imi pare rau ca nu am scris, dar , ori n-am avut chef, ori n-am avut timp, ori amandoua, iar la un moment dat mi s-a stricat si calculatorul :)).
De Pasti a fost o zi foarte frumoasa, in nici un alt an de Pasti nu a fost asa de cald si placut, am mancat afara - cred ca erau 20 de grade si nu batea vantul deloc. Si era linisteeee peste tot.N-am prea facut fotografii, acum imi pare rau :)), dar chiar am trait pur si simplu fiecare moment, fara sa simt nevoia sa-l inregistrez.Am primit lumina de Inviere de la un vecin care a adus-o  voluntar :).



♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 multele daruri pe care ni le face Dumnezeu zilnic.Cand ne gandim ca maine s-ar putea sa nu mai fim, azi capata adevarata lui valoare, de ziua pe care a facut-o Domnul, ca sa ne bucuram si sa ne veselim in ea :)

 ♥ UNUL DIN LUCRURILE MELE PREFERATE...
sa gradinaresc...da, am redescoperit placerea de a  sapa si de a planta, problema este ca nu prea am putere, obosesc foarte repede si ma doare spatele. Dar am sapat toata partea unde am avut straturi inaltate, am curatat-o de pir cat am putut si am plantat trifoi.Trifoiul innabusa orice buruiana si face foarte bine solului, fixeaza azotul. Pe bucatica unde am florile si aromaticele am pus si cateva rasaduri de rosii.Tot acolo o sa mai plantez din loc in loc salata si patrunjel.La gradinaritul pentru ,,productie,, am renuntat, ma multumesc cu cateva plantute de hobby si cu ghivecele :).Ieri am stropit trandafirii cu insecticid si cu ingrasamant, abia astept sa-i vad infloriti.



♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ...
am lucrat foarte putin, la niste sosete incepute mai de mult, fiindca au fost si Sarbatorile - intai a trebuit sa le pregatim si dupa aceea sa ne odihnim.Nu-mi mai propun sa fac ceva anume, o sa lucrez la inspiratie, din proiectele incepute deja. Ar fi frumos sa mai cos ceva la ie, ca am vrut sa fie gata de Pasti...poate ma mobilizez si o sa fie gata de Sanziene :).



♥ CITESC/MA UIT/ASCULT..
ascult...carti audio de pe youtube.Seara ma bag in pat devreme si adorm ascultandu-le :)
citesc... doar Biblia, cate putin
m-am uitat la... un film foarte frumos, crestin - Do you believe?il gasiti pe net, subtitrat



Apropo de filme, am aflat ca exista o aplicatie ca si Netflix, dar pentru crestini, se numeste PURFLIX. Din pacate nu este disponibil in Europa, n-au licenta.
Azi sau maine as vrea sa ma uit la Calatoria Pelerinului - The Pilgrim’s Progress (2019)

 ♥ DIN MENIUL SAPTAMANII TRECUTE
am mancat ce a ramas de la Pasti, si dupa ce s-a terminat totul am gatit asa, frugal - carne, legume si salata cu sos de iaurt sau cu maioneza.


♥ UN CITAT PREFERAT...




Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc* peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” 
ps. 46:10



♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE...

nu-mi planific nimic pentru saptamana viitoare, fiindca incepe scoala online si habar n-am cum va fi programul nostru, al tuturor, in conditiile astea.Dar imi doresc sa tricotez sau sa cos ceva.
Un semn ca stau mai bine cu moralul e ca mi-am redeschis agenda zilele trecute, dupa foooarte mult timp, si am inceput sa scriu din nou in ea :). Am aproape o luna de pagini goale, nimic-nimic n-am putut sa-mi programez.

♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA/si din ultimul timp ... 




Va doresc o seara minunata si multumesc pentru vizita!
Irina


!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.