duminică, mai 17, 2020

Jurnalul saptamanii { 2020: s.20/53 }

jurnal dulce casa


♥ PENTRU SAPTAMANA...
  • 20 din 53
  • 11-17 mai  2020
 ♥ VREMEA...
a fost calda, dar in unele zile a batut rau vantul

♥ MA GANDESC ...
ca e tare frumoasa luna mai, temperatura e potrivita, totul e verde, totul e inflorit, inca n-a venit parjolul din iulie- august :)


♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 ca ieri am putut, in sfarsit, sa mergem la biserica.A fost frumos, dar si trist.Slujba s-a tinut afara, cu distantare, masti pe fata si tot tacamul.S-au impartasit doar preotii, restul lumii - pauza.Spre final a aparut si politia, sa verifice daca se respecta regulile. Nu ma supara ca politia a venit sa verifice asta, dar ma supara ca nu verifica si restul - cum e in magazine sau prin institutii, ori in parcuri sau mai stiu eu pe unde.Crestinii sunt cei mai vizati, de zici ca din cauza lor se imprastie covidu prin univers :((.
Am vazut pe la stiri ca lumea s-a relaxat de tot, adica au reaparut inghesuiala si aglomeratia, multi fara masti, fara sa respecte nici o regula de distantare.Nu mi s-a parut in regula, totusi.Un minim de prudenta ar fi necesar din partea fiecaruia.


♥ UNUL DIN LUCRURILE MELE PREFERATE...e sa stau acasa si sa ma bucur de linistea caminului si de bucuriile simple ale vietii de zi cu zi.Nu simt nevoia sa plec nicaieri, sunt atatea activitati care ma asteapta :). Zilele astea mi-am cumparat acuarele si bloc de desen, vreau sa pictez impreuna cu fetele. Am de facut mancare, curatenie, de ingrijit gradina, de facut lucruri cu copiii, de tricotat, de crosetat, de citit, de scris...imi este imposibil sa-i inteleg pe cei care se plictisesc acasa :).


♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ...tricotez a paturica verde, am facut mici progrese la ea.Parca mi-e dor sa si crosetez, o sa ma uit prin proiectele incepute, sa vad care imi face cu ochiul :).In curand va fi prea cald ca sa lucrez cu lana.




♥ CITESC/MA UIT/ASCULT..
ascult...
predici , cuvinte de folos, rugaciuni

citesc...  Sfaturile pentru mireni ale Sf. Macarie de la Optina. De mare folos.

m-am uitat la. ..Miss America, un serial de pe HBO, despre istoria miscrii de ratificare a Amendamentului Drepturilor Egale in SUA, in anii 70.Desi miscarea feminista nu se astepta la opozitie, aceasta a venit, initial, din partea femeilor casnice crestine, organizate de Phyllis Schlafly, o catolica energica, mama a sase copii.Astfel s-au pus bazele organizatiilor politice cu baza crestina, care au luptat (si lupta) pentru drepturile crestinilor in politica americana.Cu aceasta ocazie a avut loc si primul mars pentru familie (in 1977) , care a adunat peste 20000 de participanti.Va recomand filmul, este foarte bun.




 ♥ DIN GRADINA MEA

  • am inceput sa culeg trandafirii pentru dulceata
  • am pus petunii in ghivece
  • au inflorit rosiile :) 
  • am plantat un rosmarin

♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE...
cu harul si cu voia lui Dumnezeu :)
  • sa fac dulceata de trandafiri
  • sa tund iarba
  •  sa achit facturi
 ♥ UN CITAT PREFERAT...



♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...

tortul :))...

 
 mi-am facut un mic cadou :)...


bujorii mei preferati...




Va doresc o saptamana minunata si multumesc pentru vizita!
Irina


!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.