joi, mai 28, 2020

De Inaltare...




Anul acesta, datorita programului mai flexibil ca de obicei, am putut sa ne bucuram in mod deosebit de Sarbatoarea Inaltarii Domnului.
Miercuri  am pregatit in casa o pasca si am cumparat cozonac si oua rosii.
Dimineata am fost  la manastirea Comana, la Sf. Liturghie. Vremea a fost frumoasa - desi putin rece si innorat la inceput, spre final a iesit soarele. Fiind si Ziua Eroilor au avut loc mai multe ceremonii inchinate cinstirii eroilor neamului, la care au participat si veterani de razboi.Era multa lume imbracata in costum popular, atmosfera a fost minunata.
La sfarsit ne-am plimbat putin pe malul apei, apoi am cumparat cate ceva de la pangar (evident, o carte, sapunele naturale si o tuica de pruna adevarata :)) ). Daca ajungeti prin zona va recomand sapunul natural de scortisoara, e incredibil de parfumat :).
La pranz am mancat cu totii impreuna si apoi ne-am raspandit care incotro pe la serviciu si pe la orele on-line :))
Spre dupa-amiaza am facut cu fetele un craft cu Inaltarea Domnului ( linkul e acesta: http://www.drawn2bcreative.com/ascension-jesus-craft ), de mare impact pentru Ale in special :)), fiindca  atunci cand tragea de ate Iisus se inalta  in norisor :)) -  si am vorbit putin despre semnificatia Sarbatorii.
Va las cu aceste frumoase cuvinte ale Sf.Teofan Zavoratul:
,...vom primi această învăţătură de la Înălţarea Domnului. 
Cunoscând că cetatea noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm Mântuitor, pe Domnul nostru Iisus Hristos (Fil. 3, 20) — la fel cum şi îngerul le-a spus Apostolilor, pe când aceştia priveau în urma Domnului Care Se înălţa —
 să purcedem (pornim) şi noi cu osârdie(stăruință) la cinstirea înaltei noastre chemări întru Iisus Hristos:
 câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vredni­ce de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute şi orice laudă, la acestea să ne fie gândul (Fil. 4-8), împiedicându-ne şi sculându-ne, dar fără să slăbim niciodată râvna, pe cele vechi uitându-le şi spre cele dinainte, năzuind.
Aşa să petreceţi. Şi dacă veţi petrece aşa, veţi atinge neîndoielnic ceea ce dorim cu toţii, prin harul Domnului Cel înălţat la ceruri şi şezând de-a dreapta lui Dumnezeu şi a Ta­tălui. Amin”.

Sfantul Teofan Zavoratul, Viata launtrica, Editura Sophia, Bucuresti
 http://www.cuvantul-ortodox.ro/inaltarea-domnului-predica-sfantului-teofan-zavoratul-ce-legatura-are-inaltarea-lui-hristos-la-cer-cu-viata-noastra/


Sper ca ati avut si voi o zi frumoasa si binecuvantata!
Hristos S-a Inaltat!

Irina

!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.