sâmbătă, iulie 18, 2020

Curatenie si reorganizare in bucatarie



N-am mai deschis blogul de ceva vreme fiindca n-am tiiimp,   imi reamenajez si rerganizez bucataria. Daca tot sunt in concediu si e cald afara, m-am hotarat sa ma ocup putin (mai mult) de bucataria noastra, fiindca e locul in care petrecem mult timp impreuna. Spatiul nu e foarte mare, bine, nici chiar mic nu e :)), sa zic ca are in jur de 16-20  mp. Cand ne-am mutat (in 2013) nu am avut buget pentru mobila noua, asa ca am folosit ce aveam deja. Intre timp am mutat chiuveta si aragazul intr-o chicineta care era camara si a trebuit sa mai improvizam in ceea ce priveste mobila, ca sa completam golorile, asa ca totul arata cam pestrit pentru gustul meu :).Mobila veche este foarte buna si nu are rost sa facem eforturi ca sa o schimbam, asa ca m-am gandit cum sa fac ca totul sa arate mai bine, fara prea mari investitii.


pinterest

Ce mi-am propus, pe scurt, sa fac :
  • sa varuiesc.La noi toti peretii sunt albi si asta poate fi cam obositor si putin rece.Asa ca -am gandit sa fac un perete galben, astfel incat sa aduc un contrast si putina caldura in bucatarie - BIFAT :).Am terminat ieri de varuit toata bucataria, casa scarii si holul de sus - nu singura, m-a ajutat si mama :). Am facut si un perete  galben, asa cum mi-am dorit :))
  • sa cumpar o masa mai mare.Asta e visul meu de ceva ani si mi l-am indeplinit, in sfarsit :)).De mult am pus ochii pe o masa de bucatarie de la jysk, dar era destul de scumpa.Luna aceasta magazinul a avut o reducere substantiala la masa care mi-a placut, asa ca am cumparat-o.Oferta a inclus si patru scaune

  •  sa completez masa cu o bancuta. Deoarece patru scaune nu ne ajung si o bancuta e mult mai practica, plus ca are spatiu de depozitare.Bancuta o fac eu, folosind rafturi  kallax de la ikea.Va fi ceva in genul asta :
pinterest
  •  sa reconditionez mobila de bucatarie, care e placata cu furnir de lemn - scot toate usile, le curat si le ,,reintineresc,, cu lac. Curat dulapurile in interior si le reorganizez. 
  • iluminatul - schimb plafoniera actuala , adaug o plafoniera care sa lumineze deasupra mesei, schimb iluminatul de la blat
  • reorganizez ,,camara" (de fapt niste dulapuri pe care le am sub scara ).Nu stiu exact cum, trebuie sa ma mai gandesc:)
 Sper sa termin totul pana la sfarsitul lunii. Va tin  la curent :). Voi aveti ceva proiecte de renovare/reamenajare a casei pentru vara aceasta?

Irina

  Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.