Afara e frig si ploaia , care a inceput de azi - noapte, s-a transformat in lapovita.Cu toate acestea primavara se strecoara incet, incet - salciile au inverzit deja, au iesit brandusele si toporasii, iarba a dat si ea coltul, verdele se insinueaza peste tot :). Din cauza norilor nici vorba sa vad rasaritul, si nici sa ies in ploaie nu prea mi-a venit :), asa ca mi-am inceput ziua la caldurica :), cu un mic dejun sanatos (oua proaspete de la gainile vecinei :), castravete, avocado, ridichi, seminte de in si paine proaspata, de casa) si o cafeluta slaba.
Am inceput sa explorez noi domenii de manifestare a creativitatii :)) si mi-am facut un sirag de margele mala.Margelele mala au originea in India in sec. VIII i.H., fiind folosite de catre hindusi la numararea rugaciunilor. Siragul de margele pentru rugaciune a fost folosit apoi de catre budisti, incepand cu secolul IV i.Hr., si s-a raspandit ulterior, fiind regasit in toate religiile lumii. Numarul de margele/ noduri difera de la religie la religie. In crestinism, rosariul catolic are 59 de margele; crestinii ortodocsi rusi folosesc komboskini cu 100, cu 50 sau cu 30 de noduri ; islamicii au misbaha, cu 100 de margele; grecii au komboloi, cu un numar de margele multiplu de 4 plus 1 : 17 sau 21; budistii si hindusii au japa mala, cu 108 margele (informatii si alte detalii aici).
Am pornit cu intentia de a-mi face un sirag de margele pe care sa le folosesc cand imi fac afirmatiile, dar care sa poata fi purtate si ca podoaba.Le-am facut din agate verzi si din cuart ochi de tigru. Criteriul de selectie a margelelor a fost culoarea :)), si nu un cristal anume.Am vrut sa fie verzi (culoarea lunii martie ) si mi-au placut nuantele acestea de portocaliu si oliv amestecate, dar a contat si ce am gasit in stoc :)).Mi-a placut foarte mult sa margelesc, cu siguranta n-o sa ma opresc aici, as vrea sa-mi fac siraguri de mai multe culori, si muulte bratari :)).
Afirmatia de azi :,,sunt gata sa ma schimb",ne arata ca am ajuns la concluzia ca incercarea de a-i schimba pe ceilalti e inutila :)), si singura persoana asupra careia putem opera schimbari suntem noi.De aceea trebuie sa ne analizam convingerile care ne guverneaza viata, si sa renuntam la cele care ne limiteaza in mod negativ si/sau ne fac rau, si sa le inlocuim cu o perspectiva noua, pozitiva, asupra noastra si asupra vietii.
Putem folosi perioada de post care urmeaza pentru a ne concentra asupra schimbarilor pe care vrem sa le facem la nivel spiritual, mental si fizic, sa lucram la vindecarea noastra pe toate planurile.Nu trebuie sa incepem cu toate odata, ci cu ceea ce simtim ca e mai important pentru noi si, automat, vor interveni schimbari si in celelalte arii ale vietii.
ce frumoas e cartonasul Irina...Banuiesc ca e un set , nu ? Le gasesc undeva onlinne ? Mi-ar fii de folos si mie....O primavara minunata ca tine !
RăspundețiȘtergereda, se gasesc, cauta carduri louise hay.Sunt 2 pachete, carduri de intelepciune si puterea gandului
ȘtergereGATA . Comanda efectuata. Multumesc ...esti mereu o sursa de inspiratie pentru mine.
Ștergere😘
ȘtergereMie îmi par foarte practice mini-șiragurile de mărgeluțe (lacrimile Maicii Domnului) sau noduri de metanier, în număr de 10, pentru învârtit pe deget, mai ales pentru canonul de rugăciune „Bogorodișnaia”. Ceea ce sugerează Louise Hay sună a altfel de religie, una îndepărtată de ortodoxie... De fapt observ o căutare acolo unde vă puteți rătăci ușor. Vă rog să mă corectați dacă greșesc!
RăspundețiȘtergereLouise Hay nu propune nici un fel de religie, ea nici nu era religioasa, de altfel :).A lucra cu afirmatii si a face rugaciuni sunt doua lucruri total diferite, prima actiune presupune o lucrare psihologica, la nivel mental, iar a doua- una duhovniceasca, la nivelul duhului.Interesant este ca la ambele se foloseste aceeasi tehnica, adica repetitia cuvantului, deoarece e nevoie de o imprimare la nivel mental, si asa se obtine.Eu nu sunt vreun indicator catre ortodoxie sau catre altceva aici, eu vorbesc despre ceea ce imi foloseste mie personal in diverse domenii, fiindca e un blog personal, deci totul este prelucrat prin experienta mea proprie, care este una individuala si extrem de personala, si nu seamana cu a altcuiva.Dumneavoastra, Ileana, aveti experienta proprie, lucrurile care va fac sa va simtiti bine sau care functioneaza pentru dvs. si familia dvs., dar care s-ar putea sa fie relevante si utile pentru unii,dar pentru altii nu.Si asa este bine, fiindca nu suntem toti la fel.Multumesc ca ati impartasit aici ceea ce este constructiv pentru dvs., cu siguranta cineva se va folosi :).O zi frumoasa :)
ȘtergereCă vreți sau nu, influențați (sunteți un indicator) prin ceea ce scrieți. Dați multe citate ortodoxe, citiți din biblie, spuneați cândva că îl iubiți pe Sf Teofan Zăvorâtul, dar în același timp prezentați practici care promovează egocentrismul (la polul opus hristocentrismului) și automat, inspirându-ne de la dvs, armonia pe care o căutăm toți va deveni o înșelare, aici se rupe firul și nu mai înțeleg cum de le combinați...
ȘtergereVă doresc toate cele bune, de Sus!
Sunt practici egocentrice in mintea dvs., Fiindcă nu înțelegeți și nu faceți distincția între duh, suflet/ psihic și corp, și mijloacele prin care se lucrează cu fiecare.De aceea ajungeți să nu înțelegeți, fiindcă aveți o cunoaștere limitata,și când cunoașterea este limitată omul se teme.Va recomand sa mai citiți, sa va mai extindeți orizonturile, să înțelegeți mai bine cum funcționează omul și veți scăpa de aceste frici :).Sau limitati- va cu lectura la siturile cu profil religios, care probabil vor împlini așteptările dvs. Interioare, daca asta va aduce armonia.Repet ce am spus și mai sus, nu toată lumea trebuie sa fie la fel, daca cineva dorește să lucreze doar cu rugăciunea,cu religia, iar altcineva vrea sa se dezvolte pe toate planurile - să folosească și mijloace și metode psihologice pentru minte și suflet, sau/și alimentație și sport pentru trup, e alegerea fiecăruia și trebuie respectata.Eu fac parte din ultima categorie, daca asta nu va odihnește chiar nu mai e problema mea :)
RăspundețiȘtergere