vineri, noiembrie 26, 2021

Blogonoiembrie 2021, ziua 26

 26 noiembrie, vineri

pinterest.com


Ma gandeam dimineata ce sa scriu  pe blog, și parcă n- am avut nimic zis.Ziua a decurs cat se poate de banal- slava Domnului.M-am ocupat un pic de bugetul familiei, de facturi, de citit contoare si alte plictiseli de felul asta :)), apoi mancare, rufe, curatenie si spoof, ziua s-a terminat.

Cum stateam eu asa, fara nici un subiect pe taste :)), primesc mesaj de la scoala, ca de joia viitoare elevii vor primi teste, cate 2 pe saptamana, ca sa le faca acasa luni si joi.Presupun ca toate scolile vor da teste elevilor si profesorilor acasa, deci la noi in casa va trebui sa ne testam patru persoane  🤦‍♀️, sau cinci, daca o duc si pe Ale la gradinita.

Ma intreb, ce urmeaza daca un test iese pozitiv?stam acasa cu totii si chemam salvarea?si pana vine rezultatul testului PCR ce facem, nu mai mergem la scoala, la serviciu?si oare cat dureaza sa faci testele astea, ca eu n-am pus mana pe asa ceva pana acum- din fericire.Si ce facem cu testele, le ducem la scoala, le aruncam acasa?

Nu e o idee rea asta cu testele, dar depinde cum va fi pusa in practica.Voi ce parere aveti despre testarea din scoli?eu chiar nu stiu ce sa zic, astept cu multa curiozitate sa vad ce urmeaza :))

 


8 comentarii:

M.R. spunea...

Si acum ca am aflat de omicron, povestea devine si mai complicata! Iara... Nebunie generala si internationala!

Irina (peste ocean)

MNiko spunea...

Instructiunile de pe teste sunt foarte clare și nu sunt greu de urmat. Nici testul nu e greu de făcut. Din cate stiu testul trebuie dus la scoala, dar cum noi nu am primit testele, nu stim exact procedura clara.
Pe mine nu ma deranjeaza deloc testele. Nu ma deranjeaza nici sa le facem acasa. Mi se pare mai igienic decat sa le facă toti la scoala, chiar daca ar avea cadre medicale care sa le facă. Mi-ar fi placut să fi existat de la începutul anului, asa sigur fetele mele n-ar mai fi luat boala asta de la scoala.

@irina_sweet_home spunea...

da, este o problema.O postare f buna despre asta aici https://www.facebook.com/100001824352646/posts/6360518067352275/

@irina_sweet_home spunea...

da, asa este, testarea e o idee f buna, sa vedem acum in ce fel va decurge.Am mai auzit de infectati de la scoala, eu le-am tinut in online pana cea mare s-a vaccinat, cred ca o sa le vaccinam si pe cele mici, si ne ferim in continuare, pe cat posibil, dar e mult mai greu acum.

Raluca spunea...

Da, tot protecția personală e de bază. Testele sunt foarte simplu de făcut în general, durează cam 20 de minute cu totul (din care 15 sunt de așteptare). Sper să vă meargă bine și să aveți parte doar de teste negative :) (uite că rezultatele negative au devenit un lucru dorit!)

Closca cu puii de aur spunea...

La noi (locuim în Cehia) testele în scoala au fost introduse încă de anul trecut, cate 2 pe saptamana. Am primit cu toții cu o zi înainte un filmuleț în care un copil din fiecare clasa, prezenta astfel colegilor lui cum trebuie sa procedeze. În felul acesta, a doua zi la scoala le-a fost ușor sa îl facă, sub supravegherea învățătoarei, iar parintii erai rugați sa aștepte 15 minute în apropierea scolii rezultatele, ca în cazul în care era pozitiv, sa poata sa isi ia copilul înapoi acasă. Mie organizarea de felul acesta mi s-a părut foarte bună.

Anonim spunea...

Atentie, totusi: testele au venit in scoli neasamblate (!), in cutii cu 50 de teste, care care contin pungute cu diverse componente (cate 50 de acelasi fel in pungi diferite) ce trebuie scoase si puse impreuna pentru a se a face kituri.
Ca sa poata fi impartite copiilor, ele trebuie sa fie asamblate la scoala, de persoane din scoala.
Dar nu este asta deja o contaminare a probelor si o lipsa completa de igiena?
Ce garantie am ca cel care asambleaza testele la scoala o face in conditii de igiena si se spala cum trebuie pe maini?
Testele trebuiau sa vina sigilate, in niciun caz asa!
Asadar aveti grija, mai bine ... cumparati test din farmacie.
Stirea este oficiala, pe digi24, dar nu stiu daca am voie sa pun link aici, asadar nu pun. Insa o puteti cauta pe Google.

Anonim spunea...

Documentati va serios despre vaccinarea la copii, fiți deschisa și la argumentele contra!!!