vineri, ianuarie 01, 2021

Inceput de an, inceput de ianuarie


Bine v-am gasit in 2021!Sper ca acesta sa fie un an mai bun pentru toata lumea, cu spor si binecuvantare in toate!


 

Nu stim ce ne va aduce anul acesta, viata e plina de surprize, si bune, si rele.Nu degeaba i se spune ,,marea vietii" - pe mare ba calatoresti linistit si senin, ba te zgaltaie furtunile de nu te vezi...

Ceea ce vine dinafara nu tine de noi, dar tine de noi sa ne cultivam viata interioara si caracterul, astfel incat sa fim pregatiti de furtuna.

Pentru mine cuvantul lunii ianuarie este ,,interior". Vreau sa incetinesc ritmul si sa ma concentrez mai mult pe lucrurile care conteaza cu adevarat, conform intentiei mele pe 2021.

Imi doresc sa fiu mereu la zi  cu lectura Bibliei, cu jurnalul de rugaciune si cu bullet journalul.Anul acesta vreau sa incerc cateva lucruri noi, dar am sa vi le arat pe parcurs.

Am inceput sa recitesc o carte foarte buna, o recomand : ,,Viata din abundenta" de E. Stanley Jones.E o carte tip devotional, adica iti indica zilnic citirea unor pasaje din Biblie, apoi urmeaza o meditatie/invatatura si o scurta rugaciune.

Versetul pe care mi l-am ales pentru acest an este din Psalmul 119 (versiunea Cornilescu) /118 (versiunea https://www.bibliaortodoxa.ro/despre.php )

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
ps. 119:11 

 Intentia mea este sa citesc cat mai mult din Sf. Scriptura, sa meditez la ea si s-o memorez. Si parintele Vasile Ioana, in predica de azi, ne-a indemnat sa citim zilnic Sf. Scriptura si a aratat importanta fundamentala a acestui lucru pentru viata de credinta.
 
Vreau sa ascult mai putin stirile rele ale lumii si sa aud mai mult din Vestea Buna a lui Dumnezeu.

Deocamdata acestea sunt planurile mele pentru luna ianuarie si voi vedea pe parcurs pe ce drum ma va purta Dumnezeu :)

Voi ce v-ati propus sau ce va doriti pentru luna ianuarie?
 
Cu drag,