luni, februarie 15, 2021

Ganduri de incurajare pentru zile dificile


Viata nu e intotdeauna lina si orice om se confrunta, la un moment dat, cu dificultati, cu incercari, cu zile grele care par sa nu mai aiba sfarsit.Si, daca nu esti atenta, vrajmasul o sa te doboare sufleteste, mental si fizic.In acele zile in care se pare ca am facut tot ce se putea face si e tot degeaba, trebuie sa ne incredem in Dumnezeu, ca El va face ceea ce doar El poate - adica minuni :). Dusmanul sufletului nostru va incerca sa ne umple mintea cu ganduri de indoiala si de descurajare, dar noi trebuie sa stam in adevarul lui Dumnezeu, sa ne incredem in promisiunile Lui, fara sa ne indoim.Iata cateva versete din Biblie pe care le poti rosti in gand, sau cu voce tare (mai bine), atunci cand intunericul fricii, descurajarii, tristetii vor sa te cuprinda :

 


1.DUMNEZEU SE TINE DE CUVANT

Dumnezeu este credincios si isi tine promisiunile. El nu e schimbator ca oamenii, si putem avea incredere in El ca se tine de cuvant.El este bun, ne scapa din necazuri si , cand avem incredere in El, stie acest lucru si nu ne tradeaza nadejdea.

Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.
Naum 1:7 
 

2.DUMNEZEU ARE PUTEREA SA SCHIMBE LUCRURILE

In loc sa ne lasam complesiti de necaz si sa cadem, slabiti si deznadajduiti sub greutatea necazului, sa privim la dificultatile noastre ca la o oportunitate - acesta este momentul in care Dumnezeu poate sa Isi arate puterea si sa schimbe lucrurile in bine.

Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune.
2 Corinteni 12:9

 
3.DUMNEZEU ESTE BIRUITOR SI, PRIN EL, SI TU

Domnul Iisus ne-a avertizat ca in lumea aceasta cazuta vom avea necazuri, fiindca ea este afectata de pacat si de moarte .Dar ne indeamna sa fim curajosi, indrazneti, sa nu ne lasam biruiti de greutati, fiindca prin El putem birui si noi orice rau, orice dificultate, asa ca putem sa fim linistiti.

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.
Ioan 16:33


4.DUMNEZEU ESTE CU TINE

Cand suntem ispititi sa ne lasam in voia gandurilor de tristete, de singuratate, de depresie, sa contracaram toate acestea cu gandul ca El e cu noi, ne ocroteste si ne intareste, indiferent de situatia prin care trecem.

Nu te teme, că Eu sunt cu tine, nu privi cu îngrijorare, că Eu sunt Dumnezeul tău. Eu îţi dau tărie şi te ocrotesc şi dreapta Mea cea tare te va sprijini.
Isaia 41:!0

 



5.DUMNEZEU ARE SCAPARE SI PUTERE PENTRU TINE

Cand incercarile vin peste noi, Dumnezeu ne promite ca va fi acolo si ajutorul Sau va veni negresit.

Dumnezeu este scăparea şi puterea noastră, ajutor în necazurile ce ne împresoară.
Ps.45:1

 
6.DUMNEZEU NU ITI DA GANDURI/SENTIMENTE DE FRICA

Cand frica vine peste noi, sa ne amintim ca frica este de la cel rau, nu de la Dumnezeu, si s-o alungam cu acest gand :

Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii (al fricii), ci al puterii, al dragostei si al ințelepciunii.
2 Timotei 1:7

 
7.DUMNEZEU ASTEAPTA SA II DAI GRIJILE/INGRIJORARILE TALE

Cand sufletul ni se umple de ingrijorare din cauza imprejurarilor vietii, sa nu ne lasam biruiti de ele, ci sa ii spunem lui Dumnezeu tot ce simtim, tot ce ne sperie, toate gandurile de grija(ingrijorare), avand credinta si siguranta ca El ne asculta si ca nu ne va lasa in necaz, ci ne va sustine si nu va permite macar sa fim clatinati, cu atat mai mult doborati.

Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului.
Ps. 54:25



8.DUMNEZEU NE AJUTA INTOTDEAUNA CAND II CEREM

In zilele grele sa nu ne uitam la imprejurari (sa nu ne plecam capul intristati, ingrijorati, doborati, ca sa facem placerea celui rau), ci sa ne ridicam ochii spre Dumnezeu (capul sus!! inima sus!!) care ne va ajuta, cu siguranta.

Ridicat-am ochii mei la munţi, de unde va veni ajutorul meu : Ajutorul meu (va veni )de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul
Ps. 120:1,2

 
Sa nu permitem ca inima noastra sa fie tulburata de ingrijorari, deznadejde, depresie, descurajare, tristete, ci sa avem credinta in Dumnezeu, sa avem credinta in Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, sa avem credinta in Duhul Sfant, prin care lucreaza si ne asculta Dumnezeu.

Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine.
Ev. dupa Ioan 14:1


Va doresc zile cu credinta, nadejde si bucurie!


 Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol impartaseste-l si altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, te astept sa  vizitezi  si sa  apreciezi  pagina de Facebook si pe cea de Instagram a blogului.

(sursa imaginilor: pinterest.com)