vineri, martie 12, 2021

Momente zilnice (ziua 71/365)



♥♥ Azi ♥♥  

vineri, 12.03.2021

♥♥ Vremea ♥♥ 

Azi e frig si inghetat, zapada, iarna in toata regula.Sunt 0 grade afara, dar se anunta intre -6 si 2 grade.

♥♥ Cum ma simt in aceasta dimineata ♥♥ 

Ma simt gata pentru o noua zi :).Mi-am notat cateva idei din conferintele parintelui Mihalache pe care as vrea sa le pun in practica.Este important nu doar sa ascultam lucruri, ci sa le si punem in lucrare.Este un lucru fundamental sa avem o practica spirituala zilnica, constanta, daca dorim sa vedem schimbari in viata noastra.

Sunt lucruri la care trebuie sa renuntam, daca vrem ca mintea noastra sa fie mai limpede si sufletul mai asezat.Intentionez sa profit de aceasta perioada a Postului Mare pentru a ma linisti sufleteste, mental si fizic.Nu o sa mai intru pe FB, fiindca e atat de toxic pentru starea interioara, si produce multa imprastiere.O sa ma gasiti aici pe blog, zilnic, sper eu :).O sa scriu dimineata o postare tip jurnal, pe care o voi completa seara cu fotografii facute de-a lungul zilei.Va astept cu drag aici, alaturi de mine.

 Voi continua sa stau departe de stiri, le voi accesa atat cat este necesar, adica mai deloc :)).Vreau sa ma ocup mai mult de mine si de familia mea iubita, sa ma bucur de fiecare zi si de frumusetea pe care a pus-o Dumnezeu in ea.

♥♥ Meniul de azi ♥♥

Dimineata -terci de ovaz cu lapte de migdale si cocos, cu miere si cu fructe

Pranz - ciorba de legume cu smantana; mix de legume la abur,hummus, salata de cruditati, ou fiert

Cina  - mamaliguta cu branza si cu unt

 ♥♥ De facut azi♥♥

cumparaturi, curatenie in dormitor, de organizat casuta papusilor pentru cea mica

  ♥♥ Ca sa ma relaxez, o sa ♥♥ 

tricotez la paturica verde

♥♥ Ceva ce vreau sa impartasesc ♥♥ 

un apus frumos


♥♥ Un citat inspirational, un verset din Biblie sau o cerere de rugaciune ♥♥ 

,,Ințelesul pocăinței este acesta: schimbarea minții omului, metanoia. A te pocăi înseamnă a trăi după minte; bineînțeles, după o minte îmbunătățită. Sfântul Marcu Ascetul spune și el: „Să nu asculți de inima ta câtă vreme n-ai scos din ea patimile, pentru că cele ce le are înlăuntru, pe acelea ți le pune înainte”. Metanoia înseamnă să trăim după o minte superioară, adică să fim raționali, cum ar zice Sfântul Antonie cel Mare.

Pocăința nu trebuie înțeleasă niciodată ca o încremenire cu fața spre trecut, nu trebuie înțeleasă niciodată ca o tânguire. Dumnezeu nu are nevoie de niște tânguitori, ci are nevoie de niște oameni care se angajează spre bine. Pocăința nu ține atât de trecut cât ține de prezent în vederea unui viitor schimbat spre bine. Pocăința nu este o lucrare în prezent cu fața spre trecut, pentru că și așa trecutul este irecuperabil, nu mai ai ce face, dacă ai făcut un rău în trecut nu-l mai poți schimba. Ci pocăința este o lucrare în prezent cu fața spre viitor, pentru că viitorul este hotărat de prezentul pe care îl trăim noi.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Veniți de luați bucurie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001, pp. 108-109)