duminică, ianuarie 23, 2022

Bucurii de ianuarie 2022 - saptamana 3


 

Bine v-am gasit in a treia saptamana a provocarii Bucurii de Ianuarie! 

Am ratat cu succes saptamana a doua  fiindca am avut multe de facut, mai mult am stat pe drumuri, cu diverse treburi, si n-am avut deloc timp sa ma linistesc si/sau sa fac poze.

Saptamana aceasta a fost mai calma, fiindca am avut niste probleme de sanatate (nimic grav) asa ca a trebuit sa stau mai mult pe acasa, fara sa fac efort.Spre mijlocul saptamanii una din fete a inceput sa se simta rau, si cum prietena ei cea mai buna tocmai aflase ca e pozitiva covid, am chemat salvarea s-o testeze si pe ea,.Din fericire testul a fost negativ, probabil ca e doar o viroza banala si destul de usoara,.Oricum, deja are trei colegi bolnavi, asa ca au intrat in online.Va vine sa credeti ca inca vorbim despre covid, dupa atata timp?oare mai scapam vreodata de el?Dar sa revenim la ...

 Coltisorul meu confortabil

tot la birou, aici ma simt de obicei cel mai bine, fiindca am la indemana tot ce imi trebuie pentru lucru de mana, bujo, pentru citit sau pentru ascultat carti, pentru baut cafeluta, pentru stat la trancaneala cu prietenele :)).

Un proiect creativ

Lucrez la puloverase pentru Barbie si Ken .Printre picaturi am terminat   un sal, lucrat cu Drops Delight.Imi place la nebunie firul asta, e foarte potrivit pentru saluri, caciuli, manusi, fiindca e moale, calduros, nu inteapa deloc.Din pacate nu am mai vazut de  cumparat, nu il mai aduce nimeni. Dar eu mai am cate ceva in stoc :)).



Tratatia saptamanii

a fost niste gratar de pui, cu usturoi, primit de la o vecina de sufletul mortilor.Cred ca l-a facut cu multa dragoste si dor, de a fost asa de gustos,

 

Plante/flori

Au inflorit zambilele, intai cele roz, apoi cele albe.Sunt minunate, tare imi sunt dragi.Pastrez bulbii si primavara ii pun in gradina, infloresc anul urmator.

Si floarea asta imi place foarte mult, e la fete in camera :)


Lumini si luminite

Afara e un ger ingrozitor si nici un fulg, in schimb, in jumatate de tara ninge de rupe.Aici: nimica nimicuta.Asa ca am scos ,, la purtat" :)) instalatia cu luminite si fulgisori, macar atata iarna sa vad si eu :)).


Grija de sine

Fiindca am avut probleme cu o tendonita si nu am putut sa fac nimic prin casa , m-am odihnit mai mult, am citit, am tricotat si am crosetat.

Am citit o carte foarte buna , ,,Inconstientul spiritual,, de Jean Claude Larchet.As recomanda-o in special celor pasionati de psihologie si de psihoterapie, fiindca evidentiaza foarte bine acele aspecte in care acestea vin in coliziune cu viziunea ortodoxa asupra omului si a lumii, dar si aspectele comune sau folositoare.Un lucru care mi-a ramas in minte, printre altele, este ca psihoterapiile ajuta omul sa se cunoasca, si sa isi acceseze  laturile negative ale personalitatii, indemnand la acceptarea si integrarea lor, pe cand crestinismul ne ajuta sa le cunoastem pentru a lupta cu ele si a le schimba in opusul lor pozitiv.

INCONSTIENTUL SPIRITUAL - ADANCUL NESTITUT AL INIMII de JEAN - CLAUDE  LARCHET , 2009

Rugaciune/Recunostinta/Meditatie/Jurnal

Recunostinta pentru un  pisoi portocaliu si pentru seri geroase de iarna:)


 
Sper ca v-a facut placere sa fiti alaturi de mine si in aceasta  saptamana a provocarii.Daca ati scris un articol pe blog puteti lasa linkul in comentarii, sau ne puteti impartasi gandurile si fotografiile voastre pe instagram sau pe facebook, folosind hastagul #bucuriideianuarie .


17 comentarii:

  1. Bine ai revenit. Ma bucur ca nu va confruntati cu covidul asta Cred ca o sa mai vorbim inca mult timp depre acest subiect din pacate.
    Saptamana asta o s-o ratez eu. Nu stiu ce s-a intamplat cu contul meu de google, da mi-a fost sters blogul.
    Nici macar nu inteleg de ce, ce s-a intamplat. Ar fi trebuit sa primesc un mail de avertizare sau macar unul cu explicatii, dar nu am primit nimic. Nu stiu daca il mai recuperez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai, cum asa?!blogul are o optiune de backup, eu imi fac backup din cand in cand.Ce rau imi pare!!

      Ștergere
  2. Da, un backup la tema am facut in decembrie, cand am schimbat culorile forumului. Vroiam sa pot reveni la vechea tema. Nu mi-am imaginat ca o sa se intample ceva de genul. Din pacate activitatea recenta era aia mai importanta. Nu stiu daca am fosrta necesara sa o iau de la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai Mihaela?! Imi pare tare rau. Imi e tare drag blogul. Poate reusesti sa il recuperezi cumva....

      Ștergere
    2. Ce frumos e la tine, Irina. Imi plac zambilele. Si eu le pun in gradina. Daca le pun cand prin un pic de vreme buna, si le prinde apoi un pic inghetul in gradina, infloresc si primavara asta :)
      Salul mi se pare superb. Pe langa faptul ca imi place sa lucrez modelul asta si imi place firul cu multe culori, firul tau mi se pare foarte interesant atat ca textura, culoare dar si felul in care se lucreaza!
      Iar pisoiul e simpatic foc.
      Sanatate multa si o saptamana frumoasa!

      Ștergere
    3. Intre timp l-am recuperat.

      Ștergere
  3. hai ca pana la urma n-am intarziat asa tare cu bucuriile saptamanii nr 3
    https://mniko.blogspot.com/2022/01/bucurii-de-ianuarie-2022-3.html
    pentru februarie te-ai gandit la vreo provocare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, sanatate multa.
    Salul este foarte frumos. Sopr la lucru.
    Bucuriile din a treia saptamana
    https://dincasutanoastra.blogspot.com/2022/01/provocare-saptamana-3.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce multă bucurie îmi aduc postările tale, de luni tot mă stăuiesc să-ți scriu asta :) Super frumos șalul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar voiam să îți scriu daca dorești să îmi recomanzi niste cărți care sa te apropie mai mult de Dumnezeu,să realizez unde greșesc i viața !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti recomand aceasta serie, foarte buna, cel putin mie mi se pare de mare folos https://www.sophia.ro/autor-Sf%C3%A2ntul-Tihon-din-Zadonsk-sa-277.html

      Ștergere
  7. Zambilele sunt superbe. Ai vreun tutorial la salul crosetat? Este minunaat! Mi ar placea si mie unul asa colorat...Sanatate! Nu am primit numele fetelor pt a le trece pe grupul de rugaciune. Mai sunt bolnavioare?Seara frumoasa! 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am nici un tutorial, e granny shawl, se lucreaza foarte usor :).Iti trimit in seara asta.Sunt bine acum, se recupereaza, multumim :)

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.