miercuri, mai 11, 2022

Cumparaturi eco :)



Dupa cum va spuneam la inceputul lunii, intentionez ca de acum incolo sa fiu mai atenta la produsele pe care le folosim in casa, astfel incat sa scadem cat mai mult utilizarea de chimicale daunatoare.

De obicei pretul produselor eco e mai mare decat al celor normale, dar acum am proftat de niste reduceri pentru a cumpara una alta.Cumparaturile sunt facute de la Mega Image.

Am gasit un sapun lichid, produs romanesc : ,,Casa frumoasa". Fara coloranti si fara parfum, pentru care exista de cumparat punguta pentru reumplere. Am vazut ca au  detergent de vase si detergent eco in aceeasi gama.Ambalajul nu e de sticla, e de plastic, ceea ce nu e prea eco :)), dar poate fi refolosit si nu se sparge, ceea ce mi se pare un plus.



Sampon si masca de par ,,Avenil,, , fabricate in Italia . Samponul e cu ovaz si musetel, nu contine parabeni si silicon, iar pretul este foarte bun.Masca are ovaz, ulei de argan si vitamina E.Le-am folosit deja de cateva ori si sunt foarte  multumita, chiar nu ma asteptam.Sunt produse foarte blande cu parul, il lasa moale si matasos si nu il degreseaza prea tare. Am vazut ca la Farmacia Bebe Tei pretul e mai mic decat la Mega, data viitoare o sa cumpar de acolo.



Pentru gospodarie am cumparat detergent de vase de doua feluri, detergent de rufe, balsam de rufe si detergent de wc.Detergentul de rufe era la jumatate de pret, altfel nu il cumparam, deoarece mi s-a parut destul de scump, si la noi se spala cantitati serioase  :).Detergentul de la Sano - o sa-l folosesc pentru retete de curatare facute in casa, in amestec cu otet alb si cu bicarbonat.De balsamul de rufe sunt foarte multumita, imi place ca are un parfum discret.Nu sunt produse  naturale in totalitate, dar au un impact negativ  redus asupra mediului, fiind mai putin concentrate..Pentru mine acesta este un prim pas, pana voi trece pe produse  facute in casa, pe cat posibil.Deocamdata adun informatii :).

 


16 comentarii:

  1. Si Farmec Romania are trei produse bune care mie-mi plac tare si care sunt biodegradabile, fara coloranti, cu parfum hipoalergenic (bonus: e placut, delicat) si ambalaj reciclabil.
    Sunt din gama Nufar Verde: detergentul de vase, detergentul pt wc si solutia pentru curatat geamurile.
    Le cumpar de cate ori le gasesc si nu inteleg de ce nu se gasesc in toate lanturile de magazine, de ce nu sunt promovate mai mult. :((
    Le-am gasit in DM sau Auchan, sau online. Nu stiu daca sunt in Kaufland. In Carrefour sau Mega Image nu sunt.
    E chiar pacat ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in DM stiu ca au multe produse eco, dar nu am nici unul in zona, cel mai aproape de mine sunt Mega si LIDL.Mi-am notat, o sa ma uit in DM cand ajung

      Ștergere
  2. Irina, încearcă nucile de săpun pentru rufe (la cele albe se adaugă bicarbonat de sodiu pentru a nu le ingalbeni), poți pune direct pe nuci câteva picături de uleiuri esențiale pentru parfum… nucile de sapun sunt cea mai eco, inofensivă, eficienta (chiar curată foarte bine toate felurile de țesături!) și economică soluție (6 nuci intra in săculețul pe care îl pui cu rufele in mașina se spalat si acestea merg la 2-3 ture). Se poate face și șampon din nuci de sapun. In plus, nu au termen de valabilitate. Eu refac stocul o data la 3 ani și spăl in medie 3 ture pe zi, cu excepția duminicilor și sărbătorilor :-D

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam cate spalari faci cu 1 kg de nuci, ai idee?cate nuci cumperi odata la 3 ani?stiu de nucile de sapun, dar cand au aparut la noi erau foarte scumpe.O sa fac o proba, multumesc de idee.

      Ștergere
    2. Cred că între 4 și 6 luni îmi ajunge un săculeț de 1 kg, nu am contabilizat exact.

      Andreea

      Ștergere
    3. In 2019 am cumpărat 5-6 kg și abia anul acesta am refăcut stocul , dar am observat ca s-au mai scumpit.

      Andreea

      Ștergere
    4. Am folosit o perioada nuci de săpun, destul de spornice mi s-au părut.

      Ștergere
    5. Andreea, multumesc, o sa fac o proba cu nucile de sapun. Laura, multumesc!

      Ștergere
    6. Irina, am eu (aproape) 1 kg de nuci, le-am luat de vreo 2 ani, le-am testat și nu m-au convins. Daca le vrei, ti le dau gratis. Mi-ar placea sa fie de folos cuiva. Natalia (Retete LCHF).

      Ștergere
    7. Natalia, multumesc, daca mi le dai eu nu te refuz :).Cum putem lua legatura?

      Ștergere
    8. Scrie-mi mesaj privat pe pagina de fb și stabilim.

      Ștergere
    9. n-am gasit unde sa iti trimit mesaj pe fb, asa ca ti-am scris mail

      Ștergere
  3. Farmacia de detergent. Cel mai bun detergent pe care l- am încercat. Și e românesc. Am cumpărat acum o jumătate de an setul de doua bidoane. Încă mai am. Am 8 copii, deci spal la greu rufe. Ei, pe site, arata ca poți și sa îl bei, ca e facit numai din ingrediente naturale. S f gris și se pune f puțin în mașină, pentru ca face f multă spumă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred totusi ca poti sa il bei, deoarece contine surfactanti anionici , fara a se preciza sursa lor .De altfel nici nu se pretind a fi detergenti eco sau bio.Am vazut ca au doar comentarii pozitive referitor la calitate.Multumesc pentru recomandare :).

      Ștergere
  4. Aceeași Mărie cu altă pălărie. De ce oamenii sunt preocupați de aspecte exterioare,precum poluarea,pe care oricum nu le pot controla și scăpa din vedere păcatele zilnice,pe care le pot controla? Tot ce e de curatat e toxic,așa că nu va mai păcăliți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne preocupa exteriorul fiindca, ce sa vezi, traim intr-o lume fizica, concreta, exterioara :).Dumnezeu s-a exprimat si se exprima prin creatie, prin lucruri materiale, si i-a dat omului lumea in stapanire, sa aiba grija de ea.Asa ca avem o responsabilitate nu doar fata de suflet, ci si fata de trup, si fata de lumea exterioara.E un pacat sa poluezi cu buna stiinta si intentie, fiindca distrugi creatia lui Dumnezeu.Trageti dvs. concluziile :).

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.