duminică, iulie 24, 2022

Jurnalul saptamanii { 2022: s.29/52 }

 

♥ PENTRU SAPTAMANA 29

18-24  IULIE 2022
 
 

♥ VREMEA...

canicula, au fost temperaturi si pana la 40 de grade.Le-am suportat destul de bine, mai greu suport frigul, de caldura nu ma plang :)).Dar seceta isi spune cuvantul, totul e uscat iasca.Deprimant.


♥ MA GANDESC ...

la multe si marunte.Am avut iar o saptamana aglomerata- umblatura cu diverse acte pe la diverse institutii, fac un curs de perfectionare, imi ia si asta vreo doua ore zilnic, curatenie si organizare - cam 70 la suta din ce am vrut sa fac e gata :), ingrijire copil putin bolnav :)), zacut prin casa si prin curte de caldura, rabdat programul de furnizare cu taraita al apei - asta imi strica toata ziua.


♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...

apa rece, asa e oplacere sa bei un pahar cand e o zi caniculara

♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT SAPTAMANA ACEASTA... 

un curs de parenting la care particip, tinut de pr. Mihalache.E absolut un privilegiu sa il ascult pe omul asta si sa invat de la el.In plus mi-a redeschis cheful de lectura si vreau sa imi comand niste carti.

 ♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE...

... sa o iau incet cu mici proiecte de debarasare/reorganizare.Imi este clar ca n-o sa termin asa de repede cum speram, efectiv sunt prea multe de facut.Poate pe la Craciun pot sa spun si eu gata , am facut tot ce mi-am propus anul asta, pot sa respir usurata :).In orice caz, obiectivele principale au fost atinse, am debarasat si reorganizat complet hainele, bucataria - debarasat si reorganizat, magazia, o parte din carti- aici mai am un pic.Mai am de dat niste lucruri si de vopsit niste mobile.
In gradina n-am ajuns sa fac mare lucru, efectiv ma deprima sa o vad cat de jalnic arata. Gazon scrie pe ea, clar :)).
 
 
♥ MA UIT/ASCULT... 
 
cand imi aduc aminte :)) ma uit la un serial coreea destul de dragut pe Netflix :Reflection of You (In oglinda ).Desfasurarea evenimentelor e destul de surprinzatoare, dar presimt ca o sa ma plictisesc curand :)).Efectiv nu mai am rabdare sa vad un film cap-coada.

În oglindă | Site oficial Netflix 
 
Un film pe care il recomand, cred ca nu am spus de el, este ,,Barbatul din Toronto".Efectiv am lesinat de ras, n-am mai vazut de mult o comedie asa de savuroasa 
 
 


 ♥ UN CITAT PREFERAT...

 

Ajutorul este la distanta de o rugaciune.

T.S.Monson

 ♥ IMI DORESC

sa reintru intr-o rutina cat de cat mai linistita


ABIA ASTEPT SA ...
 
ma apuc de vopsit mobila :))
 
   ♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...

iar nu am facut poze

  Voi ce ati mai facut, ce planuri aveti pentru saptamana viitoare?

 

14 comentarii:

  1. Si mie imi place sa-l ascult pe părintele Mihalache.

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, unde putem găsi cursul părintelui? Mai poate fi accesat sau este târziu?

    Nu știu cum îți aduni energia și timpul pentru toate câte faci...eu simt ca ma sufoc între atâtea lucruri din apartamentul nostru micut, iar gândul însuși ca trebui sa ma apuc de sortat, donat, aruncat îmi creează anxietate.

    Spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu ca o sa mai faca un curs in octombrie, dar nu cunosc amanunte
      Si mie la fel, imi era absolut groaza sa ma apuc de sortat, de dat, etc, dar am tot amanat si lucrurile au devenit tot mai complicate pe masua ce a trecut timpul.Inca nu am terminat tot, dar s-au mai luminat lucrurile, totusi.Ma gandesc sa imi fac un obicei in debarasare, o zi pe saptamana sau ceva de genul, ca sa nu ma mai incarc asa.Am muncit foarte mult, in primavara am inceput, efortul a fost f mare

      Ștergere
  3. Irina, pana pe 13 iulie nu am făcut mai nimic, am zis sa ma dedic tocitului. Dupa am luat o roata prin casa cu o curatenie de detaliu, a mai ramas prin living sa mai aranjez/sortez/curat mai in amanunt(sa sterg si interiorul la dulapuri etc). In rest mai mult pr acasa, pe mine ma termina caldura, am incercat sa mai citesc, ma mai ocup de plantele de pe terasa si am iesit mult mai mult decat in alti ani, seara prin Mamaia si pe malul marii. Astept sa vad cu repartitia posturilor ce va fi si poate, dupa, plec si eu un wk macar din judet, n am mai fost intr o vacanta/iesire don 2019.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu esti un exemplu pentru mine, la tine acasa m-am simtit intotdeauna foarte odihnita mental.Ce fain ca poti iesi la plimbare pe malul marii, mare binecuvantare

      Ștergere
    2. Fain si de voi doua, ca va cunoasteti si in viata reala, bv! :)

      Ștergere
  4. Nu pot să cred că am trecut de jumătatea anului. Îmi lipsește perioada din viață în care scriam jurnalul ăsta pe blog, dar la cum sunt aliniați planeții acum nici nu are rost să îmi propun, aș adăuga încă un motiv de frustrare pe lista lucrurilor pe care nu am timp să le fac. Dacă păstrezi tradiția sper ca în maxim doi ani sa reintru si eu intr-un ritm normal și să mă alătur :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sa stii ca raman inregistrate lucruri pe care altfel le-ai uita.Eu vreau sa continui, trag de mine, mai cu hopuri, mai cu damburi :)).Poate iti reintri in ritm mai repede :)

      Ștergere
  5. Să aveți spor în toate și să profitați din plin de ultima luna de vacanță! Poate, cândva, veți scrie un articol despre cum ați ales ce păstrați și ce pleacă, despre debarasare, in general.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc la fel!am ales dupa criteriile Mariei Kondo - sa imi produca bucurie si sa imi fie de folos.Am mai pastrat si lucruri care cred ca imi vor fi utile in viitor, pe astea le-am impachetat si le-am pus in magazie.

      Ștergere
  6. Buna seara! Admir felul dvs. de a va organiza și de a găsi mici momente de bucurie sau motive pentru a fi recunoscătoare. Îmi puteți spune, va rog despre ce curs de parenting vorbiți mai sus? Este disponibil online? L-am urmărit și eu deseori cu încântare pe pr. Mihalace. Post cu folos va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cursul parintelui se desfasoara online, dar e cu inscriere prin recomandare.Nu se inregistreaza.

      Ștergere
  7. Imi pare rau ca nu ti-au iesit planurile cu gradina anul asta, multa lume s-a plans de seceta. Spor la treaba in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, asa bafta am avut :)).M-am si lacomit, am pus mult.Acum am reorganizat, am pastrat jumatate din suprafata si pe rest am semanat iarba.Poate anul viitor va fi mai bun.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.