vineri, decembrie 30, 2022

Intentii si proiecte pentru 2023


Cred ca petrec cea mai neagitata perioada de sarbatori din viata mea, nu in sensul ca n-am avea probleme :)), ci in sensul ca nu imi mai bat capul sa pregatesc mancare, masa, etc.Suntem pe relax si chill, si in continuare ba bine, ba raciti, ba cu tuse, ba cu muci, eu n-am mai vazut asa ceva.

Nu m-am agitat nici de Craciun cu intinsul meselor  si nici cu prea multa mancare, n-am facut fotografii, nu am iesit, pur si simplu am stat acasa, ne-am odihnit si am bolit (unii).

Mai jos e o imagine cu mine in vacanta asta :))


Tot stand eu asa :)), ma gandeam la ce mi-ar place sa fac anul viitor, chestii mici, dar in care sa fiu perseverenta, fara sa pun presiune pe mine.

Pe unul din blogurile mele preferate, Diary of a stay a home mum  am citit despre o provocare interesanta , Blog 365 - o postare pe zi in 2023. Imi propun sa particip, imi doresc, sper sa nu ma dea viata peste cap si sa nu mai deschid blogul cu lunile :)).

Alte provocari pe blog : 

ianuarie : Bucuri de ianuarie, editia a 3 a - intre 2 si 29 ianuarie 2023

octombrie : Caminul tau, un colt de rai

noiembrie : Blogonoiembrie 2023 

decembrie : Jurnal de Advent 2023

O alta provocare pe care v-o propun de la 1 ianuarie si care se va desfasura pe tot parcursul anului este 365 de promisiuni tricotate, o sa revin cu amanute.

Vreau sa particip la Clubul de carte de pe blogul Doar un leu. Nu stiu daca voi citi neaparat cartile propuse, dar musai vreau sa citesc o carte pe luna, macar una :)). In plus am un teanc de carti noi, necitite, si as vrea sa le parcurg in anul care vine.


Deja mi-am ales cartea lunii ianuarie :

 
Urmaresc de mult timp contul de instagram al autoarei, este extrem de util, si abia astept sa citesc cartea.

,,Nicole LePera, creatoarea site-ului www.theholisticpsychologist.com - fenomenul online cu aproape 4,5 milioane de urmaritori pe Instagram -, ne ofera o abordare revolutionara a vindecarii, care valorifica puterea sinelui de a produce o transformare de durata a intregii noastre fiinte. In calitate de psiholog si psihoterapeut, Nicole LePera s-a simtit adeseori frustrata de limitele metodelor traditionale.

Dorindu-si mai multe pentru pacientii ei si pentru ea insasi, a creat treptat o filosofie ce inglobeaza aspectele mentale, fizice si spirituale ale starii de bine personale si care il echipeaza pe fiecare dintre noi cu instrumentele interdisciplinare necesare pentru a se vindeca singur. Dupa ce a constatat prin proprie experienta ca metoda sa poate da rezultate extraordinare, a simtit nevoia sa impartaseasca tot ceea ce traise si invatase si celorlalti - si astfel au luat nastere site-ul theholisticpsychologist.com si The SelfHealers Circle.

Acum, Nicole LePera e gata sa imparta ideile psihologiei holistice cu intreaga lume. Cum sa-ti transformi viata este un manifest al autovindecarii si un ghid esential despre cum poti sa traiesti o viata autentica, plina de energie si de bucurii.

Inspirandu-se din cele mai recente cercetari ale stiintei si din diferite modalitati de vindecare, LePera ne ajuta sa intelegem cum ne conditioneaza viata experientele nefericite si traumele din copilarie, producand disfunctii si dereglari in organism si tinandu-ne blocati in tipare de codependenta si imaturitate emotionala. Daca nu sunt vindecate, aceste comportamente de autosabotare pot deveni rapid ciclice si pot produce diferite boli si un sentiment de neimplinire si nefericire.

Autoarea vine asadar in sprijinul cititorilor, furnizandu-le sprijin emotional si un set cuprinzator, dar accesibil de instrumente cu ajutorul carora se pot elibera de comportamentele distructive si pot sa-si revendice si sa-si recreeze viata. Paradigma revolutionara pe care o propune este o celebrare a puterii fiintei noastre integrate - minte, corp si suflet - de a depasi prin propriile resurse orice trauma si de a-si implini intregul potential.,,

Ce imi mai doresc in acest an :

  • sa citesc Biblia, si sa imi dezvolt viata interioara si relatia cu Dumnezeu.Implicit sa am relatii mai bune cu mine si cu ceilalti
  • sa particip la Monthly Scripture Writing Challenge
  • sa fac miscare
  • sa mananc mai multe fructe, legume si seminte

Pentru casa, gradina, etc, nu-mi propun decat sa tin cat de cat ordine, nu vreau sa ma stresez deloc cu debarasare, lustruit, gradinarit si altele de genul. Poate o sa fac pe parcurs mici proiecte de amenajare/organizare, dar nu stiu, voi vedea, las la latitudinea inspiratiei si chefului de moment :).

Voi ce ganduri si intentii aveti pentru anul care vine ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCLkU8N5FJqNnubp9cfN0gutdvtkXKth90CYPmRjoimq5WbmhwCXdsVZBwbPtBNDGvE2qIDd5JoLNTHnqfPFyWyDgzmpdZV6w-TORCA7yup4TTaH0S422hfeOo5ONz4bdfJF929sXnW60/s1600/e1.jpg



9 comentarii:

Zuzu spunea...

Pentru mine urmează o perioadă agitată, plină. Nu îmi propun nimic în plus, în afara obiectivului principal: de-a absolvi cu bine (cu mințile întregi).

@irina_sweet_home spunea...

Doamne ajuta si mult succes!dupa aceea ai timp sa te gandesti si la altele :)

maya spunea...

m-aș băga la treaba aia cu o postare pe zi și tocmai mi-ai dat o idee bună pentru clubul de lectură despre care o să scriu mâine la postarea cu planuri pentru 2023 :)

Toma Tanțica spunea...

La multi ani!
Obiectivul meu este relația cu Dumnezeu!
Și în rest sănătate!

Anonim spunea...

Sa nu pun inapoi nici unul din cele 25 de kg date jos anul acesta , sa investesc in continuare in relatii, sa invat germana, sa nu falimenteze bussines-ul...sa fim toti acasa un timp mai lung...

@irina_sweet_home spunea...

abia astept sa citesc!

@irina_sweet_home spunea...

cel mai important, ca, daca aici suntem bine, totul se aranjeaza

din casuta noastra spunea...

Abia astept provacarile tale si ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa particip.

MNiko spunea...

Provocarea cu 365 de postări am adaptat-o la o poza pe zi pentru mine. Bucurii de ianuarie mi-a placut anul trecut si voi participa și anul acesta. Proiectele crosetate - nu merg la mine că nu îmi place asa de mult să croșetez. blognoiembrie se va confunda cu 365 de poze, deci nu va fi ceva separat.Iar provocarea de octombrie trebuie să o adaptez la mine.
Un an nou minunat cu multe realizari!