miercuri, ianuarie 11, 2023

11/365


 

Bine v-am regasit dupa o mica absenta, sper ca toata lumea e bine si ati reusit sa postati pentru provocarile acestui an.

Din pacate eu am lipsit dintr-un motiv de mare durere si tristete, mama mea a plecat la Domnul duminica dimineata, dupa un atac cerebral masiv pe care l-a avut sambata dimineata.Avea 66 de ani.Starea ei era tare fragila in ultima vreme si corpul  nu a mai facut fata.Plecarea ei a fost oarecum brusca, desi am vazut din luna decembrie ca era tot mai rau.

Mama mea a fost o femeie deosebita. Am iubit- o foarte mult, si ea m- a iubit si s- a straduit intotdeauna sa fie o mama cat mai buna.Relatia noastra a avut suisurile si coborasurile ei, ca orice relatie, dar stiu ca mereu mi- a dorit tot binele, chiar daca uneori nu ne- am. inteles si am. gandit diferit asupra unor subiecte.

A fost un om energic, muncitor, care a tinut foarte mult la familia ei, pentru ea familia a fost totul. S- a straduit mereu sa se perfectioneze, sa fie un om mai bun, asa cum a stiut si a inteles ea acest lucru.A fost o femeie careia i-a placut sa invete si si a fost ambitioasa, desi a suferit mult in copilarie si tinerete, din cauza familiei de origine, unde lucrurile nu stateau tocmai bine si nu a fost sprijinita si incurajata sa faca ceva in viata.

 A fost o femeie frumoasa, mereu eleganta si aranjata.Era foarte talentata la lucrul de mana, era o croitoreasa foarte buna si tricota mult.Ii placea sa citeasca si sa mearga la teatru.

Mama m-a incurajat mereu foarte mult sa invat bine, m-a sprijinit in tot ceea ce mi-am dorit sa fac, s-a straduit sa ma ajute cu tot ce a putut ea. Si-a iubit foarte mult nepoatele si le-a primit pe fiecare cu mare bucurie.Niciodata nu mi-a spus dar de ce faci atatia copii, dar iar faceti copii, dar voi nu va mai opriti sau alte prostii de genul asta.Pentru ea fiecare nepoata a fost un dar de la Dumnezeu si s-a straduit sa fie cat mai aproape de ele si sa le arate iubirea si sprijinul ei.

Mama a fost un om cu foarte multe calitati si cu un suflet extrem de mare.Mereu i-a ajutat pe ceilalti, era generoasa, se cheltuia pe sine pentru altii.Nu am auzit niciodata sa refuze pe cineva care i-a cerut ajutorul.A aratat iubire chiar si celor care n-au iubit-o si i-au facut rau.

Ultimii doi ani, cat a fost grav bolnava, a suferit fara sa se planga, nu dorea sa necajeasca pe nimeni cu suferinta ei.

Mama nu a fost un om ,,de biserica,, , dar a iubit viata, a iubit oamenii, a facut tot ce a putut ea mai bine pentru ceilalti, cu gand bun si cred ca Dumnezeu si Maica Domnului au luat-o in lumina si acum se odihneste in bucurie.Foarte multa lume s-a rugat pentru ea in ultimele clipe, si va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de noi cu rugaciunea si cu orice sprijin.Care aveti dragoste, va rog sa o pomeniti la Sf. Liturghie, pentru iertarea pacatelor si odihna sufletului ei: Elena Georgeta.

Va multumesc tuturor . Cu mult drag,

 

 

 

33 de comentarii:

 1. Oh, Doamne! Mă rog pentru tine, Irina și pentru Elena Georgeta. Să te întărească Domnul și Maica Lui, iar pe ea să o ierte și să o odihnească!

  RăspundețiȘtergere
 2. Condoleanțe! Dumnezeu s-o odihnească!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dumnezeu să o odihnească în pace, în Împărăția Sa! Veșnica pomenire! Iar ție să îți dea putere și mângâiere de la Maica Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi au dat lacrimile. Dumnezeu s o odihneasca si sa o ierte. Se spune ca Domnul ne ia la El cand suntem in cea mai buna stare dpdv sufletesc. Te imbratisez, Irina! 🤗

  RăspundețiȘtergere
 5. Condoleanțe!
  Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!
  Mângâiere de la Maica Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Irina, imi pare nespus de rău! Dumnezeu sa ierte și o odihnească în veci pe mama ta!
  Maica Domnului să vă întărească inimile!

  RăspundețiȘtergere
 7. Condoleante, draga Irina! Dumnezeu sa o odihneasca si pe voi sa va intareasca si sa va consoleze in durerea voastra.

  RăspundețiȘtergere
 8. Sincere condoleanțe! Vă doresc să vă găsiți puterea de a accepta pierderea suferită! Dumnezeu să o odihnească în pace pe Elena Georgeta!

  RăspundețiȘtergere
 9. Dumnezeu să o odihnească și să întărească sufletele celor îndurerați de această plecare... Cea mai grea despărțire a vieții... de MAMA...
  Tatiana

  RăspundețiȘtergere
 10. Îmi pare rău pentru pierderea ta! Dumnezeu să o odihnească!

  RăspundețiȘtergere
 11. Imi pare rau Irina....te-mbratisez !

  RăspundețiȘtergere
 12. Sincere condoleanțe!Bunul Dumnezeu s-o ierte pe Elena Georgeta,să-i odihneasca sufletul iar pe dumneavoastră să vă intărească!

  RăspundețiȘtergere
 13. Dumnezeu sa o odihnească în pace și lumina pe mama dv, Elena Georgeta! Condoleanțe îndureratei familii!

  RăspundețiȘtergere
 14. I am so sorry for your loss. Prayers for you and your family.

  RăspundețiȘtergere
 15. Dumnezeu sa o odihneasca pe Elena Georgeta! Iar pe voi sa va intareasca sa treceti peste aceste momente grele.

  RăspundețiȘtergere
 16. Imi pare rau... Dumnezeu sa o ierte si pe voi sa va intareasca in acesta perioada dificila!

  RăspundețiȘtergere
 17. Oh, draga Irina îmi pare atât de rău, cred că o parte din tine a plecat alaturi de mămică ta iubita!
  Fie că Blândul Dumnezeu să o ierte și întru împărăția Sa s-o odihnească!
  Multă putere de la sfinți!

  RăspundețiȘtergere
 18. Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină pe mama ta!

  RăspundețiȘtergere
 19. Dumnezeu vă vă întărească și sa vă aline!

  RăspundețiȘtergere
 20. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!Cat de frumos si emotionant ai infatisat prin cuvinte portretul ei...
  Daniela

  RăspundețiȘtergere
 21. Îmi pare rău pentru pierderea ta. Eu nu sunt cea mai religioasă persoană, în mintea mea toți suntem aceeași unică energie împărțită temporar în stropi din care ne vom strânge din nou la un loc. Chiar dacă nu îi mai vedem pe cei plecați, char dacă nu mai avem contactul fizic îmi place să cred că rămânem întotdeauna împreună pentru că nimic nu poate deconecta stropii de energie unii de alții și nici de sursa din care venim și în care ne întoarcem.

  RăspundețiȘtergere
 22. Condoleanțe . Dumnezeu să o odihnească in pace ,tie multă putere de a trece peste
  Am experienta pierderii soțului și a unuia din părinți și pot spune ca este foarte greu,dar Dumnezeu este Mare,nu ne lasa la greu.

  RăspundețiȘtergere
 23. Dumnezeu sa o ierte.....si sa va întărească sa treceți peste această perioadă

  RăspundețiȘtergere
 24. Sincere condoleante! Imi pare rau!
  Dumnezeu sa o ierte!
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 25. Tare rău îmi pare... Chiar ma gândeam la dânsa de curând... Dumnezeu să o odihnească, iar vouă să vă dea putere să faceți față durerii imense. Vă îmbrățișez!

  RăspundețiȘtergere
 26. Condoleante! Dumnezeu sa o odihnească în pace, iar tie sa iti dea alinare.

  RăspundețiȘtergere
 27. Condoleante! Te imbratisez si ma rog pentru voi.

  RăspundețiȘtergere
 28. Condoleanțe! Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca! Ai descris foarte frumos o relație reala💞

  RăspundețiȘtergere
 29. Condoleanțe! Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

  RăspundețiȘtergere
 30. Irina, Dumnezeu sa te intareasca si sa iti aline durerea! Si sa o odihneasca in lumina pe mama ta!

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.