joi, martie 30, 2023

Blog 365 #89

 

 

PENTRU ASTAZI... 

 30 martie 2023, joi

 ♥  Afara...
e soare cu dinti, dupa cateva zile ploioase.De vreo doua zile noaptea e frig cu minus si a trebuit sa dau din nou drumul la centrala, dupa ce abia am inchis-o.


  Ma gandesc ...  la ce am mai facut in ultima vreme, de cand n-am mai scris pe blog.Au fost cateva zile calde, in care m-am ocupat de gradina.Am plantat gazon, am mutat trandafirii, am plantat flori.Nu m-am indurat sa renunt cu totul la gradina de zazavaturi, asa ca am pastrat o bucatica in care am pus parunjel, marar, salata, ridichi, spanac, printre cepele si usturoiul plantate in toamna-iarna, care sunt mari deja.

Am tuns gardul viu la intinerire, si iar am umplut jumatate de curte cu crengi 🤦‍♀️.Cred ca o sa-mi ia cateva zile sa le toc si sa le transform in mulci.O sa ma ocup de asta imediat e se face cald.

Curtea e plina de flori, narcisele si zambilele aproape  s-au trecut, infloresc lalelele si muscarii. Nu-mi amintesc de o primavara asa timpurie in ultimii ani.

Sunt recunoscatoare... pentru ploi, e asa de bine cand ploua si toate cresc

In bucatarie... cartofi dulci copti, mamaliguta si mancarica din ficat de pasare.

Ce mai mesteresc/creez... ...absolut nimic, parca as vrea sa fac asa de multe si sfarsesc nefacand nimic.Nu am tricotat sau crosetat de la inceputul lunii.

Intentionez sa ...citesc bloguri, sa vad ce mai face blogosfera.

Citesc/ascult......ascult carti audio.Am prins o oferta de reducere la aplicatia Voxa si am gasit foarte multe carti care ma intereseaza, atat audio, cat si in forma e book.Cu ocazia asta am terminat si eu cartea lunii ianuarie (,,Cum sa-ti transformi viata" de Nicole Le Pera), am ascultat-o pana la sfarsit.

Sper... sa fiu mai activa pe blog, nu stiu ce m-am lenevit asa :)

Abia astept sa...rasara tot ce am plantat

Am invatat(invat) ... sa am mai multa grija de mine si sa-mi acult corpul.M-am straduit sa nu mai muncesc peste masura, sa ma odihnesc mai mult, sa fiu ai calma si mai inistita, sa fiu mai atenta la triggerii care imi declanseaza starile de nervozitate, de agitatie, de nemultumire.Asa cum mi-am propus la inceputul lunii, ma straduiesc sa fiu mai mult in starea de observator s sa invat mai mult despre mine si despre emotiile si gandurile mele.

Prin casa...se gaseste mereu ceva de facut, treaba nu se termina niciodata.As vrea sa fie mai multa ordine si curatenie, dar fac si eu cat pot.Oricum, in general e ok, poate sa vina Pastele :)).

Ma intreb...cat o sa mai creasca preturile, pana unde se va duce inflatia.Parca de la saptamana la saptamana e tot mai scump totul.

Un citat preferat pentru azi... 

 


 Binecuvantati sunt cei care vad lucruri minunate in acele locuri umile unde altii nu vad nimic.

Camille Pisarro

Unul din lucrurile mele preferate...apusurile minunate de soare

Cateva planuri pentru restul saptamanii...

m-am uitat pe prognoza meteo, va ploua si va fi rece, asa ca o sa am program de stat prin casa - curatenie, gatit si poate  mai tricotez la proiectele mele.

O fotografie/mai multe ...



Ce am scris pe blog in anii trecuti, la aceasi data:

2010 : Înainte și după

2011 : Supa- crema de linte

2012 :  Conferinta Homeschooling Romania 2012

2016 :  Problema

2019 :  Sfanta Gertrude, ocrotitoarea pisicilor :)