duminică, septembrie 22, 2024

Jurnal de septembrie

 

Bine v-am regasit la aproape final de septembrie!Prima postare de toamna anul acesta!In sfarsit cel mai frumos anotimp din an e aici.Nu prea arata el ca in poze, dupa o vara oribil de secetoasa si foarte, foarte calduroasa, dar cat de cat se simte in aer. Nu prea a plouat la noi, dar s-a racorit, diminetile sunt reci, e foarte placut sa ies afara cu o cafea fierbinte in mana, imbracata in halatelul meu pufos si calduros :).E anotimpul sosetelor de lana, al salurilor crosetate si al dovlecilor! Azi, la 15.43 , este echinoxul de toamna, putem sarbatorii in mod oficial revenirea acestui anotimp magic 🎉

 PENTRU SAPTAMANA...

16 - 22 septembrie 2024
 
 ♥ VREMEA...

s-a mai racorit si a plouat foarte putin, dar au fost si zile calduroase, cu 28 de grade.

♥ MA GANDESC ...
 
ca iar imi pare rau ca nu am scris saptamanal pe blog , fiindca as fi avut ce sa povestesc, dar efectiv nu am avut timp. Intotdeauna inceputul de an scolar e foarte incarcat .Anul acesta, fiind pe un post nou, au fost si mai multe de facut si de asimilat.Am iesit total din zona mea de confort, dar nu regret, sunt multumita cu schimbarea pe care am facut-o.Cu siguranta anul acesta va fi unul de adaptare si de schimbari, invat multe lucruri noi si chiar imi place, simt ca ma trezesc bine dispusa in fiecare dimineata.
Am inceput frumos Anul nou bisericesc, cu o vizita la Manastirea Magura, un loc absolut minunat, pe care va recomand sa il vizitati, daca aveti vreodata drum in zona Sibiului. Drumul pana acolo e destul de dificil, iti trebuie o masina mai puternica si nu foarte joasa, dar merita efortul. Maicutele de acolo au un magazin de produse naturiste, il gasiti aici , noi ne-am intors incarcati cu tot felul de bunatati - siropuri, dulceata, creme, sapun, ceaiuri - toate de cea mai buna calitate, produse manual, cu plante din varf de munte, foarte departe de poluare, si binecuvantate cu rugaciune. Sper sa ajungem iar acolo, cat de curand. Toata zona e frumoasa, mancarea e foarte buna peste tot 😁, oamenii sunt zambitori si linistiti, intotdeauna ma incarc cu energie pozitiva cand mergem acolo.

drumul catre manastire 👆



  CE MAI MESTERESC/CREEZ..
 
n-am avut timp sa pun mana pe nimic, am lucrat cateva randuri la niste sosete incepute anul trecut si cam atat.Mi-am facut curat la firele de tricotat, am atatea proiecte incepute, of, of, dar ce sa fac, atatea idei, atatea fire, si asa de putin timp 😁.Fiindca e toamna am numai frunze in cap 😁.Am inceput un sal crosetat cu model de frunze, si caut un model tricotat, il aveam pe undeva, dar nu il mai gasesc. Culorile de toamna sunt slabiciunea mea, desi am multe fire, parca merge sa mai comand cate ceva 😁😏.Cum bine zicea un intelept, sa tricotezi/crosetezi si sa cumperi fire sunt hobby-uri diferite 😁.





 PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ... 
 
 cele cuvenite inceputului de an - organizare, planificari, planuri de lectie. Muntii de hartii care ne urmaresc peste tot 😁.
In timpul liber vreau sa crosetez si sa fac poze.Desi mi-am reparat vechiul meu dsrl , nu prea l-am folosit, m-am obisnuit sa fac fotografii cu telefonul, e mai simplu.
 
 
♥ FILME/SERIALE...    
 
ne-am uitat la ,,Clarkson's farm" pe amazon prime. Mi-a placut foarte mult, atmosfera fermelor englezesti, ordinea, curatenia, peisajul, totul e atat de odihnitor.
 


 
 
♥ CITESC/ASCULT...
 
pe Voxa  : ,,Puterea sensibilitatii" de Anita Moorjani

Puterea sensibilităţii  - valoarea empatiei într-o lume din ce în ce mai dură

 
INTENȚII
 


 
 Va doresc:

 
 
 Si fiindca ne apropiem de luna octombrie, sper ca veti participa si anul acesta la provocarea ,,Caminul tau - un colt de rai " care va incepe luni, 30 septembrie si va tine 5 saptamani 😊.