luni, februarie 03, 2025

Un verset pe săptămână în 2025 {5/52}

 

Fiindcă suntem în februarie, luna dedicată iubirii, voi învăța versete legate de dragoste și încep cu cel mai cunoscut pasaj, cel de la 1 Corinteni 13: 4-8.

Acest pasaj din epistola  Sf. Apostol Pavel către Corinteni este  considerat cea mai profundă descriere a dragostei creştine. Sf. Apostol Pavel prezintă dragostea ca fiind esenţa vieţii creştine, un atribut care depășește ca valoare darurile spirituale și care are valoare eternă.

  1. Caracteristicile dragostei: Sf. Apostol Pavel descrie dragostea ca fiind un amestec de răbdare, bunătate şi smerenie. Ea nu este motivată de egoism sau de dorinţa de afirmare personală.

  2. Dragostea se bazează pe adevăr: Dragostea creştină nu se bucură de rău, ci trăieşte în conformitate cu adevărul lui Dumnezeu. Este o dragoste care zidește, şi care promovează dreptatea şi pacea.

  3. Permanenţa dragostei: Spre deosebire de darurile spirituale care sunt temporare, dragostea este eternă. Sf. Apostol Pavel subliniază că dragostea va rămâne pentru veșnicie, chiar şi când toate celelalte lucruri vor trece.

Aplicații Practice

1. Construirea relaţiilor

Dragostea descrisă în acest pasaj este baza pentru orice relaţie sănătoasă, fie că este vorba de familie, prieteni sau comunitate. Să practicăm răbdarea şi bunătatea în interacţiunile noastre zilnice poate transforma relaţiile tensionate în unele pline de armonie.

2. Evitarea conflictelor

Prin evitarea mândriei, egoismului şi irascibilităţii, putem să reducem conflictele. Pavel ne învaţă că dragostea nu se mânie uşor şi nu caută folosul propriu, ceea ce ne încurajează să căutăm reconcilierea şi să renunţăm la orgolii.

3. Promovarea adevărului

Dragostea adevărată implică o bucurie în adevăr. Aceasta ne motivează să trăim integru şi să ne susţinem unii pe alţii în adevăr şi dreptate, evitând bărfele, minciuna sau faptele nedrepte.

4. Un model de rezilienţă

Pavel spune că dragostea „crede totul, nădăjduieşte totul, rabdă totul”. Acest model de dragoste ne încurajează să fim rezilienţi în faţa dificultăţilor vieţii, menţinând speranţa şi credinţa că Dumnezeu va schimba întotdeauna răul în bine

Concluzie

1 Corinteni 13:4-8 este un standard divin pentru ceea ce înseamnă dragostea adevărată. Ne încurajează să cultivăm răbdarea, bunătatea şi smerenia în vieţile noastre, să trăim în adevăr şi să ne străduim să iubim cu o dragoste care reflectă caracterul lui Dumnezeu. Această dragoste este motorul unei vieţi transformate, care aduce lumină şi speranţă în lume.

Dacă vrem să personalizăm acest verset, pentru a vedea cât de mult purtăm în ființa noastră  chipul  dragostei adevărate, putem înlocui cuvântul dragoste cu eu :

Eu îndelung rabd, eu sunt binevoitoare , eu nu pizmuiesc, eu nu mă laud , eu nu mă trufesc. Eu nu mă port cu necuviință, eu nu caut ale mele, eu nu mă aprind de mânie, eu nu gândesc răul. Eu nu mă bucur de nedreptate, ci mă bucur de adevăr. Eu sufăr totul, cred totul, nădajduiesc totul, rabd totul.Eu nu cad niciodată.

Văzând cât de departe suntem de acestă descriere , putem pune început bun și să lucrăm la schimbarea noastră, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Îți urez o săptămână frumoasă! Cu drag, Irina

💜💛💚💙💗

Dacă ți-a plăcut acest articol : like & share sau/și

Buy Me A Coffee

Mulțumesc pentru vizită și pentru susținere! 

 💜💛💚💙💗


sâmbătă, februarie 01, 2025

Februarie, bine ai venit!Gânduri și intenții la început de februarie

 


Nu știu voi, dar eu pur și simplu ador luna februarie, fiindcă e luna în care este celebrată iubirea. Știu,  mulți zic că ,,eu n-am nevoie să sărbătoresc o zi a iubirii, toată ziua îmi arăt dragostea față de partener și față de alții,, , etc..Ei, treaba lor! mie îmi plac zilele speciale, de sarbătoare, în care avem ocazia să ieșim din cotidian și să celebrăm în mod INTENȚIONAL ceva. Oricât am dori să fie altfel, noi suntem de obicei prinși în rutina zilnică, trăim pe pilot automat și e dificil să ieșim din carusel și să facem lucruri programat, cu intenție.De aceea am de gând ca luna aceasta să mă concentrez asupra iubirii - a iubirii de viață, a iubirii de sine, a iubirii de ceilalți. O să mă bucur de inimioare și de flori, și o să înveselesc zilele întunecate cu culoare!

SARBATORILE LUNII
 
1 Sf. Mucenic Trifon ( protectorul viilor și livezilor )
2  (†) Întâmpinarea Domnului (Stratenia)
22  Moșii de iarnă


DUMINICILE LUNII

2 D ✝) Duminica  Cananeencei
 
9 D ✝) Duminica Vameșului și a Fariseului (Începutul Triodului)
 
16 D✝) Duminica Întoarcerii Fiului risipitor;
 
23 D Duminica Înfricoșătoarei judecăți (a Lăsatului sec de carne)
 

 
 
EVENIMENTELE  LUNII
 
2 D  Ziua Ursului 

Se consideră că în această zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.Oamenii puneau schimbarea vremii pe seama comportamentului paradoxal al ursului, numit Ăl Mare sau Martin.Se consideră că puterea acestui animal era transferată asupra oamenilor, în special asupra copiilor, dacă aceștia se ungeau, în ziua de 2 februarie, cu grăsime de urs.
Bolnavii de "sperietoare" erau tratați în această zi prin afumare cu păr smuls dintr-o blană de urs.
Se credea că, dacă în această zi este soare, ursul iese din bârlog și, văzându-și umbra, se sperie și se retrage, prevestind, astfel, prelungirea iernii cu încă 6 săptămâni. Dimpotrivă, dacă în ziua de Stretenie cerul este înnorat, ursul nu-și poate vedea umbra și rămâne afară, prevestind slăbirea frigului și apropierea primăverii.


14 V Ziua Îndrăgostiților

24 L Dragobetele 

 are rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor, pentru care acesta era o divinitate asemeni lui Cupidon (al romanilor) și Eros (al vechilor greci). Dragobetele este fiul Dochiei, și în unele zone poartă numele de Năvalnicul (a fost transformat de Maica Domnului în floarea cu același nume) sau Logodnicul păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet. Oamenii de la țară își mai aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților, care, în ziua de Dragobete, se primeneau în haine curate, de sărbătoare și porneau cu voie bună înspre pădure, pentru a culege ghiocei, viorele, tămâioasă, pe care le așezau la icoane și le foloseau la diverse farmece de dragoste. Înspre ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine câte un băiat, și nu unul oarecare, ci acela care le îndrăgea. De își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărutare ce simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală: Dragobetele sărută fetele!
Fiecare tânăr avea grijă ca în această zi să nu îl prindă fără pereche, ceea ce ar fi reprezentat un semn rău, prevestitor de singurătate pe întreg parcursul anului, până la următoarea zi de Dragobete.
Se mai credea că în ziua de Dragobete păsările ne migratoare se adună în stoluri, ciripesc, își aleg perechea și încep să-și construiască cuiburile. Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Probabil că 24 februarie însemna, pentru omul arhaic, începutul primăverii, ziua când natura se trezește, ursul iese din bârlog, păsările își caută cuiburi, iar omul participă și el la bucuria naturii.

 

 CULOAREA LUNII

nuanțe de roz și roșu


 
 CUVÂNTUL LUNII
 
dragoste, iubire


 

INTENȚIILE LUNII
 
croșetez și tricotez - nu mai fac planuri ce anume, mă las purtată de inspirație
îmi ,,romanticizez,, viața - caut sau creez momente de frumusețe, apreciez lucrurile mărunte de-a lungul zilei, mă bucur de ceea ce am
fac planuri de gradinareala
cultiv gânduri pozitive și încurajatoare
citesc cartea lunii
 
 
  MOTIVAȚIA/CITATUL LUNII
 

 Îndrăgostește-te de tine întâi

IDEI DE SEZON :)
 

 
decorez casa cu inimioare si trandafiri :)
mă uit la filme romantice
îmi cumpăr flori, îmi fac mici cadouri
trimit flori/cadouri unei persoane dragi
trimit bilețele/mesaje de iubire, recunostință și apreciere celor dragi
fac  prăjituri in forma de inimioara
organizez o ieșire in doi
mă rog pentru cei dragi
port ceva roz/roșu
fac crafturi cu inimioare
 

 Voi ce planuri aveți pentru februarie? :)

 
Irina

luni, ianuarie 27, 2025

Un verset pe săptămână în 2025 {4/52}

 


Gânduri asupra Filipeni 4:19

Acest verset din scrisoarea apostolului Pavel către Filipeni este o promisiune puternică despre pronia lui Dumnezeu în viaţa credincioşilor. Pavel şi-a exprimat recunoştinţa faţă de biserica din Filipi pentru susţinerea lor materială şi spirituală și în acest context, îi asigură că Dumnezeu este sursa supremă de binecuvântări şi har.

Frumuseţea acestui verset rezidă în accentul pus pe bogăţia îngrijirii divine. Dumnezeu nu oferă doar minimul necesar, ci îngrijeşte de nevoile noastre „după bogăţia Sa, în slavă”. Această frază indică o generozitate care reflectă natura Sa infinită, perfectă şi plină de iubire.

Aplicații Practice

1. Învățăm să trăim în credinţă, nu în frică

Deseori, grijile financiare sau problemele vieţii ne fac să ne temem de ziua de mâine. Acest verset ne îndeamnă să avem încredere într-un Dumnezeu care nu doar că vede fiecare nevoie a noastră, ci dorește şi poate să le împlinească. Putem folosi această promisiune ca o fundație puternică pentru a ne elibera de frica de lipsuri şi de a ne pune întreaga încredere în El.

2. Dărnicia aduce binecuvântări

Biserica din Filipi a fost exemplu de dărnicie. Din puţinul lor  au oferit ajutor pentru Pavel, iar Dumnezeu le-a răsplătit generozitatea și bunătatea. Prin urmare, suntem chemaţi să dăruim altora din ceea ce avem, având încredere într-un Dumnezeu care răsplăteşte din belşug pe cei generoşi.

3. Recunoştinţă în orice împrejurare a vieții

Pavel scrie această scrisoare din închisoare, aflându-se într-o situaţie extrem de dificilă, dar cu toate acestea  este plin de mulţumire și încredere într-un Dumnezeu care îi poartă de grijă. Exemplul său ne inspiră să avem o atitudine de recunoştinţă indiferent de împrejurările vieţii noastre, pentru că Dumnezeu este cunoaște greutățile noastre și a pregătit deja calea de a ieși din ele.

4. Nevoile noastre sunt mai mult decât materiale

Dumnezeu nu se îngrijeşte doar de hrană, haine sau bani. El cunoaște nevoile noastre emoţionale, relaţionale şi spirituale. Putem să mergem la El cu întreaga noastră povară, ştiind că El ne oferă în schimbul ei pace, vindecare şi o viață nouă în Iisus Hristos.

Concluzie

Filipeni 4:19 este o promisiune de nădejde pentru fiecare credincios.Grija lui Dumnezeu pentru noi este mai presus de ceea ce putem cere sau imagina  şi este accesibilă tuturor celor care se încred în El. Trăind în lumina acestei promisiuni, putem avea o viaţă de credinţă, generozitate şi mulţumire, ştiind că Dumnezeu îngrijește de toate nevoile noastre.

Vă doresc o săptămână binecuvântată! 

Irina


duminică, ianuarie 26, 2025

Jurnalul saptamanii 4/52 {2025}

 

săptămâna 4 : 20- 26ianuarie 2025


♥♥ Vremea ♥♥

La începutul săptămânii a fost mai frig, dar a început să se încălzească,  au fost  și 16 grade

♥♥ Cum a fost săptămâna ♥♥

Scurtă 😁.Nu  știu cum trec zilele așa de repede. Serviciu, casă, diverse treburi și gata ziua.Vineri am avut  liber și uichendul ăsta prelungit mi-a prins foarte bine.N-am fost nicăieri, eu abia aștept sfârșitul de săptămână ca să nu ies din casă 😁.Ceea ce nu e bine, fiindcă sunt prea sedentară.

Am reușit să deparazitez pisicile.Trebuie să fiu mai consecventă la capitolul ăsta, căci imediat se umplu de purici.

♥♥ Plante /flori /grădină ♥♥

A înflorit amaryllisul roșu.


♥♥ Din meniul săptămânii ♥♥

 Am avut supă de găină , borș de rădăcinoase și sfeclă roșie, pilaf de pui, tort snickers, și diverse mixuri de omletă/carne , salată și legume.

♥♥ Filme/seriale/cărți audio ♥♥

Am ascultat ,, Secretul pacientei". Mi-a plăcut foarte mult, un thriller polițist bine scris și cu multe întorsături de situație neașteptate.


♥♥ Planuri pentru săptămâna viitoare ♥♥

Nimic special - curățenie, gătit și ceva croșetat. Și mult timp oe drum , fiindcă încep fizioterapia și kinetoterapia pentru umăr.

♥♥ Ceva ce vreau să împărtășesc ♥♥  

Mă gândesc că mi-ar place să postez mai mult pe blog, să fac mai multe fotografii zilnic. Momentele zilei par așa de banale și de nevrednice de interes , și totuși așa se scurge viața noastră, în farmecul acesta neobservat al clipei.

 ♥♥ Un citat inspirational ♥♥
 

 
Să crezi întotdeauna că ceva minunat e pe cale să se întâmple.

♥♥ Din aparatul foto ♥♥

 


Vă doresc o săptămână minunată și mulțumesc pentru vizită!

 

 


Iți mulțumesc 🙏 că vizitezi Dulce Casă!Dacă ți-a plăcut acest articol împărtășește-l și altora folosind butoanele din subsolul postării👇.

Îți mulțumesc 💗fiindcă intri  pe paginile de Facebook și de Instagram ale blogului 😊(și  dai like👍).

miercuri, ianuarie 22, 2025

Yarn Along - cărți și lucru de mână {3/52}

 

 Dacă e miercuri, e Yarn Along. În fiecare miercuri, dragi  iubitoare  de tricotat/croșetat si lectură, sunteți invitate să postați pe blogul vostru,  sau pe rețelele de socializare , o fotografie cu ce aveți  pe andrele/croșetă, si cu cartea pe care o citiți.Puteți lăsa link către postarea voastră aici pe blog, la comentarii, sau pe pagina de FB a blogului, sau cu #yarnalongromania pe instagram.

♥♥♥

Ziua de miercuri a început cu frig și ceață. Culorile de afară se potrivesc perfect cu cele ale firului DMC Brio, pe care l-am cumpărat anul trecut , în vară, gândindu-mă că îmi amintește de mare, fără să am un proiect anume în minte. Vorba aceea, să tricotezi și să îți cumperi fire sunt două hobbyuri complet diferite 😁.Îmi doream de mult să fac o păturică granny square dintr-un singur pătrat, și firul pare foarte potrivit pentru asta.Este moale și se lucrează cu ușurință. Compoziția este 80% acrylic, 20% lână , lucrez cu croșeta nr. 5.



Citesc  Puterea rugăciunii de a învinge frica de Stormie Omartian , o carte care explorează legătura dintre rugăciune și eliberarea de temeri. Autoarea combină învățăturile biblice cu experiențele personale pentru a încuraja cititorii să-și depășească fricile prin puterea rugăciunii.M-a impresionat mult să aflu amănunte pe care nu le știam despre viața ei, cum ar fi copilăria plină de abuzuri și traume îngrozitoare, fiind crescută în sărăcie lucie, de o mamă bolnavă psihic.

Cartea este o resursă valoroasă pentru oricine caută să depășească fricile prin mijlocirea rugăciunii, oferind atât îndrumare spirituală, cât și exemple practice de cum să ne încredem în Dumnezeu în momentele de nesiguranță. Deasemenea, oferă o bogată selecție de versete biblice legate de subiectul cărții, și rugăciuni pentru diverse situații, compuse de autoare. 

Îmi place mult cum scrie S. Omarțian, m-am folosit mult de cărțile ei. Fiindcă e o lucrare destul de densă ca informații, și cu trimiteri practice, o citesc încet, fără grabă.

 


Voi ce mai lucrați, ce mai citiți?
 


luni, ianuarie 20, 2025

Un verset pe săptămână în 2025 {3/52}

 


Gânduri asupra Numeri 23:19

Versetul de astăzi  ne încurajează , vorbind despre caracterul lui Dumnezeu.El subliniază natura statornică și constantă a lui Dumnezeu, în contrast  cu natura umană, care este  supusă greșelilor și schimbărilor de opinie.

1. Credincioșia lui Dumnezeu

Primul gând care ne vine în minte este că  Dumnezeu este credincios promisiunilor Sale și acesta este un fundament pe care putem construi. Într-o lume plină de incertitudini, cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că promisiunile Sale sunt sigure. Când ne simțim înfricoșați de împrejurările vieții  sau neputincioși, putem găsi în aceast verset o sursă de putere.

Aplicație practică: O modalitate prin care putem experimenta credincioșia Lui  este să ne notăm promisiunile lui Dumnezeu din Biblie și să ne rugăm pentru împlinirea lor. Putem crea un „jurnal al promisiunilor” în care să înregistrăm pas cu pas modul în care Dumnezeu își dovedește credincioșia  în viețile noastre.Eu am o astfel de rubrică în jurnalul meu de rugăciune.

2. Încrederea în cuvântul Său

Versetul subliniază, de asemenea, importanța încrederii în cuvântul lui Dumnezeu. Dacă El a spus ceva, acesta nu este doar o simplă declarație, ci o garanție a împlinirii. Această încredere este esențială pentru dezvoltarea unei relații profunde cu Dumnezeu.

Aplicație practică: Putem dedica timp pentru a studia Scriptura și a ne îmbogăți cunoștințele despre caracterul lui Dumnezeu. Aprofundarea prin citirea de comentarii biblice, ascultarea de predici , învățături ale sfinților  sau discuții cu alții despre cuvânt ne pot ajuta să înțelegem mai bine cum putem aplica învățăturile Scripturii în viețile noastre.

3. Deschiderea către puterea credinței

Promisiunea lui Dumnezeu de a împlini cuvântul său este, de asemenea, asociată cu mesajul mântuirii prin Iisus Hristos. Când acceptăm adevărul că Dumnezeu își împlinește fiecare promisiune, ne putem deschide către puterea transformatoare a credinței.

Aplicație practică: Un exercițiu util ar fi să reflectăm asupra propriei noastre relații cu Dumnezeu. Putem întreba: „În ce moduri am văzut împlinirea promisiunilor Lui în viața mea?” Această reflecție ne poate ajuta să ne întărim credința și să ne angajăm mai profund în relația noastră cu El.

Concluzie

Versetul din Numeri 23:19  îmi  garantează că Dumnezeu nu minte și nu se răzgândește. Acest lucru îmi  oferă siguranță și speranță, chiar și în cele mai dificile momente. Prin cultivarea unei relații bazate pe încredere, rugăciune  și studiu al cuvântului, putem experimenta împlinirea promisiunilor divine în viețile noastre. Să ne păstrăm încrederea în Dumnezeu și să căutăm să trăim în lumina adevărului Său, știind că El este credincios în tot ceea ce promite.

 

Vă doresc o săptămână binecuvântată! 

Irina

duminică, ianuarie 19, 2025

Jurnalul saptamanii 3/52 {2025}

  

săptămâna 3 : 13-19 ianuarie 2025

   ♥♥ Vremea ♥♥  

A fost o vreme foarte rece , geroasă, uscată.Zilele au fost înghețate și însorite. 


♥♥ Cum a fost săptămâna♥♥


Nu a fost foarte aglomerată, doar rutina obișnuită, plus vizitele la dentist și la un medic de recuperare, pentru o problemă la umăr. Medicul mi-a recomandat să am grijă la alimentație : 2g de proteină/kg corp (pentru orice persoană peste 45 de ani), fibre din legume ( cât mai multe să fie verzi) și cereale/alimente integrale. Fără zahăr, zahăr adăugat, alimente procesate, rafinate, fără lactate nefermentate, alimentație variată cu indice glicemic mic. După ce îmi rezolv problema de la umăr m-a trimis să fac sală : exerciții de forță, nu cardio - de două -trei ori pe săptămână.Vitamina D - de verificat anual, de preferință în noiembrie, și menținută la 60-90 , cu suplimente. Cât mai mult colagen din alimentație (adică supă de oase și cartilagii, piftie , carne).Fructe cu indice glicemic mic.Somnul : 8 ore pe noapte. Nu mi-a zis nimic din ce nu știam, dar are alt impact când vine din gura unui medic, fiindcă știi exact ce ai de făcut și nu bâjbâi printre diverse recomandări.

 ♥♥Plante /flori /grădină ♥♥

E sezonul zambilelor în ghiveci, îmi place foarte mult prezența lor parfumată  și culorile delicate.
Înflorește și al doilea amaryllis, cel roșu.Primul s-a trecut, l-am tuns și am pus ghiveciul la rece și la întuneric.
 

 ♥♥ Din meniul săptămânii ♥♥

Cum spuneam mai sus , am început să fiu mai atentă la alimentație. O să țin un jurnal foto, ca să fiu mai conștientă de ce și cât mănânc.Obișnuiesc să iau masa de trei ori pe zi, fără ronțăieli între , doar apă.De obicei închei cu mâncatul pe la 6-7 seara și micul dejun îl iau la 6.30-7.Dimineața beau o cafea cu lapte de ovăz, în care pun 11 g de colagen pudră.În fiecare zi am mâncat câte o budincă de chia, ovăz, semințe de in, cu iaurt și fructe de pădure.În afară de ce se vede în poze am mai avut supă cremă de linte, crochete de pește cu garnitură de morcov și conopidă, pui la cuptor cu legume și quinoa , salata de ton cu cuș-cuș și năut,  fructe - mere, pere, mandarine.Nu am avut meniu de post miercuri și vineri, încerc să mă organizez în sensul acesta.Pâine am mâncat în cantități mici, și am avut cu semințe,  și cu maia.
 

 ♥♥  Filme/seriale/cărți audio  ♥♥

Am terminat serial Teoria Big Bang, deocamdată nu am început altceva.Aș vrea să văd un serial de familie, cred că am să mă uit la Everybody loves Raymond, pe Amazon Prime.


 ♥♥ Planuri pentru săptămâna viitoare ♥♥

  • să mă țin în continuare de obiceiul lunii ianuarie - fă chiuveta să strălucească și de rutina de curățenie de luni
  • să schițez un meniu pentru toată săptămâna și să fac o listă de cumpărături
  • să ud mușcatele, să le curăț și să le mut în terasa mai călduroasă
  • să mă ocup de niște probleme administrative
  • să îmi fac exercițiile fizice de dimineață - rutina recomandată de medic
  • să mă culc devreme
  • să îmi scriu programul în agendă
  • să deparazitez pisicile
  • să tricotez/croșetez/citesc zilnic și să scriu pe blog  

 ♥♥ Ceva ce vreau să împărtășesc ♥♥  

 
♥♥ Un citat inspirational ♥♥
 
Lasă iubire și bunătate în urma ta, oriunde ai merge.
 
 

♥♥Din aparatul foto♥♥

Vă doresc o săptămână minunată și mulțumesc pentru vizită!

 

 


Iți mulțumesc 🙏 că vizitezi Dulce Casă!Dacă ți-a plăcut acest articol împărtășește-l și altora folosind butoanele din subsolul postării👇.

Îți mulțumesc 💗fiindcă intri  pe paginile de Facebook și de Instagram ale blogului 😊( și  dai like👍) 😊.

miercuri, ianuarie 15, 2025

Yarn Along - cărți și lucru de mână {2/52}

 

Revin anul acesta cu Yarn Along România , postare inspirata de Ginny, blogul Small Things

 Dacă e miercuri, e Yarn Along. În fiecare miercuri, dragi  iubitoare  de tricotat/croșetat si lectură, sunteți invitate să postați pe blogul vostru,  sau pe rețelele de socializare , o fotografie cu ce aveți  pe andrele/croșetă, si cu cartea pe care o citiți.Puteți lăsa link către postarea voastră aici pe blog, la comentarii, sau pe pagina de FB a blogului, sau cu #yarnalongromania pe instagram.

♥♥♥

Azi a fost o zi rece, dar foarte insorită. Îmi pare rău că n-am fost pe fază să fac niste poze, miercurea viitoare o sa fiu mai atentă 😇
Am terminat a doua carte a lunii ianuarie, nu a fost o primă lectură, ci am recitit-o. E vorba de una din cărțile scrise de Louise Hay ,,Tu îți poți crea o viață de excepție,,.
Cartea a fost scrisă în colaborare cu  Cheryl Richardson , când Louise avea 85 de ani  și încă era o femeie activă și plină de viață, ceea ce mi se pare un lucru deosebit.
 

Cartea e oarecum o sinteză a învățăturilor ei, dar are și o componentă autobiografică.Deși e scrisă dintr-o perspectivă new age și poate nu toată lumea agreează acest lucru, mie mi-a plăcut și am extras multe idei practice și afirmații pozitive pe care doresc să le folosesc în viața de zi cu zi, într-un mod personalizat.
 

Pe andrele am o păturică  din mitered squares pe care am început-o la un moment dat în toamnă. Fiindcă îmi place să lucrez cu culori de sezon, nu prea mă atrage acum, dar vreau să lucrez la ea măcar un pătrățel pe săptămână, ca să mai crească până toamna viitoare 😁. Lucrez cu un fir ieftin, acril turcesc, dar foarte calitativ, îmi plac culorile și arată foarte bine. L-am cumpărat de la magazinul chinezesc din zonă. Sper că se va păstra bine în timp. Andrelele sunt ChiaoGoo Lace, nr. 4, categoric sunt preferatele mele : ușoare, netede și cu vârful ascuțit, .
Fiecare pătrat are 43 de ochiuri și se lucrează cu o scădere triplă pe mijloc.

Voi ce mai lucrați, ce mai citiți?

 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCLkU8N5FJqNnubp9cfN0gutdvtkXKth90CYPmRjoimq5WbmhwCXdsVZBwbPtBNDGvE2qIDd5JoLNTHnqfPFyWyDgzmpdZV6w-TORCA7yup4TTaH0S422hfeOo5ONz4bdfJF929sXnW60/s1600/e1.jpg

luni, ianuarie 13, 2025

Un verset pe săptămână în 2025 {2/52}

 

În pasajul din Psalmul 91:14-16 găsim o promisiune  din partea lui Dumnezeu: atunci când Îl iubim vom fi  izbăviți din necazuri, adică vom trece prin ele cu biruință, vom fi ocrotiți  și vom primi răspuns la rugăciunile  noastre. Versetul  ne asigură că Dumnezeu este prezent în viețile noastre și nu ne lasă să navigăm singuri pe marea vieții.

1. Iubirea , baza relației cu Dumnezeu

Ca să iubești pe cineva trebuie să petreci timp cu el , ca să îl cunoști. Îl putem cunoaște mai îndeaproape pe Dumnezeu  atunci când petrecem zilnic timp în rugăciune, când citim Biblia , când citim cărțile Sfinților, care au fost apropiați de El, când vorbim cu alți creștini despre felul în care El a lucrat în viața lor.  De ajutor în călătoria noastră ne poate fi  un jurnal duhovnicesc/ de rugăciune, în care să ne notăm rugăciuni personale sau ale altora, versete din Biblie, citate din cărți, etc., lucruri care să fie încurajatoare și să ne întărească credința.

2. Importanța chemării și ascultării

La rugăciune e important nu doar să Îi vorbim lui Dumnezeu, dar și să ÎL ascultăm, de aceea e bine să avem și momente în care stăm în tăcere, în liniște, ca să primim și ce vrea Dumnezeu să ne spună.Rugăciunea e un dialog, nu un monolog, atunci când credem că Dumnezeu e prezent cu adevărat lângă noi.

3. Ocrotiți în strâmtorare

Un lucru care ne încurajează mereu este că Dumnezeu promite să fie cu noi în strâmtorare. În viață ne confruntăm mereu  cu dificultăți și încercări. Cunoașterea acestei promisiuni ne aduce liniște și speranță. Atunci când simțim că Dumnezeu a fost cu noi în încercare, că ne-a scos la liman, că ne-a deschis uși, că ne-a trimis oameni să ne ajute, e bine să împărtășim cu alții, pentru a -i încuraja și pe ei și a le întări nădejdea.

4. Viața lungă și mântuirea

Celui care Îl iubește, Dumnezeu îi  promite viață lungă și mântuirea Sa. Acest lucru nu  se referă doar la existența fizică, ci și la  o viață plină de semnificație, în care să îi slujim cu drag pe ceilalți, din iubire pentru Dumnezeu, fructificând darurile pe care le primim de la El.

Concluzie

Versetele alese pentru săptămâna aceasta îmi  reamintesc de importanța iubirii  față de Dumnezeu. El îmi promite că,  atunci când Îl chem cu credință și petrec timp ca să Îl cunosc mai bine, voi găsi  protecție, răspunsuri la nevoile mele și o viață împlinită, în ciuda dificultăților. 

 

Vă doresc o săptămână binecuvântată! 

Irina

duminică, ianuarie 12, 2025

Jurnalul saptamanii 2/52 {2025}

 

PENTRU SĂPTĂMÂNA...

6 - 12 ianuarie 2025

♥  VREMEA...

 A fost deosebit de călduroasă pentru această perioadă, în unele zile am avut temperaturi de plus 17-18 grade, cu soare strălucitor.

 

♥ GÂNDURI ȘI REFLECȚII ...

 Săptămâna a trecut destul de repede, avand in vedere că luni și marți au fost zile libere.N-am făcut mare lucru, fiindcă au fost și multe sărbători. Am citit mult, am ascultat și câteva cărți pe voxa, m-am străduit să păstrez o rutină de curățenie și rufele sub control.Am tricotat foarte putin, parcă mi-e dor să croșetez ceva.

 

  PLANTE/FLORI/GRĂDINĂ ...
Au înflorit crinii Amaryllis, pe care i-am cumpărat anul trecut de la ikea.Sunt încântată că nu i-am pierdut și am reușit să îi păstrez peste an.
 

 
♥ FILME/SERIALE...   
  ne uităm în continuare la teoria Big Bang.Am rărit-o masiv cu știrile și emisiunile politice, ceea ce îmi face foarte bine.Nu vreau să mă mai încarc cu tot felul de frici și îngrijorări de la tv.Mă încred în Dumnezeu că ne va purta de grijă, indiferent de contextul politic în care ne aflăm.

 PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ...

 DEVOTIONAL/RUGACIUNE/BIBLIE ...
 
 
Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!”
 Romani 8:15

 
  Voi ce ați făcut săptămâna aceasta?
 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCLkU8N5FJqNnubp9cfN0gutdvtkXKth90CYPmRjoimq5WbmhwCXdsVZBwbPtBNDGvE2qIDd5JoLNTHnqfPFyWyDgzmpdZV6w-TORCA7yup4TTaH0S422hfeOo5ONz4bdfJF929sXnW60/s1600/e1.jpg