Imi place grozav creierul pane, dar n-am mancat de foarte multa vreme. Asa ca aseara, cand am vazut in Metro, am profitat si am cumparat o punga. E foarte usor de pregatit. L-am decongelat, l-am clatit un pic si l-am fiert in apa cu sare cam 20 de minute. L-am scurs intr-o sita, am format chiftelute, le-am tavalit prin pesmet si ou, apoi le-am prajit .
Pentru garnitura am taiat vinetele felii si le-am fiert un pic, sa se inmoaie. Intr-un vas termorezistent am pus un strat de vinete felii, apoi unul de rosii felii(rosiile curatate de coaja), apoi din nou vinete, si deasupra rosii. Am turnat un pic de ulei, si am presarat busuioc.Am dat la cuptor cam 40 de minute. Aceasta e varianta simpla, potrivita intr-o zi de post.
Am servit cu un sos de iaurt(se mixeaza cativa catei de usturoi, cu iaurt si patrunjel tocat).
Irina