vineri, noiembrie 30, 2007

Foetaj caramel



E un dulce de post foarte bun, si simplu de facut. Am gasit reteta intr-o carte veche de bucate, sub denumirea de "ochelari".


Am cumparat un pachet de foetaj, l-am decongelat, si am procedat cum scrie in reteta. Am uns tava cu margarina, si deasupra am pus hartie de copt, si le-am dat la cuptor, la 180 grade. Cred ca ar fi foarte buni daca, pe langa zahar, am pune si nuca macinata. O sa incerc si varianta asta. Cei cu zahar au iesit asa:

 S-au epuizat rapid, cred ca mai fac o tava diseara. Merita sa-i incercati .

Irina

joi, noiembrie 29, 2007

Chiftelute de legume



Ieri am mancat la o prietena niste chiftelute de legume delicioase.Si fiindca pentru azi am mancarica de fasole, m-am gandit ca ar merge si vreo doua chiftelute alaturi.

Ca sa le pregatim avem nevoie de:

  • o jumatate cana de orez
  • un cartof
  • doua cepe
  • o punga mix de legume
  • doua-trei ciuperci
  • cativa catei de usturoi
  • verdeata
  • sare, piper
  • faina

Orezul se fierbe foarte bine, pana se desface si devine cleios. Ceapa se toaca, cartoful se da pe razatoarea mica. Ciupercile si mixul de legume se fierb un pic( cateva clocote).Usturoiul se piseaza.Toate ingredientele se mixeaza la robot, sau se dau prin masina de tocat. Se adauga verdeata maruntita, sarea, piperul. Se formeaza chiftelute, se dau prin faina(sau pesmet) si se prajesc in ulei incins.




Se scot pe hartie absorbanta, si dupa ce s-au scurs bine de ulei se aseaza pe farfurie.Cred ca sunt bune si facut la cuptor- pentru cine nu doreste sa prajeasca.




Sunt foarte bune, si nu se desfac la prajit.

Pofta buna!

Irina