O solutie buna este sa le folosim ca ingrediente
pentru biscuiti. Am mancat pentru prima oara biscuiti cu fulgi de cereale acum cativa ani, si mi-au placut foarte mult, dar abia acum am aflat si reteta, de la Vi de pe forumul "lucru de mana" (Vi e o bucatareasa excelenta, si a fost asa buna sa impartaseasca din retetele si secretele ei culinare). Eu am modificat-o un pic, dar in orice caz, frumusetea acestei retete consta si in faptul ca permite bucataresei sa-si foloseasca creativitatea. Am folosit urmatoarele ingrediente:
- un pachet de unt (200g) la temperatura camerei
- 300g zahar
- 2 oua
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 3 cani fulgi de cereale (amestec pentru micul dejun, cu fructe uscate)
- 1 cana de nuci macinate(sau alune, migdale,etc.)
Cuptorul se incinge la 170 grade celsius.
- mixam untul pana devine cremos.
- se incorporeaza zaharul, apoi pe rand ouale
- se adauga vanilia si praful de copt, apoi faina
- punem nuca macinata, si amestecam, apoi adaugam cerealele, cate o cana, pe rand
- se amesteca bine si se lasa 20 -30 de min., ca sa se inmoaie cerealele
- pe tava captusita cu hartie de copt se pun cu o lingurita gramajoare (inalte, nu se turtesc), la distanta de cativa centimetri(se lasa la copt)
- se dau 15-20 de minute la cuptor, si se scot pe un grilaj, sa se raceasca
- se pastreaza in cutii de tabla pentru biscuiti, sau in pungi de plastic.
Irina