Draga Anca, sper sa incerci reteta, sunt sigura ca o sa-ti reuseasca, si astfel o sa mananci acasa spuma de ciocolata, cata doresti.
Spuma de ciocolata e simplu de facut, si avem nevoie doar de :
- 4 oua,
- 1 lingura zahar,
- 200 ml frisca lichida (am amestecat frisca Hulala cu smantana- jumatate/jumatate),
- 2 ciocolate cu lapte (sau ciocolata neagra, dupa gust),
- esenta de rom,
- zmeura si menta verde pentru ornat, sau piscoturi si ciocolata rasa
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe bain-marie.
Intre timp se separa ouale.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza.
Se adauga esenta de rom, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Se adauga si frisca, se amesteca bine, se pune in castronele de sticla sau in pahare, si se da la frigider cateva ore. Se orneaza cu zmeura si cu frunze de menta- sau cu piscoturi si ciocolata rasa.
Irina