luni, martie 10, 2008

Placinta cu gem si nuca



Foile:

  • 450 g faina

  • 1 pachet margarina(250 g)

  • 5 linguri zahar

  • 1 lingurita rasa de sare

  • 1/2 plic praf de copt

  • 5 linguri de ulei

  • 5 linguri apa

  • esente, coaja rasa de portocala
Umplutura :
  • gem de prune
  • nuca macinata (250-300 g)

Faina se amesteca cu sarea, zaharl si praful de copt. Se framanta un aluat impreuna cu margarina(sa fie moale, dar nu topita).Se adauga treptat apa si uleiul, si aromele,si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie, se pune in tava unsa cu margarina si presarata cu faina, se unge cu gem, se presara cu nuca, si se aseaza deasupra a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc, si se da la cuptor 40 de minute, la foc potrivit (170 grade).

Se scoate din cuptor, se presara cu zahar tos si se taie dupa ce s-a racit.

E foarte buna langa o ceasca de ceai fierbinte, mai ales daca afara ploua Photobucket .


Irina
Photobucket


Pilaf cu ardei

Avem nevoie de :

  • 2 cepe tocate marunt
  • morcov, curatat si taiat cubulete
  • 1 ardei rosu taiat bucati
  • 1 rosie taiata bucati
  • cateva pastai verzi
  • 1 cana de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • patrunjel verde tocat
  • boabe de piper, foaie de dafin, sare

Intr-o cratita se pun la calit ceapa si morcovul. Cand ceapa se inmoaie se adauga ardeiul, rosia, pastaile, si o cana de apa. Se dau cateva clocote, se adauga orezul si inca o cana de apa impreuna cu bulionul, condimentele, patrunjelul, si se da la cuptor pana orezul e fiert

Se poate servi impreuna cu chiftelute de naut si garnitura de salata verde.

Alte retete de post gasiti aici:

  • suc de sfecla rosie
  • lapte de orez
  • supa crema de mei
  • ciorba de rosii
  • pateu de linte
  • chiftelute de legume
  • musaca de cartofi
  • salata de sfecla rosie
  • foetaj caramel

Irina

Photobucket