Daca va pasioneaza impletitul si aveti o gramada de andrele circulare pe care nu stiti cum sa le aranjati, iata cateva idei:
cum se realizeaza
Irina
sâmbătă, martie 14, 2009
marți, martie 10, 2009
Foccacia cu masline si aromatice
Am vazut ieri aici o paine care arata minunat, asa ca azi m-am pus pe treaba.
Pentru aluat am folosit urmatoarele:
- 1 pachetel drojdie uscată
- 500 g făină(alba + integrala)
- 2 linguri sare
- 1 lingurita zahar
- 250 ml apă caldă
- 4 linguri ulei de măsline
Pentru finalizare:
- o mana de masline feliute
- ierburi aromatice (de care doriti, dupa gust)
- ulei de masline
Se unge o tava cu ulei de masline, si se aseaza aluatul intins sub forma de foaie. Se lasa sa creasca 45 de minute. Cand e gata se face cu mana o margine, apoi din loc in loc se fac gaurele cu degetul( eu am pus in ele felioare de masline). Se unge cu ulei de masline din belsug, si se presara cu cimbru si busuioc (sau cu rozmarin, sau oregano - dupa gust).
Se da 10 min. in cuptorul preincalzit la 200 de grade, apoi se mai lasa 20 de min. la 180 grade.
Se scoate din tava, se lasa un pic sa se raceasca, si se mananca cu mare pofta :)).
Irina
Abonați-vă la:
Postări (Atom)