Am vazut anul trecut doua retete de otet de mere facut in casa - una pe blogul Adelei si cealalta pe blogul Elisei si mi-am propus sa fac si eu. Reteta mea e o combinatie dintre cele doua- adica voi folosi pentru fermentat doar suc de mere, si nu mere zdrobite cu apa si drojdie, dar o sa adaug miere de albine.
Astazi m-am pus pe treaba. Am avut vreo 8 kg de mere de toamna, mici si dulci. Am stors sucul la storcator (stoarce merele intregi, asa ca n-a trebuit sa le curat, sa le tai, etc. ) si l-am pus intr-un borcan de sticla la fermentat.
Sunt 4 litri de suc. Am pus borcanul acoperit cu tifon intr-un loc calduros si intunecat.
Dupa ce va fermenta o sa-i adaug 400 g miere de albine si o sa-l mai las pana cand va fi bun de tras in sticle, conform retetei Elisei.
Voi actualiza postarea dupa fiecare etapa :).
update
cum a iesit- aici
Irina