Am găsit rețeta mai de mult pe blogul
Laurei și a ajuns să se numere printre preferatele mele. E o mâncare pentru cei care îndragesc combinația dulce acrișor (cum e cea de la sosul Uncle Bens cu ananas de exemplu). Și desigur se pregătește foarte repede - exact cum îmi place mie : )).
Ingrediente necesare:
- carne de pui dezosată și tăiată bucățele ( cam 500 g pentru 4 porții)
- 250 grame paste
- 4 morcovi
- 5 linguri de susan
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri miere
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare după gust
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Morcovii se curăță, se taie fâșii (cu instrumentul special pentru asta), apoi se pun la călit în ulei, într-o tigaie mai adâncă (sau wok, dacă aveți). Mestecăm ușor, să nu se prindă.
Între timp, într-o altă tigaie, punem puțin ulei, și rumenim semințele de susan - când sunt gata le punem peste morcov. În aceeași tigaie punem carnea la prăjit.
Când morcovii s-au înmuiat se adaugă sare, sosul de soia, mierea, zeama de lămâie, și carnea călită. Adăugăm un pic de apă, punem capacul și mai lăsăm să dea câteva clocote.
Se porționează pastele în fiecare farfurie, și se pune deasupra cantitatea de pui cu sos dorită. Poftă bună!
♥ Vă doresc o seară frumoasă,
Irina