sâmbătă, octombrie 01, 2011

La inceput de octombrie

Prima zi de octombrie a fost ingrozitor de calduroasa pentru vremea aceasta, zic eu. In loc de ceai fierbinte, cum se cuvine unei zile serioase de toamna :)), as fi baut un suc rece. Nu-mi amintesc de cand n-a mai plouat, si aerul este foarte uscat si prafos. 



In ciuda vremii nu prea prietenoase vizavi de indeletnicirile care necesita lana :), am terminat salucul meu de septembrie, in culori de toamna.


M-am pregatit cu nerabdare sa incep alt proiect. Tot un sal, dar tricotat. Pentru moment ma intorc la andrele- cel putin pentru saluri si esarfe. Ma asteapta andrelele usoare, din lemn de mesteacan, firul de lana in culori de curcubeu, serile linistite, cu teme terminate, treburi facute la timp si copii care se joaca impreuna in liniste (ma rog, nu toate serile sunt asa, dar e idealul :))   ).


 Va doresc un octombrie binecuvantat, sub acoperamantul Maicii Domnului!

Irina

marți, septembrie 27, 2011

Placinta englezeasca cu carne

Pentru zilele racoroase si ploioase de toamna va recomand o placinta englezeasca cu carne, care va va umple casa de miresme, si va va rasfata papilele gustative :).
Ca sa nu mai spun ca are doar culori tomnatice in ea :).


Si bineinteles se executa simplu si repede :).
Asa ca nu mai stati pe ganduri, si dati o fuga pana la magazin. Aveti nevoie de :
  • o caserola cu pulpe dezosate
  • o cutie rosii in bulion
  • 3 cepe mari
  • un morcov
  • 4-5 cartofi
  • o jumatate pachet unt
  • branza de burduf (sau cascaval)
  • cimbru, foi de dafin , sare
  • ulei
  • pesmet

Ceapa si morcovul se toaca marunt, si  se pun la calit (sau se fierb inabusit- dupa preferinta). Se adauga pulpele tocate, rosiile in bulion bucatele, cimbru, foi de dafin, sare, piper, si se lasa sa fiarba pana scade (se mai pune un pic de apa daca nu e destul lichid la inceput).
Separat se fierb cartofii, si se face un piure cu mult unt.


Ungem cu unt o tava de sticla termorezistenta, tapetam cu pesmet, si punem carnea. Deasupra nivelam piureul de cartofi, si presaram branza de burduf sau cascaval ras. Din loc in loc punem bucatele de unt, si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. 



Se poate servi cu muraturi, cu salata de sfecla rosie, sau cu smantana. Pofta buna!

Gasiti  aici   varianta de post a placintei.

Va doresc o zi frumoasa!
Irina