duminică, noiembrie 13, 2011

Dar de noiembrie, dar de blog

„să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Iisus, căci El a zis: Mai fericit este a da decât a lua.”
(Faptele Apostolilor 20:35 )

Spuneam in septembrie ca ma voi stradui sa ofer in fiecare luna celor care urmaresc blogul meu cate un mic cadouas :). Incerc sa ma tin de cuvant, asa ca va invit la darul de noiembrie :).
Daca doriti sa participati  lasati un comentariu la aceasta postare, pana pe 19 noiembrie - in care sa precizati adresa voastra de mail, ca sa pot contacta persoana care castiga. Pe 20 noiembrie voi face tragerea la sorti, folosind random.org, ca sa aflam catre cine va merge pachetelul.
Deoarece castigatoarea din septembrie, Petronela, nu m-a contactat pentru a-mi spune adresa ei, voi reface si tragerea la sorti  de data trecuta, daca pana pe 19 noiembrie nu reusim sa luam legatura.


In pachetelul de luna aceasta va fi una din cartile psihiatrului si specialistului in educatie Augusto Cury : „Parinti straluciti, profesori fascinanti”. E o carte extrem de interesanta, si o recomand cu caldura. .

 
Alaturi de carticica aveti ❤ o cescuta pentru cafea ❤ , si  ❤ un scul de fir pentru  tricotat ❤ , sa va exersati creativitatea, in caz ca v-ati plictisit de citit :).

Va astept cu drag, si va multumesc!
Irina

marți, noiembrie 08, 2011

Bruschete cu pasta de morcovi


Am gasit acasta reteta delicioasa pe blogul Cristelei. Cristela are doi copilasi draguti, si intreaga familie e vegetariana, asa ca, daca sunteti in cautare de surse de inspiratie pentru a posti impreuna cu copiii va sugerez sa aruncati o privire(si chiar mai multe :) ) prin casuta ei virtuala.





Reteta este extrem de simpla :
  •  3-4 morcovi 
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline(presat la rece)- (sau alt ulei, daca n-aveti de masline)
  • sare (neiodata)
  • se poate imbunatati cu 1/2 lingurita seminte de canepa ( sau 1.5 linguri de seminte floarea soarelui + dovleac crude) si cu 1 lingura fulgi de drojdie

Morcovii (cruzi) se razuiesc fin, se amesteca bine cu usturoiul zdrobit sau ras (eu l-am zdrobit), si cu restul ingredientelor, pana se transforma in pasta .Se serveste felii subtiri de paine prajita (de preferat integrala). 
La noi au avut mare succes, sunt extrem de potrivite la gustarea de dupa-amiaza. Pe langa faptul ca sunt foarte bune, au si o incredibila culoare de toamna :)).

Pofta buna!

Irina