Va povesteam ca felul doi in meniul nostru de Pasti a fost o reteta chinezeasca - porc cu ananas, si garnitura de orez. E o mancare pentru cei care apreciaza combinatia dulce- acrisor. Din pacate n-am o fotografie, o sa completez postarea data viitoare cand pregatesc reteta :).
Prepararea este foarte simpla. Avem nevoie de :
500 - 700 g carne de porc slaba
Marinata:
vin
sos de soia
sare, zahar, piper dupa gust
2-3 linguri amidon
Sos:
2 cutii conserva de ananas bucati
2 linguri sos de soia
2 linguri bulion
3-4 linguri otet
3-4 linguri de zahar
1 ardei gras taiat felii
1 ceapa potrivita taiata marunt
1 lingura seminte susan (optional)
(Cantitatile din reteta se pot ajusta dupa gust.)
Scoatem carnea din marinata si o prajim in ulei incins bine, la foc iute, pana se rumeneste. Cand e gata o scoatem cu o spumiera , si o punem deoparte.
In uleiul ramas calim ceapa si ardeiul, apoi adaugam zeama de la compotul de ananas, amestecata cu restul ingredientelor (fara bucatile de ananas). Fierbem pana se leaga sosul, si adaugam carnea si ananasul bucatele.
Se seveste alaturi de orez fiert.
Puteti consulta indexul meu cu retete AICI.
Va doresc o zi frumoasa!
Irina