miercuri, octombrie 02, 2013

Yarn Along

Daca e miercuri, e Yarn Along. In fiecare miercuri iubitoarele de tricotat/crosetat si lectura sunt invitate sa posteze pe blogul lor, sau pe grupul de pe  flickr, o fotografie cu ce au pe andrele/croseta, si cu cartea pe care o citesc, si sa lase linkul pe blogul lui Ginny .

 De cand a inceput scoala n-am avut prea mult timp nici de impletit sau crosetat, nici de citit. Dar asa, printre picaturi, am inceput un sal cu model mai simplu (,,Holden Shawlette,, de pe Ravelry), la care sa nu trebuiasca sa ma concentrez prea mult cand lucrez. 


Pe lista de citit am cartea lui G. Chapman ,, Iubirea ca un mod de viata,,.
Am reusit doar s-o rasfoiesc, dar mi-as dori s-o citesc luna asta, si pe deasupra sa termin si acest sal, ca mai asteapta si alte fire frumoase la rand, plus ceva proiecte neterminate :)).
Voi ce mai lucrati, ce mai cititi?

Irina

marți, octombrie 01, 2013

Gustare calda pentru dimineti (sau seri) friguroase de toamna



Oameni buni, se pare ca toamna aia blanda, calduroasa si tarzie, cu cer senin, albastru, si frunze aurii s-a ascuns pe undeva si in locul ei a trimis, cel putin in unele parti ale tarii, pe baba Dochia (am auzit ca la munte ninge de zor, si e viscol - viscol in octombrie?! O.M.G.!!!) .
In Bucuresti ploua cu galeata si bate vantul, dar cum slujbasii nu se pot cuibari mai bine sub plapumica in dimineti din astea :)), ci trebuie sa infrunte intemperiile ca sa ajunga la serviciu, mi-am scos cizmele de cauciuc (am unele cu floricele turcoaz, teribile :))  ), geaca impermeabila si umbrela si m-am dus sa-mi fac datoria :)).
 Am ajuns inapoi acasa uda, rebregita de frig si flamanda, asa ca mi-am amintit de o gustarica numai buna pentru astfel de zile. E usor de facut, delicioasa si iti da ocazia sa pui cuptorul in functiune, asa ca se mai incalzeste si prin casa :).
N-am fotografie cu ingredientele, dar lista e mai jos :
  • o franzela alba, feliata
  • o cana de lapte, sau de apa calduta
  • jumatate de pachet de unt
  • vreo 20 de felii de sunca sau de muschiulet tiganesc (pentru 6 portii)
  • 6 oua
  • cascaval  ras (sau alta branza care se topeste)
  • o tava pentru briose (sau forme mici, termorezistente) 


Pe scurt :
  • ungem tava de briose cu unt
  • inmuiem feliile de paine in lapte (sau apa) cat sa se inmoaie un pic- dar nu mult, ca sa nu se rupa
  • se captusesc formele de briose cu felii de paine (sa fie ca o cupa din  paine)
  • se pune o felie de unt in fiecare forma
  • se pun felioarele de sunca, tot asa, de jur-imprejurul formei
  • inauntru se sparge un ou
  • se presara cu un pic de sare, se mai pune o bucatica de unt, si se presara branza rasa (deasupra se mai pot pune si felioare de cabanos, daca aveti prin frigider)
  • se da la cuptor 5-10 minute (in functie de cum vreti sa fie oul, moale sau tare)
Se scot din cuptor, si se consuma fierbinti. 
Pofta buna!

Irina