marți, ianuarie 26, 2016

Jurnalul de azi {4/2016}


adus in blogosfera de Corcodusa

PENTRU ASTAZI...  
marti, 26 ianuarie 2016

 ♥  Afara...
s-a mai incalzit, daca pot sa spun ca e cald la -3  grade. Dar fata de gerul de -17/18 grade care a tinut toata saptamana, acum e chiar placut :). Cerul e senin, zapada incepe sa se topeasca.



Ma gandesc ...
la un model pentru martisoare - vreau sa le fac pe etamina, mi-a placut ideea Ghemuletului. As vrea sa ma pregatesc de pe acum pentru 1 martie , nu vreau ca primavara sa ma ia prin surprindere :)).

Sunt recunoscatoare...
pentru ger, ma face sa apreciez mai mult caldura  

Din bucatarie...
Am pus la crescut o paine fara framantat.Vreau sa fac o ciorbita, si cartofi cu smantana si marar. As manca niste ciuperci cu smantana, n-am mai gatit de mult asa ceva.


  Ce mai mesteresc/creez...
am inaintat cu salul, dar cu sosetele nu prea, si luna se termina :(((. Sper totusi sa finalizez sosetele de ianuarie saptamana asta, fiindca ma asteapta firul pentru cele de februarie. Plus martisoarele.
  


Citesc...
...,,Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare"



  Imi doresc...
sa ies la plimbare, afara e un soare stralucitor. Iar peisajul e minunat, totul e alb si curat, lipseste cenusiul si zapada aia inegrita, specifice orasului. 



Am invatat ...
ca, daca lucrezi cate putin in fiecare zi, se aduna, si la un moment dat vezi rezultatul.

Prin casa...
ar fi de spalat rufe, dar astept sa se mai incalzeasca afara, ca sa se usuce repede.


Un citat preferat pentru azi...




,,Bunica a supravietuit Marii Crize fiindca se aproviziona local si stia cum sa faca diverse lucruri"

 Ieri...
am fost in oras  cu niste treburi. Alexandrei i-a placut foarte mult sa se plimbe cu masina, a dormit bustean tot drumul :))

♥Planuri pentru sfarsitul saptamanii
inca n-am ajuns pana acolo, dar nu cred ca o sa facem ceva deosebit.


O fotografie*mai multe :), de saptamana asta...

  • apus de soare inghetat - martea trecuta


  • joaca



joi, ianuarie 21, 2016

Suc de ghimbir cu probiotice, facut in casa

Ghimbirul a devenit  destul de popular si la noi in ultima vreme, datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii, in special in sezonul rece, fiind un intaritor al imunitatii. Eu obisnuiesc sa razuiesc ghimbir in ceai, sau sa-l pun in limonada. De obicei faceam un fel de  limonada fermentata de ghimbir, cu drojdie (foloseam aceeasi reteta ca la socata), dar am descoperit o reteta de suc, care e mult mai buna, avand probiotice.
Va postez filmuletul. E in engleza, pentru cei care nu inteleg o sa spun pe scurt despre ce e vorba- pentru sucul de ghimbir avem nevoie de un ,,starter", adica de un lichid fermentat care va fi folosit apoi pe post de drojdie.Starterul se face din radacina de ghimbir, apa (fara clor) si zahar. Dupa ce starterul e gata- vreo 3-4 zile- se foloseste la pregatirea sucului. Sucul poate fi facut simplu sau se poate aromatiza cu diverse fructe.
Eu incep azi sa fac starterul,  va tin la curent despre cum decurge treaba :).