joi, martie 31, 2011

Sfarsit de luna si de sal :)


Anul asta mi-am propus ca in fiecare luna sa lucrez cap-coada ceva, dar vad ca nu prea imi iese, desi ma stradui :))



Azi e 31 martie, si vreau sa termin salul meu crosetat, ca imi sta pe suflet si nu pot lucra la paturica.
Nu mai am mult, doar doua randuri, dar se stie ca finalul e cel mai greu. 
Ca doar tiganul s-a innecat la mal, nu in largul marii :)). 
Pe margine ii fac o dantela a carei model am gasit-o pe Ravelry
(fanalaine's HAPPY NEW GRANNY)

Dantela mea sta cam creata deocamdata, sper ca dupa spalat si blocat sa-si dea drumul.


Va doresc o dupamiaza placuta, cu spor in tot ce v-ti propus!

Irina

miercuri, martie 30, 2011

Supa- crema de linte




Noua ne plac foarte mult supele-crema din legume, in care presaram crutoane, asa ca azi am facut supa- crema de linte. E o supa delicioasa de post, si foarte hranitoare.
Reteta e  usoara. Avem nevoie de :
  • linte rosie(250 g)
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • albitura (pastarnac, patrunjel-radacina, telina)
  • un ardei (daca avem)
  • rosii in bulion, sau bulion dupa gust
  • cimbru
  • sare dupa gust
  • lamaie, chimen sau cimbru (ori ambele, dupa gust)
Lintea se spala bine si se pune la fiert impreuna cu legumele curatate si maruntite. Cand sunt bine fierte (mai adaugam apa pe parcurs daca e nevoie) le pasam cu mixerul vertical, sau la blender. Adaugam sucul de rosii/bulionul , si mai punem apa cat sa nu fie foarte groasa . O lasam sa mai fiarba 10-15 min. si o dam deoparte. La servire se "drege" cu zeama de lamaie, chimen si/sau cimbru si ulei (de preferat ulei de masline, presat la rece).
Se serveste cu crutoane deasupra. Daca aveti lipii, uscati-le in cuptor, si farmitati-le- se folosesc in loc de crutoane.
Pofta buna!

Sumarul retetelor mele de post il gasiti AICI.

Irina