luni, 2 iunie 2014

Simplitate in 2014 {Saptamana 23} Dulceata

De capsuni. Capsuni mici, teribil de parfumate, si zemoase, cumparate de la un vecin.

© Dulce Casa

Am avut ajutoare

© Dulce Casa

Au lasat mult sirop

© Dulce Casa

Am cumparat vreo 8 kg, au iesit vreo 20 de borcanele. Nu pun niciodata gelfix. Fierb dulceata in portii mici, de 1-2 kg de fructe, la foc iute. Un kg de zahar la 1 kg de fructe. In 20-30 de minute siropul e legat si nici nu-si schimba culoarea.

Irina

5 comentarii:

  1. Ce vecin fericit a avut capsuni intregi. eu le-am impartit frateste cu limacsii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut ca avea niste gaini libere, poate i-au mancat ele.Am vazut limacsi si la noi in gradina, dar nu foarte multi .

      Ștergere
  2. Am luat și eu de la ai mei vreo 10 kg de căpșuni, am mâncat din ele dar am făcut și o porție zdravănă de dulceață.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce grozav arata totul... atat de colorat, linistit! Capsunile sunt fructele preferate ale lui Andrei. Ce bine este sa ai ajutor, asa-i? :) O zi frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo! pe mine m-a invatat cineva sa pun si zeama de la o lamiae (cam la 5 kg de fructe) spre sfarsit, cand s-a legat gemul sau dulceata, in loc de conservant si ptr o culoare superba. Nu acreste gemul sau dulceata. Eu le tin in camara unde e mereu cald si niciodata nu mi-au facut mucegai.
    Toate cele bune!
    MT

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate