De capsuni. Capsuni mici, teribil de parfumate, si zemoase, cumparate de la un vecin.
© Dulce Casa |
Am avut ajutoare
© Dulce Casa |
Au lasat mult sirop
© Dulce Casa |
Am cumparat vreo 8 kg, au iesit vreo 20 de borcanele. Nu pun niciodata gelfix. Fierb dulceata in portii mici, de 1-2 kg de fructe, la foc iute. Un kg de zahar la 1 kg de fructe. In 20-30 de minute siropul e legat si nici nu-si schimba culoarea.
Irina
Ce vecin fericit a avut capsuni intregi. eu le-am impartit frateste cu limacsii
RăspundețiȘtergeream vazut ca avea niste gaini libere, poate i-au mancat ele.Am vazut limacsi si la noi in gradina, dar nu foarte multi .
ȘtergereAm luat și eu de la ai mei vreo 10 kg de căpșuni, am mâncat din ele dar am făcut și o porție zdravănă de dulceață.
RăspundețiȘtergereCe grozav arata totul... atat de colorat, linistit! Capsunile sunt fructele preferate ale lui Andrei. Ce bine este sa ai ajutor, asa-i? :) O zi frumoasa sa aveti!
RăspundețiȘtergereBravo! pe mine m-a invatat cineva sa pun si zeama de la o lamiae (cam la 5 kg de fructe) spre sfarsit, cand s-a legat gemul sau dulceata, in loc de conservant si ptr o culoare superba. Nu acreste gemul sau dulceata. Eu le tin in camara unde e mereu cald si niciodata nu mi-au facut mucegai.
RăspundețiȘtergereToate cele bune!
MT