Am facut ieri paine de casa integrala. Coc destul de des paine de casa, e mult mai buna si mai sanatoasa decat cea din comert. Nu-mi ia foarte mult timp, fiindca framant aluatul cu robotul de bucatarie, nu cu mana.
Reteta e foarte simpla:
500g faina(am folosit 250 g faina alba, 125 g faina secara, 150 g faina integrala)
un plic de drojdie granule dr. oetker
1 lingurita sare
o lingurita zahar
seminte(optional)
250 ml apa calduta
70 ml ulei
Se amesteca ingredientele si se framanta bine, pana iese un aluat elastic. Se pune la dospit 20 min., apoi se mai framanta un pic, se da forma painii si se aseaza in tava. Se mai lasa la crescut 15 min. si se da la cuptor, 45 de min la 170-180 grade.
Cea facuta ieri nu mi-a iesit foarte aspectuoasa, in schimb e foarte buna :))
Irina
da si eu mai nou fac piine de tot felul in casa!unele retete sint mai scumpe ca si cea din magazin da,nu se pune problema!e important ca nare E-uri si coloranti si mai stiu eu ce naiba!e asa gustoasa SI SATIOASA!NU-I UNFLATA ZIC EU!dar tot trebuie sa cumpar!!!!!!
RăspundețiȘtergereDa mai convins cu masina de piine!vreau si eu una!cit costa?
RăspundețiȘtergereMariana, depinde de firma. Cele de la moulinex sunt in jur de 100 de euro. Numai ca, cel putin in Bucuresti, nu se prea gasesc :(
RăspundețiȘtergere