miercuri, august 08, 2007

Tocinei moldovenesti


...sau chiftelute de cartofi, pentru cine nu e din Moldova . Mama facea destul de des cand eram mica, si nu-mi placea deloc, fiindca ma punea sa curat si sa rad cartofii . Din fericire acum exista robotul de bucatarie de care eu profit cu succes.

Reteta e foarte simpla. Avem nevoie de :
cartofi (1kg sau mai mult) - curatati, dati prin razatoarea mica si scursi bine de zeama
cateva linguri de faina
un ou sau doua
sare, piper


Din pacate nu sunt de post .

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftelute si se pun la rumenit in ulei incins. Se servesc cu sana, iaurt, sau smantana - dupa gust(eu am pus sana de data asta).

Pofta buna!

Irina

8 comentarii:

  1. Buna Irina! Eu sunt bucovineanca si tocineii au fost prima "mancare" gatita de mine la 9 ani :) Sa stii ca la noi e un desert de post! Adica: doar cartofi, faina, un varf de sare, putin zahar... dupa prajire ii pudrezi! La cantitati nu ma bag, eu fac din ochi si ii pun cu lingura in tigaie!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,Elena!
    si eu tot bucovineanca :)(suceveanca, mai precis)-de aceea stiu tocineii de la mama de-acasa :).Dar nu i-a facut niciodata fara ou,fiindca la noi in familie nu se postea.O sa incerc si reteta ta.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia uite cum se intalnesc concitadinii in lumea asta virtuala, cum nici nu visezi:) Mie imi plac tocineii de post mai mult, imi amintesc ca imi faceam singura la greu, desi uram sa curat cartofii:) Erau mai usor de facut decat cartofii prajiti. Aaa, bunica mea ii facea in tava de placinte, punea compozitie mai din gros si in cuptorul ala de lemne, in special in post cand cocea paine, ne facea si asa ceva. Sper sa iti iasa si astia de post si sa iti placa mai ales!

    RăspundețiȘtergere
  4. daca ii mananci cu zahar in loc de smantana, pot fi si de post :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ra, sunt de post doar daca faci reteta Elenei, adica fara ou :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Rita

    Tocineii sint foarte gustosi daca faci dintr-un kilogram de mere , un compot,(ceva mai ingrosat).Asa, si pui oeste 2-3Tocinei,sau alaturi, cu putina scortisoara macinata pudrate!...mmmm!Fantastic!
    Se poate face orice fel de compot,important este sa nu fie prea subtire!

    Va pup dulce!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.