miercuri, noiembrie 21, 2007

Intrarea in Biserica a Maicii DomnuluiAstazi Biserica noastra praznuieste Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Conform Traditiei, Sfintii parinti Ioachim si Ana s-au rugat multi ani ca Dumnezeu sa le daruiasca un copil, Ana fiind stearpa- fagaduind ca, daca acest lucru se va intampla, Ii vor darui Lui copilasul. Si astfel au nascut o fetita pe care au numit-o Maria. Implinind Maria trei ani, parintii sai au dus-o la Templu si au dat-o in grija preotului Zaharia. Maica Domnului a ramas in Templu doisprezece ani, apoi s-a reintors acasa, unde s-a logodit cu Iosif, si a slujit intruparii si nasterii lui Hristos.


Puteti asculta pe net  troparul sarbatorii:

"Astazi inainte insemnarea bunavointei lui Dumnezeu si propovaduirea mintuirii oamenilor, in Biserica lui Dumnezeu luminat Fecioara se arata si pe Hristos mai inainte Il vesteste. Acesteia si noi cu mare glas sa-i cintam: Bucura-te plinirea rinduielii Ziditorului."

(tropar= cantare bisericeasca in cinstea unui sfant)Sa aveti o zi frumoasa, si post cu folos( dezlegare la peste )!2 comentarii:

Elena spunea...

Irina, iti multumesc mult pentru trimiterile facute, uite asa am dat de inregistrarea parintelui Irineu si i-am facut azi o bucurie mamei mele, i-am inregistrat predica:)

Mimi spunea...

Happy Feast Day!