marți, octombrie 23, 2007

Pasta de lapte praf



Fiindca se apropie botezul Teodorei si cu ocazia asta ma gandisem sa fac un tort frumos ornat,mi-am zis ca e momentul sa invat sa fac floricele, mai precis trandafiri, din pasta de lapte praf. Pentru o incepatoare neindemanateca ca mine am ales o reteta mai simpla, postata de Lily pe forumul culinar.

Am avut nevoie doar de doua ingrediente: miere de albine(o lingurita) si lapte praf (cat cuprinde). Am framantat bine pasta respectiva, am format apoi bilute de diverse marimi, din care am facut petalele trandafirului.Toata operatia mi-a luat o gramada de timp, cred ca trebuie sa fac vreo mie de trandafiri pana sa-mi iasa repede unul frumos (acum mi-a iesit incet unul uratel ). Asa arata primul meu trandafir din pasta de lapte praf :



(sotul a zis ca e dragut -ce era sa zica - dar ca are o culoare dubioasa - nu stiu de ce a iesit asa galbejit, cred ca de la laptele praf i se trage)

Din pacate n-o sa devin specialista pana vineri, cand trebuie sa fie gata tortul , asa ca o sa cumpar niste floricele. Dar repetitia e mama invatarii...
Pana o sa-mi iasa mie ceva frumos, va sfatuiesc sa va clatiti nitel ochii cu minunatiile iesite din mana lui Liliy http://lilysblog-lily.blogspot.com/

Irina