sâmbătă, decembrie 27, 2008

Zile de Craciun

...ma gandeam aseara la aceste zile de Craciun si am simtit nevoia sa Ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile pe care le-a trimis in viata mea, in marea Lui bunatate- familie, sanatate, prieteni, casa - dar mai ales pentru faptul ca El a venit sa se intrupeze pe acest pamant, in aceasta vale a umbrei mortii, ca sa avem cu totii nadejdea mantuirii.

Anul acesta Ilinca a cantat pentru prima oara o colinda- singura. Cu o zi inainte de Ajun au venit trei fetite cu colinda, si ea a fost foarte impresionata de felul in care au cantat. La vreo zece minute dupa aceea am auzit-o cantand in camera cealalta "Domn, Domn sa-naltam" singurica. Cred ca a invatat versurile de pe cd-ul cu colinde pentru copii, pe care il ascultase de mai multe ori. Am observat ca are o memorie foarte buna, nu e prima oara cand reproduce texte pe care le-a retinut spontan, fara sa o fi pus sa le memoreze. M-am bucurat ca atunci cand am intrebat-o ce sarbatorim de Craciun mi-a raspuns : nasterea lui Iisus - nu pe mos Craciun, nu bradul, sau altceva.

Aseara am avut parte de o surpriza extraordinara- Natalia si Ioana m-au sunat ca sa ne colinde, si au cantat miiinunat- imaginati-va cum se auzea un cor de zece persoane la telefon :). Aveam si musafiri, care au fost si ei impresionati de frumusetea colindelor. Inca o data multumesc, dragelor! )

In seara de Ajun nu am facut nimic important, abia pe la 8 am terminat cu toate treburile, asa ca n-am mai ajuns la slujba din Ajun, in schimb am ascultat-o la radio Trinitas, iar seara am mers cu colinda la nasii Teodorei.


Am primit cu totii cadouri , ne-am intalnit cu prietenii, si am petrecut clipe linistite si frumoase in familie.

A, nu v-am zis ca a fost primul nostru Craciun fara televizor :). Acum vreo doua luni am renuntat la cablu, si cand am facut curatenia pentru Craciun am bagat si televizorul in camara, nu ne-am hotarat inca ce sa facem cu el. Recunosc ca nu m-am gandit vreodata ca as putea trai fara televizor in casa, dar vad ca n-am murit inca :)).