joi, august 13, 2009

Sihla

Inainte sa intri in manastirea Agapia o iei pe drumul neasfaltat, pe stanga, si o pornesti pe Sihla, locasul cuvioasei Teodora.
Dupa vreo 8 km acceptabili de mers cu masina, fata de gropile si bolovanii de pe drumul spre schitul Rarau :), am ajuns la intersectia catre Sihla, de unde am urcat pe jos vreo 500 m. La un moment dat drumul coboara si se deschide o vale unde e manastirea. Peisajul e de-a dreptul minunat.

Mi-a placut foarte mult manastirea- cladirile frumos aliniate, biserica mica si ingrijita, peste tot flori, iarba, brazi, si desigur multi pelerini :)).



Am cumparat icoana cuvioasei Teodora, si am pornit mai departe, spre pestera. Drumul e abrupt, dar foarte frumos- o poteca ingusta, prin padure, pe sub stanci.



Am ajuns intai la bisericuta „dintr-un brad”, ridicata in 1763 , unde s-au pastrat pentru o perioada moastele Sfintei Teodora


si de acolo am mers catre pestera


la cativa zeci de metri de pestera e „ fantana Sfintei Teodora” pe care am fotografiat-o de jos, eu nefiind in conditia fizica de a urca pana acolo :))


La plecare am mai adaugat cateva borcane la colectia de serbeturi :) - am cumparat serbet de zmeura, de fragi si de muguri de brad, de la un nene care avea o masuta cu tot felul de bunatati.

Irina