miercuri, septembrie 09, 2009




Ce e
ste "Miercurea fara cuvinte"?

Miercurea , pe internet, bloggerii care participa la "Wordless Wednesday" ( "miercurea
fara cuvinte"), posteaza pe blogul lor o fotografie (de preferinta proprie, si nu luata de pe net) care nu are nevoie de explicatii. De aici si titlul "wordless"- adica "fara cuvinte". Se considera ca fotografia vorbeste de la sine, astfel incat nu mai e nevoie de o descriere. Desigur, daca cineva doreste sa adauge cateva cuvinte nu e nici o problema.


Mi s-a parut o idee interesanta, pe care am preluat-o. Asa ca va astept aici pe "Dulce casa" in fiecare miercuri, pentru a pune linkul catre postarea voastra in casuta
lui "Mr. Linky", astfel incat cei care doresc sa va poata vizita.

Daca vreti, puteti adauga grafica de mai sus in postarea voastra ( o salvati in computer si apoi o incarcati pe blogger).

Va astept cu drag in fiecare miercuri Photobucket.


Daca doriti sa participati (oricine are un blog poate participa), lasati numele vostru (in rubrica "your name"), si un link catre postarea voastra ( in rubrica "your url" ) mai jos , in casuta lui Mr. Linky flowers .

Irina




Ca să am timp liber

Dacă acum câțiva ani mi-ar fi spus cineva ca poți avea copii, casa curată și ceva timp liber pentru mine, fără să apelez la bone și menajere , i-aș fi zis ca e nu e in toate mintile :)). Când am născut-o pe Ilinca în casa noastră era un haos total, simțeam ca nu mai am nici un control asupra a lucrurilor. Acum aștept al treilea copil. Casa e  in ordine, toate sunt la locul lor, în frigider e mâncare, copiii se joacă în camera lor, iar eu bloguiesc. Alături de laptop mă așteaptă un ceai fierbinte de scorțișoară, și coșulețul de lucru- mai am un pic de tricotat la pulovărașul Ilincăi.

ceai

Pe fereastră se văd crizantemele din balcon strălucind în culorile toamnei.

flori balcon

Desigur că nu tot timpul e așa, dar in mare, cu ajutorul sfaturilor de pe Fly Lady am ajuns la un liman. Cum am început să mă organizez puteți citi aici.

Și cum menținerea ordinii necesită un efort permanent, ca regulă zilnică mă strădui să fac următoarele lucruri :
1. să nu las paturile nefăcute dimineața
2. să nu las vase murdare în chiuvetă și firmituri pe masă
3. orice lucru folosit trebuie pus la locul lui (regulă pentru toți din casă)
4. mesele și somnul copiilor- zilnic la aceeași oră
5. seara gunoiul să fie aruncat, vasele spălate, gresia mopuită și toate jucăriile la locul lor

La trebuile casei mă ajută și copiii, și soțul-când are timp. Ilinca se ocupă de obicei cu pusul/strânsul mesei, spală vasele (ocupația ei preferată), scoate sau bagă rufele la spălat, își strânge jucăriile și hăinuțele. Iar Teodora o ajută cum poate :).

Pe lângă reguli și rutină cel mai mult m-a ajutat debarasarea de lucrurile inutile. Am constatat că trebuie să facem asta periodic - de obicei când trec lunar prin zonele casei, altfel se adună și e mai greu.

Dacă aveți „secrete” care vă ajută la organizarea casei, m-aș bucura să mi le împărtășiți.

Irina