luni, august 02, 2010

La inceput de post


....flori de la manastirea Agapia...





Pe ceea ce este mai inalta decat cerurile si mai curata decat stralucirile soarelui, care ne-a izbavit pe noi din blestem, pe stapana lumii, cu cantari sa o cinstim.

Pentru pacatele mele cele multe mi se bolnaveste trupul, slabeste si sufletul meu; la tine scap, ceea ce esti plina de daruri; nadejdea celor fara de nadejde, tu imi ajuta.

Stapana si Maica izbavitorului, primeste rugaciunea nevrednicilor robilor tai, ca sa fii folositoare catre Cel ce S-a nascut din tine, o, stapana lumii, fii mijlocitoare.

Cantam acum cu osardie cantare de bucurie, tie celei intru tot laudata, Nascatoare de Dumnezeu. Cu Mergatorul inainte si cu toti Sfintii roaga-L, Nascatoare de Dumnezeu, ca sa ne mantuiasca pe noi.


Toate ostile ingeresti, Mergatorule inainte al Domnului, cei doisprezece apostoli si toti Sfintii, impreuna cu Nascatoarea de Dumnezeu, faceti rugaciuni ca sa ne mantuim.



Muta sa fie gura paganilor, care nu se inchina cinstitei icoanei tale, celei zugravite de sfantul apostol si evanghelist Luca, ceea ce se cheama povatuitoare.



Milostiva fii mie, smeritului, Maica lui Dumnezeu, ca afara de tine alta scapare nu stiu, eu cel ce sunt plin de tot felul de pacate. Miluieste-ma, nadejdea crestinilor.



(Paraclisul Maicii Domnului )

9 comentarii:

  1. Irina, mulţumim pentru flori, sunt minunate!
    Maica Domnului sa te aiba in paza sa, cu toti ai casei tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. dardindar: Daruieste o luna din viata ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoasa e rugaciunea Paraclisului Maicii Domnului! O spun in fiecare zi de vreo 5 ani si mi se pare la fel de calda si plina de iubire. Florile mi-au inseninat privirea...Post binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare faine flori. Parcă ar fi oameni :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu sa te binecuvinteze, Irina. Iti urmaresc blogul de luni de zile. Te admir ca mamica si ca gospodina. Te aseman foarte mult cu femeia din Proverbe 31. Se vede ca Il iubesti pe Dumnezeu si ca vrei sa faci voia Lui. De aceea iti readuc aminte ca doar El, Dumnezeu, este Domnul si Stapanul - nimeni altcineva. El, Dumnezeu - Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Acum reciteste aceasta rugaciune catre Maria, si gandeste-te bine in inima ta: se cade sa spui astfel de vorbe unei creatii ale Dumnezeului nostru? Sau nu cumva aceste vorbe i se cuvin doar Lui?! Domnul sa te aiba in paza pe tine si pe toti ai tai. Cu drag, Roxana C.

    Ai mai jos cateva versete din Biblie:

    "Ţineţi dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aţi văzut nici un chip.Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie, sau [...]" Deuteronomul 4:15-16.

    SAU

    "Şi eu, Ioan, sunt cel ce am văzut şi am auzit acestea, iar când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" Apocalipsa 22:8-9

    RăspundețiȘtergere
  6. Roxana, multumesc ca imi urmaresti blogul, si ca ma apreciezi, desi nu merit, fiindca si in credinta, si in gospodareala, si ca mama nici macar inceput bun n-am pus, iar foarte putinul pe care il fac bine, daca o fi asa ceva, e prin harul lui Dumnezeu, cu rugaciunile Maicii Domnului si ale Sfintilor Sai preaiubiti.

    sunt sigura ca intentia ta cu acest mesaj este buna,dar presupun ca nu esti ortodoxa, si de aceea nu cunosti si/sau nu intelegi temeiul nostru de a cinsti pe Maica Domnului. Versetele prezentate de tine sunt total scoase din context si nu sunt nici macar cu indulgenta argumente contra cinstirii Maicutei Sfinte.

    daca te intereseaza ce credem noi gasesti aici

    http://www.sfaturiortodoxe.ro/secte/maicadomnului.htm

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, iti multumesc pentru raspuns. Am citit articolul pe care mi l-ai dat.
    Mai inainte de toate vreau sa iti spun ca un adevarat crestin nu o denigreaza si nu o va denigra pe Maria vreodata. Dar nici nu se va inchina la alta persoana decat la DUMNEZEU (Tatal, Fiul si Duhul Sfant – Sfanta Treime).
    Personal, ca femeie am de invatat de la Maria. A acceptat voia lui Dumnezeu fara sa carteasca, fara sa se opuna, desi stia ca putea fi acuzata de adulter si omorata cu pietre dupa ce s-ar fi descoperit ca este insarcinata inainte de casatoria ei cu Iosif. Da, este binecuvantata intre femei.

    Am cautat in Biblie versetele la care face trimitere parintele in articol. Le-am citit si recitit. Oricum, multe din intrebarile puse de asa-zisul “sectar” sunt intrebari pe care nici nu le gandim si deci nici nu le punem cei care nu suntem ortodocsi.

    Contra-argumente la toate afirmatiile din articolul dat de tine, exista.
    Dar o sa ma limitez la ceea ce este cel mai important din tot ce ti-as putea spune: inchinarea / slujirea trebuie sa o aducem doar lui Dumnezeu: si pentru ca nu a fost scos din context nici unul din versetele pe care ti le-am scris, poti continua cu Deuteronom capitolul 4 (atentie la versetele: 12, 14, 15, 16, 25 etc.), capitolul 5 (capitol ce contine cele 10 porunci, atentie la versetele 8 si 9), Exod 20: 4,5, Evanghelia dupa Matei 4:10, Evanghelia dupa Luca 4:8, Apocalipsa 22:8-9 – vezi, sunt atat de multe versete care spun sa ne inchinam doar lui Dumnezeu.

    Domnul Isus Hristos este Singurul care ne poate mantui:
    “Şi întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi." Faptele Sfinţilor Apostoli 4:12 – si poti citi si inainte de versetul asta si dupa si astfel vei vedea ca nu este unul scos din context.

    “Căci unul este Dumnezeu, unul este şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi, mărturia adusă la timpul său.” 1 Timotei 2:5-6

    PS. Toate versetele sunt din Biblia Ortodoxa.

    Din rugaciunea catre Maria cuvintele de mai jos sunt numai neadevaruri daca cercetam cu atentie Biblia:
    “care ne-a izbavit pe noi din blestem” - Biblia imi spune ca Dumnezeu a alcatuit planul acesta minunat de mantuire.
    “stapana lumii” - Biblia imi spune ca doar Dumnezeu este Domnul si Stapanul nostru.
    “Stapana” - Biblia imi spune ca doar Dumnezeu este Domnul si Stapanul nostru.
    “primeste rugaciunea nevrednicilor robilor tai” - noi nu putem fi decat robii lui Dumnezeu. Biblia imi spune ca nu putem sluji decat lui Dumnezeu.
    “fii mijlocitoare” - 1 Timotei 2:5-6 spune ca exista un singur Mijlocitor
    “afara de tine alta scapare nu stiu” - Biblia imi spune ca singura scapare este la Dumnezeu, prin jertfa Domnului Hristos pe cruce.

    Am scris atat de mult pentru ca oricum nu cred ca vei mai lasa sa apara acest comentariu pe site si pentru ca sper ca vei cerceta tu singura totul, fara a te increde in ceea ce iti spun eu sau altii. Inima ta sa gaseasca Adevarul cu ajutorul lui Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul Sfant).

    Domnul sa te binecuvinteze,
    Roxana C.

    RăspundețiȘtergere
  8. Roxana, probabil n-am fost destul de clara - pentru mine nu exista contraargumente. Poate pentru tine ele reprezinta asa ceva, pentru mine nu.Exista tomuri intregi de teologie care iti pot raspunde mai bine decat o pot face eu, ca sa nu mai zic de duhovnici sau preoti care sunt mai in masura sa poarte o astfel de discutie cu tine. Eu una nu sunt interesata de polemici de acest gen. Am crezul meu, o preacinstesc pe Maica Domnului, cred in ajutorul si mijlocirea ei,i-am simtit de nenumarate ori ajutorul, si asta e tot, nu am nici energia si nici dorinta sa ma justific fata de nimeni. Nu am ce Adevar sa mai descopar, Adevarul intreg e in Biserica si eu fac parte din ea.

    Asta e ultimul meu mesaj cu privire la acest subiect. Daca cineva dintre cititorii blogului doreste sa continue discutia pe aceasta tema cu tine este liber sa o faca, eu personal nu sunt interesata.

    te astept cu drag pe blogul meu in continuare, si putem discuta pe oricare alte teme, atata timp cat respecti credinta mea.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.