miercuri, februarie 24, 2010

În sfârșit - despre homeschoolig

În sfârșit cineva a sesizat că în țara asta există cetățeni care ar dori să facă homeschooling, și a ridicat această problemă în Parlament. Deputatul Carmen Alexie a citit ieri o declarație privind oportunitatea reintroducerii în sistemul de învățământ românesc a homeschoolingului.
Găsiți interviul pe această temă aici.
Să sperăm că nu se va rămâne doar la nivel de vorbe.

Irina

luni, februarie 15, 2010

Post cu folos tuturor!


Iată - ne din nou în Postul Mare, o perioadă binecuvântată pentru noi, creștinii ortodocși. Îmi amintesc și acum de primul post al Paștelui pe care l-am ținut cum se cuvine - a fost greeeeu, și mi s-a părut foarte lung, dar am avut mare bucurie în suflet. Acum, fiindcă alăptez, e mai greu să țin regimul alimentar, dar mă voi strădui să postesc de cele răutăți și păcate :). Vă doresc o călătorie plină de folos și de urcuș duhovnicesc!

Irina

miercuri, februarie 10, 2010

Oțetul de mere făcut în casă - 2

Am povestit aici cum am pus la fermentat oțetul de mere. Acum două zile l-am tras în sticle, în sfarșit e gata. Succes total - e parfumat, acru și de o plăcută culoare galben - aurie. Deja l-am folosit la salată.După ce l-am pus în borcan, cam la vreo două săptămîni a început să fermenteze și l-am amestecat cu miere. La un moment dat a inceput să facă musculițe de oțet și l-am scos în balcon, că era plină bucătaria de gâzulițe Deși a stat în frig s-a format ciuperca de oțet și a inceput să se limpezească, semn că e gata. L-am turnat cu cu grijă într-un vas, astfel încât să nu se tulbure, și de acolo l-am pus în sticle, pe care o să le păstrez în cămară. Categoric voi face în toamnă o porție cel puțin dublă.

În cartea „Terapia naturală” de E. N. Ibrian am găsit două rețete pentru prepararea oțetului.

Irina

duminică, februarie 07, 2010

Căsuța lunii februarieAm descoperit un site foarte drăguț, „The Old Painted Cottage”, cu o mulțime de imagini frumoase. Lunar ei prezintă câte un interior. Imaginile de mai jos sunt din căsuța lunii februarie. Ea aparține doamnei Cindy din California, casa fiind decorată într-un amestec de stiluri - romantic, French Country, Cottage și Shabby Chic
Mărturisesc că e nițel cam încărcată pentru gustul meu, cam multe mărunțișuri pe metru pătrat, dar luate separat toate sunt foarte frumoase. Am început să apreciez mileurile de la bunica. Probabil vârsta, deh :)). În orice caz am tras concluzia că minimalismul și modernismul nu sunt deloc pentru mine. Prefer formele rotunjite, ceștile și așternuturile cu flori delicate, dantela în cantități rezonabile :)) și culorile pastelate.

Irina

sâmbătă, februarie 06, 2010

Nord și sud

Nu, nu m-am săturat de iarnă, nu încă. Afară viscolește, cerul e strălucitor.Toți din casă dorm. Mă uit la „Nord și sud”, cineva a făcut un pustiu de bine și l-a pus pe youtube :)). E noapte, e iarnă, și savurez un pic de singurătate.Irina

joi, februarie 04, 2010

Joc de primăvară
După jocul de Crăciun, care a avut mare succes :), Csilla a organizat, la cererea tuturor, jocul de primăvară. Deja am niște idei pentru cadoul pe care vreau să-l fac, dar aștept să văd întâi cine îl va primi.
Condițiile de participare și regulile le găsiți aici.


Irina