joi, februarie 17, 2011

Spumă de ciocolată albă, cu ananas

Spuma de ciocolată e un desert delicios, rapid, și destul de ieftin. Până acum am făcut-o doar cu ciocolată amăruie sau cu lapte, și am vrut să văd cum iese cu ciocolată albă. Fiindcă spuma e destul de dulce, i-am adăugat fructe pentru o notă răcoroasă și plăcută.



Ingrediente:
  • 4 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 plic întăritor de frișcă
  • 2 ciocolate albe 
  • ananas bucăți




 Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain- marie, sau la microunde.

Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu zaharul. Se încorporează ciocolata topită, apoi albușul batut spumă, și frișca bătută. Se toarnă în cupe sau pahare. Se adaugă ananasul bucăți (sau alte fructe). La servire i se pune un moț de frișcă :). Eu am presărat și câteva afine.

Poftă bună!

Vă doresc o zi frumoasă ,
Irina