marți, noiembrie 08, 2011

Bruschete cu pasta de morcovi


Am gasit acasta reteta delicioasa pe blogul Cristelei. Cristela are doi copilasi draguti, si intreaga familie e vegetariana, asa ca, daca sunteti in cautare de surse de inspiratie pentru a posti impreuna cu copiii va sugerez sa aruncati o privire(si chiar mai multe :) ) prin casuta ei virtuala.





Reteta este extrem de simpla :
  •  3-4 morcovi 
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline(presat la rece)- (sau alt ulei, daca n-aveti de masline)
  • sare (neiodata)
  • se poate imbunatati cu 1/2 lingurita seminte de canepa ( sau 1.5 linguri de seminte floarea soarelui + dovleac crude) si cu 1 lingura fulgi de drojdie

Morcovii (cruzi) se razuiesc fin, se amesteca bine cu usturoiul zdrobit sau ras (eu l-am zdrobit), si cu restul ingredientelor, pana se transforma in pasta .Se serveste felii subtiri de paine prajita (de preferat integrala). 
La noi au avut mare succes, sunt extrem de potrivite la gustarea de dupa-amiaza. Pe langa faptul ca sunt foarte bune, au si o incredibila culoare de toamna :)).

Pofta buna!

Irina